Viviana Habouch: RE/MAX, singurul brand cu accent pe calitate

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Seria de articole: Femei de succes RE/MAX

Cât de greu este de atins succesul profesional? Te-ai întrebat, cu siguranță, nu o singură dată acest lucru și ai încercat de și mai multe ori să găsești drumul cel mai scurt și mai sigur către el.

Pentru că puterea exemplului este, de departe, cea mai grăitoare, aducem mai aproape de tine o serie de răspunsuri inspiraționale oferite de femei de succes din compania noastră.

Începem seria de interviuri cu Viviana Andrei (RE/MAX Properties), expert în domeniul imobiliar de mai bine de 9 ani, care și-a găsit adevărata ascensiune profesională în cadrul companiei RE/MAX.



256.jpgViviana Andrei

Sales Associate RE/MAX Properties, București

Agent Imobiliar de 9 ani

Atuurile ei: tenacitate, determinare, corectitudine, dedicare, perseverență și profesionalism

Studii: Facultatea de Turism, Facultatea de Drept

Statut: căsătorită, fără copii

“Am ales RE/MAX pentru că am constatat că sub umbrela sa activează profesioniști cu care îmi pot asocia renumele deja creat.”


Când și cum ai început să lucrezi ca agent imobiliar?

Am început să lucrez în domeniul imobiliar în anul 1999. Aveam "pe rol" două afaceri care nu se dezvoltau în ritmul preconizat și, pentru că aveam de plătit 25 de salariați, m-am gândit ce ar putea aduce un venit suplimentar fără a fi necesară o investiție inițială, alta decât ce dețineam în mod "gratuit" - cunoștințele acumulate deja.

În ce măsură a contat pregătirea educațională și/sau experiența anterioară?

M-a ajutat destul de mult, în primă fază, pregătirea educațională, întrucât tocmai absolvisem Facultatea de Drept, studii realizate la o vârstă la care studiezi de plăcere :). Nu dețineam experiență anterioară în domeniul imobiliar, însă eram determinată să trec de barierele contactului direct cu oameni pe care nu îi cunoșteam și conștientizam că îi pot ajuta să treacă mai ușor de "tranzit-ul" generat de schimbare.

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?

Am construit această carieră în primul rând datorită conjuncturii. Încet-încet, am constatat că acest domeniu îmi oferă multiple satisfacții și am început să îl îndrăgesc.

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar? Este un avantaj sau un dezavantaj?

Cred că a fi femeie în domeniul imobiliar reprezintă un avantaj: femeile simt mai bine nevoile altora, sunt mai raționale, practice și au o toleranță mai mare la stres. O femeie poate să empatizeze mai ușor cu un client.

Care este viziunea Remax vis-a-vis de recrutarea femeilor?

Nu cunosc îndeaproape viziunea RE/MAX cu privire la recrutarea femeilor, însă constat că am foarte multe colege

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?

Este foarte important să îți placă ceea ce faci, în primul rând. Consecvența, integritatea și respectul față de cei din jur, indiferent dacă aceștia sunt clienți pe care îi reprezinți sau oameni cu care relaționezi, pot fi scrise pe cartea de vizită a unui agent imobiliar de succes.

În orice domeniu, oricât de mare e „concurența”, va fi întotdeauna loc pentru calitate dusă la perfecțiune, pentru servicii impecabile și pentru afaceri care pun în centrul atenției omul și nevoile lui.

Pentru o carieră în imobiliare trebuie să fii disciplinat, să îți placă ceea ce faci, să ai o atitudine pozitivă și, cel mai important, să îți placă să relaționezi cu oamenii.

Cum arată o zi din viața unui agent imobiliar?

În primul rând, fiecare zi din viața agentului imobiliar trebuie să fie organizată. Agentul imobiliar își prioritizează activitațile zilnice în funcție de stilul de lucru. În ceea ce mă privește pot spune că orice zi de lucru începe cel târziu la ora 9.00 și cuprinde activități de prospectare, follow-up, vizionări, marketing, activități în vederea promovării proprietăților.

Trebuie avut în vedere faptul că, în afara activităților programate, în fiecare zi apar și activități care nu sunt pe "ordinea de zi" - cărora trebuie să le "facem loc". Ziua de lucru a unui agent imobiliar se termină târziu, clienții fiind, în marea lor majoritate, disponibili pentru consultanță imobiliară doar după orele de serviciu.

Poți numi 3 satisfacții pe care nu le-ai putea obține în altă parte - pe un job de o altă natură?

1) Satisfacția pe care o am când privesc clădirile în care locuiesc oameni la a căror "fericire" am contribuit și eu.

2) Este o meserie care generează emoții și prin prisma căreia cunosc zilnic oameni noi.

3) Independența financiară.

Este complicat să menții un echilibru între viața profesională și cea personală?

Nu este deloc complicat să menții un echilibru între profesie și viața personală, atâta vreme cât știi să te detașezi de stresul acumulat peste zi la întoarcerea acasă. Nu ai cum să îți faci meseria cu succes, să manageriezi stresul unei tranzacții imobiliare, atâta vreme cât nu îți poți stăpâni emoțiile la întoarcerea acasă.

Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității tale?

Pentru mine succesul se măsoară, în primul rând, în clienți multumiți. Bineînțeles că un client mulțumit este extrem de motivat să plătească pe măsura calității serviciului pe care l-ai efectuat, iar bonificarea muncii realizate este și ea încununarea succesului. Recunoașterea muncii prestate este cea mai mare satisfacție.

Cât de important este brandul sub care lucrezi pentru obținerea unor rezultate?

Brandul sub care îți desfășori activitatea este foarte important. Aș putea spune că cel mai important lucru este calitatea oamenilor care compun brandul. Eu am ales RE/MAX pentru că am constatat că sub umbrela sa activează profesioniști cu care imi pot asocia renumele deja creat.

Consider că RE/MAX este singurul brand din domeniul imobiliar în care se pune accent pe calitate.

Poți numi 3 lucruri pe care le-ai învățat din acest job și ți-au fost utile și în alte domenii, inclusiv în plan personal?

În primul rând am învățat că, pentru a înțelege, este obligatoriu să ascult.

De-a lungul timpului am învățat să dețin controlul asupra propriilor reacții, indiferent de situație, fapt care mă ajută, de asemenea. și în viața personală.

Practicarea acestei meserii m-a ajutat să am mai multă răbdare, inclusiv în viața personală.

Cât de repede te poți aștepta la rezultate de pe poziția de agent imobiliar și ce te va ajuta să le obții?

Pentru a avea rezultate în meseria de agent imobiliar, în primă instanță este nevoie de training susținut și determinare. Este o meserie complexă pe care nu o poți face cu succes decât în condițiile în care stăpânești, la nivel tehnic, domeniul imobiliar.

Prin urmare, cred cu tarie că cei care doresc să-și construiască o carieră de succes în domeniul imobiliar vor putea obține rezultate dupa cca 6 luni de training intens, urmate de alte 6 luni de punere în practică a teoriei.

De ce ar trebui să se orienteze o femeie către acest domeniu?

În opinia mea, o femeie este organizată, dedicată, are multa răbdare și este receptivă la nevoile celor din jur. Acestea sunt "ingredientele" principale ale meseriei de agent imobiliar.

banner_bottom_remax.png

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX