Agentul lunii aprilie 2017

Timp de citire: 13 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

 

Sunt în echipa RE/MAX din octombrie 2011.  O cunoșteam bine pe Ramona Cuc, știam că are un business de calitate, ce îl face bine, dar nu m-aș fi gândit niciodată că voi lucra alături de ea. Doar întâmplarea m-a adus aici! Lucram într-un sistem unde, la împlinirea vârstei de 55 de ani, vrei nu vrei, trebuie să pleci... În clipa în care ai intrat în sistemul respectiv, îți asumi acest lucru, mai ales că, momentul pensionării ți se pare la ani-lumină distanță. Anii au trecut cu repeziciune și momentul a venit. Total întâmplător a apărut și Ramona care m-a chemat în echipa ei. Aș putea spune că totul s-a întâmplat de la o zi la alta. Așa am ajuns la RE/MAX Grup de Lux.

Kati Roșca:

Felicitări Mihaela pentru un nou titlu - Agentul lunii!

În ce măsură a contat pregătirea educațională și/sau experiența anterioară?

Mihaela Keller:

Până în 1990, am lucrat într-un institut de cercetări și proiectări, ca proiectant în arhitectură. După 1990, când institutele de cercetare și proiectare au fost printre primele sacrificate, a trebuit să mă reinventez. Am urmat cursurile Facultății de Drept, am ales domeniul militar și am muncit 22 de ani într-un sistem care m-a învățat să fiu disciplinată, riguroasă și bine organizată în muncă. În plus, faptul că am lucrat permanent cu oameni cărora a trebuit să le rezolv situații, de cele mai multe ori complicate, mă ajută imens și în ceea ce fac acum, la RE/MAX.

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?

M.K.
Pe măsură ce câștigi experiență și te dezvolți profesional, rezultatele vin de la sine. În plus, este o carieră pe termen lung, care îți aduce numeroase satisfacții și te ajută să te simți împlinit.

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar? Este un avantaj sau un dezavantaj?

M.K.
Amabilitatea, fermitatea sau deprinderea de a lucra cu oameni și de a câștiga încrederea clienților sunt trăsături de care un agent imobiliar are nevoie indiferent dacă este bărbat sau femeie. Există cu siguranță unele provocări și obstacole cu care bărbații au de-a face mai puțin, și nu mă îndoiesc că funcționează și reciproca, dar un agent care este setat să încheie tranzacția învață repede să le depășească. Cred că sunt femei și femei, după cum există bărbați și bărbați. Practic, vorbim despre alegeri în viață, despre ce anume ne dorim noi să fim. Contează mult ambiția, încrederea în sine, talentul exersat, dorința de a învăța mereu și de a fi bun în ceea ce faci, indiferent dacă ești bărbat sau femeie.

Care este viziunea RE/MAX vis-a-vis de recrutarea femeilor?

M.K.
Sincer, nu m-am gândit niciodată la acest aspect. Bănuiesc că nu se pune problema recrutării agenților în funcție de sex și că funcționează egalitatea de șanse.

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?

M.K.
Cred că nimeni nu poate avea succes în profesia sa dacă nu își iubește munca și nu pune pasiune în ceea ce face. Este de asemenea important să ai o atitudine pozitivă, să îți placă să relaționezi cu oamenii și să-i ajuți să obțină ceea ce doresc.

Cum arată o zi din viața unui agent imobiliar?

M.K.
Bucuria unui agent vine și din programul flexibil, însă cu cât aloci mai mult timp pentru imobiliare, cu atât vor veni rezultate mai frumoase. Programul meu nu prea diferă de la o zi la alta. În cele mai multe zile începe undeva în jurul orei 07.00 sau cel mai târziu la ora 09.00 și se termină seara. Cuprinde activități specifice muncii de agent imobiliar (vizionări, negocieri, semnări de contracte, marketing) ordinea acestora fiind bine stabilită cel puțin cu o zi înainte. Zilnic apar activități neprogramate cărora le fac loc în agendă în funcție de importanța lor.

Poți numi 3 satisfacții pe care nu le-ai putea obține în altă parte - la un job din alt domeniu?

