Agenții imobiliari schimbă viețile oamenilor, nu doar adresa acestora

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook
quote-paul-vincenti-in-post.png

În așteptarea evenimentului ”Power Training by Paul Vincenti”, RE/MAX România a organizat la sfârșitul lui aprilie un webinar în cadrul căruia speakerul Paul Vincenti a răspuns întrebărilor pregătite de gazda evenimentului, Răzvan Cuc, dar și celor adresate în timp real de participanți.


Timp de o oră, Paul Vincenti, unul dintre cei mai apreciați și carismatici traineri din domeniu, ne-a împărtășit o mică parte din experiența și învățăturile sale, acumulate în peste 15 ani de activitate ca trainer și antreprenor.

E impresionant cât de multe informații cu aplicabilitate imediată poate să transmită acest trainer într-un timp atât de scurt. Noi ne-am dorit să punctăm ideile principale transmise în cadrul webinarului, așadar, te invităm să le citești în continuare.

Principalele motive pentru care agenții au rezultate slabe

”În imobiliare succesul pare mereu la îndemână”, spune Paul Vincenti. Acesta să fie motivul pentru care mulți oameni sunt descumpăniți, sperând că se vor îmbogăți peste noapte în imobiliare?

Succesul nu vine singur și ”pentru a-l atinge cu adevărat și a te menține peste un anumit prag de eficiență, este important să ai o gândire strategică în raport cu planul tău de carieră și de dezvoltare profesională”, punctează Vincenti.

Trainerul a identificat trei dintre motivele principale pentru care succesul întârzie să apară în cariera ta ca agent imobiliar:

Îți lipsește disciplina

Multe persoane se alătură domeniului imobiliar așteptându-se să găsească procese și sisteme organizaționale deja puse la punct, pe care să le adopte. Deși o parte din agențiile imobiliare au astfel de sisteme, contează foarte mult modul în care te organizezi singur, cum îți prioritizezi activitatea, ce strategie aplici. Lipsa disciplinei face vânzarea mult mai dificilă deoarece pierzi multe oportunități și tranzacții, fiindu-ți greu să ții ritmul cu ceilalți agenți.

Vorbești prea mult

Da, domeniul imobiliar nu se rezumă la negociere și discursuri persuasive. După cum spune și Paul Vincenti, nu vinzi când vorbești, ci atunci când asculți și rezolvi problemele clienților. Trainerul atrage atenția asupra ascultării active și a înțelegerii nevoilor consumatorilor - rolul tău ca agent imobiliar este unul extrem de important deoarece...

”Ca agent imobiliar, schimbi viețile clienților tăi, nu doar adresa lor.”

Nu ești asertiv

Asertivitatea face diferența dintre agenții de top și cei care se luptă pentru a supraviețui la limita cheltuielilor lunare. În top se află agentul încrezător și asertiv, care spune ceea ce gândește la momentul potrivit, ajută clienții, modul său de negociere aduce câștiguri pentru ambele părți și oamenii revin la serviciile sale în mod repetat la nevoie. La polul opus se află agenții amabili, prietenoși, dar care nu își impun punctul de vedere, nu pot ghida clienții, așa că simt adesea că oamenii profită de ei și ajung extrem de frustrați.

Atitudinea necesară în dezvoltarea unei cariere de succes în imobiliare

Deși s-ar putea vorbi ore în șir despre atitudinea necesară pentru a deveni un agent imobiliar de succes, Paul Vincenti atrage atenția asupra următoarelor trei:

1. Agenții de succes sunt cei care lucrează excelent în echipă

Un lucru pe care trainerul l-a observat la nivel internațional și care se regăsește și în rândul agenților din România. Agenții care știu să lucreze în echipă beneficiază de maximizarea calităților fiecarui membru, ajung la mai mulți oameni, închid mai multe tranzacții și listează mai multe proprietăți.

2. Privește cariera ca pe propriul business

Mulți agenți se vădd ca agenți de vânzări, însă unui agent de vânzări îi pasă doar de cât câștigă la sfârșit de lună, dacă și-a atins target-ul, dacă poate să-și plătească facturile, în vreme ce un om de afaceri își stabilește propriile obiective, își pregătește planul pe termen lung și își asigură o creștere sustenabilă.

3. Îți analizezi performanțele

Disciplina implică și realizarea periodică a unor analize asupra propriei activități, lucru care te ajută să identifici unde greșești, dar și care sunt acțiunile care ți-au adus succes și pe care le poți repeta pentru a-ți atinge și chiar depăși vânzările lunare.

Legătura dintre succes agentului și reprezentarea exclusivă

”Cât de strânsă este legătura dintre succesul ca agent imobiliar și folosirea sistemului de vânzări prin reprezentare exclusivă?”, l-a întrebat Răzvan Cuc, Președintele REMAX România, pe Paul Vincenti, dorind să afle părerea acestuia despre un subiect încă sensibil la nivelul țării noastre.

Una dintre cele mai puternice dovezi că acestea două sunt direct proporționale este faptul Malta a ajuns în 2016 regiunea numărul 1 dintre toate francizele imobiliare RE/MAX. Meritul acestui succes se datorează agenților care sunt extrem de receptivi și aplică ceea ce învață în cadrul training-urilor.

Paul Vincenti spune că rezultatele țărilor care au adoptat listarea exclusivă sunt uimitoare. Trainerul crede că schimbarea culturii locale depinde foarte mult de agenți, care au rolul de a educa piața și de a demonstra cât de repede se vând proprietățile imobiliare.

Pașii următori

Paul Vincenti va vizita pentru a doua oară România pentru a susține evenimentul ”Power Training” - un training intensiv de 8 ore care oferă un suport valoros pentru agenți, proprietari de birouri și tuturor celor interesați de domeniul imobiliar.

Subiectele care vor fi abordate pe larg în cadrul evenimentului sunt:

  • Psihologia Cumpărătorului - Cum funcționează gândirea cumpărătorilor în timpul procesului de cumpărare?
  • Asertivitatea agentului imobiliar - De ce și cum alegi să fii asertiv?
  • Time Management - 10 metode de a-ți organiza timpul, ca agent
  • Body Language - Puterea comunicării non-verbale

Înscrie-te aici la evenimentul ”Power Training by Paul Vincenti” care va avea loc în data de 12 mai 2017, în Cluj-Napoca, bd. 21 Decembrie 1989 nr. 77, The Office, Corp C.

De asemenea, dacă nu ai participat la webinar, dar ți-ar plăcea să îl vizionezi, ai ocazia de a extrage idei pe care le poți pune în practică pentru propria activitate. Te invităm să vezi înregistrarea integrală a webinarului ”Strategii de dezvoltare a unei cariere de succes în imobiliare”

Obține acces la înregistrarea webinarului

Află ultimele noutăți de la RE/MAX