M.K.
Cu riscul de a mă repeta: una dintre satisfacțiile majore pe care ți le aduc imobiliarele este posibilitatea de a-ți alege oamenii cu care lucrezi. Și mă refer atât la clienții care își caută o casă, cât și la colaboratorii din breaslă. Am imensa posibilitate să decid cu cine lucrez, iar colaborările bune se fac întotdeauna între oameni cu același gen de setări.
Tot între satisfacțiile majore pe care ți le aduce acest job este telefonul primit de la familia pe care ai mutat-o în casă nouă acum un an și prin care te anunță că tocmai a venit pe lume un bebe!
La satisfacțiile majore de mai sus, aș aminti "la pachet", tot la capitolul satisfacții: independența financiară, libertatea de a dispune de timpul meu și nu pe ultimul loc, satisfactia de-a fi utilă.

Este complicat să menții un echilibru între viața profesională și cea personală?

M.K.
Dacă în primul an de imobiliare mi s-a părut ca am aterizat cu două planete mai încolo, în ultimii ani viața mea a intrat totuși pe un făgaș normal, iar impactul imobiliarelor este total diferit. Conștiența că munca din imobiliare te scoate din zona de confort, îmi stabilesc obiective pe termen scurt, îmi reevaluez permanent reperele, sunt organizată cu timpul meu și mă străduiesc să trăiesc frumos prezentul. Mi-am delimitat viața personală de cea profesională, am căutat să găsesc un echilibru, iar profesia actuală nu mă definește în totalitate. Călătoresc de câte ori am ocazia și mă bucur de prezența celor dragi cât pot de mult.

Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității tale?

M.K.
Deorece nu mi-am schimbat opinia, revin cu un răspuns mai vechi. Consider că succesul este o noțiune relativă, diferită de la om la om, care ține seama mai degrabă de propriul sistem de valori și de educație decât de norme sociale. În acest context, cheia succesului este diferită pentru fiecare. De multe ori, noi suntem cei care ne punem singuri piedici în calea succesului și ne lipsește curajul de a ne asuma răspunderi. În ceea ce mă privește, mă simt împlinită în ceea ce fac și cu ceea ce sunt, fără vreo urmă de regret că am îndrăznit să cred în mine, să îmi asum riscuri și noi provocări.

Cât de important este brandul sub care lucrezi pentru obținerea unor rezultate?

M.K.
Brand-ul RE/MAX este esențial! Practic, nu aveam cum să dezvolt la acest nivel propriul meu business în imobiliare fără să am la temelie brand-ul. Programele exclusive RE/MAX de training și de educație oferite în permanență tuturor membrilor săi sunt calea cea mai sigură de a fi la pas cu industria imobiliară și de a obține rezultatele dorite.

Poți numi 3 lucruri pe care le-ai învățat din acest job și ți-au fost utile și în alte domenii, inclusiv în plan personal?

M.K.
În jobul meu anterior, eu vorbeam, iar alții ascultau. În imobiliare, primul lucru pe care l-am învățat a fost să tac și să ascult ce spun alții. Am mai învățat că vorbele poartă multă energie în ele și că o dată spuse, nu le mai iei înapoi. Am învățat să fiu mai calmă și mai răbdătoare.

Cât de repede te poți aștepta la rezultate de pe poziția de agent imobiliar și ce te va ajuta să le obții?

M.K.
Spre bucuria mea, rezultatele au venit relativ repede. După primele 4 luni de imobiliare în care nu se întâmpla nimic și mă întrebam ce caut în branșă, m-am resetat. De aproape 6 ani mă strădui să fiu constantă în realizări și să mă bucur de rezultate la fiecare final de an. Targetul meu nu este nici de ordin financiar, nici de un anume loc în topul agenților. Targetul meu este strict legat de proiecte. Mi-am propus ca în fiecare lună să vând minim 2 proprietăți. Au fost și luni în care nu s-a întâmplat așa, dar au fost luni în care am avut 5 tranzacții, iar la final a ieșit media dorită. Am aceeași bucurie și la o tranzacție de 18.000 euro ca la aceea de 700.000 euro.

De ce ar trebui să se orienteze o femeie către acest domeniu?

M.K.

Se pare că femeile au o capacitate de a rezolva mai multe sarcini în același timp. Și în imobiliare cam asta trebuie: să rezolvi 5 lucruri deodată. Dar pe lângă respectiva capacitate, obligatoriu să existe pasiune și dăruire pentru muncă și respect pentru semeni, indiferent dacă ești femeie sau bărbat!

Află ultimele noutăți de la RE/MAX