Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 12 martie 2020

4 sfaturi pentru a-i ajuta pe clienții divorțati să își vândă casa

Timp de citire: 4 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Ajută la vânzarea casei conjugale după divorț

Este una dintre cele mai dificile părți ale meseriei de agent imobiliar. Casa poate avea o valoare sentimentală mare, iar situația este probabil să fie destul de încărcată emoțional. Cu toate acestea, cu o gândire corectă și oferind sfaturi clare și imparțiale, puteți face ca procesul să fie mai puțin dureros.

Re.Max-Patru-sfaturi-pentru-a-i-ajuta-pe-clienții-divorțati-să-își-vândă-casa

1.  Începeți vânzarea mai întâi!

Dacă puteți, încercați să vă convingeți clienții să se ocupe de vânzarea casei înainte de a trece prin procesul complicat de depunere a actelor de divorț. Nu numai că este mai bine ca procesul de vânzare să se desfășoare mai devreme decât mai târziu, ci, de asemenea, se va evita situația în care proprietatea să fie folosită drept pârghie.

2. Mai mult decât cărămizi și mortar

Clientul (sau clienții) tăi vor avea o legătură emoțională cu casa lor și le va fi foarte greu să renunțe așa ușor la ea. Poate va exista și o discuție despre cine are dreptul la ce. Este important să-i facem să vadă că lupta pentru vânzarea casei va costa doar timp și bani. Cel mai bine este să faci vânzarea pur și simplu și să mergi mai departe.

3. Lasă emoțiile la ușă

Posibil cel mai greu sfat de pus în practică în această situație. Dacă vă puteți convinge clienții să scoată sentimentele personale din ecuație, ei sunt la jumătatea drumului pentru cea mai bună decizie financiară posibilă. Încercați să îi ajutați să înțeleagă faptul că emoțiile se vor schimba în timp, dar deciziile luate în acest moment vor rămâne cu ei pentru mult timp de-acum încolo.

4. Lasă numerele să conducă

Un client care este motivat să încheie procedura de divorț cât mai repede posibil va face orice pentru a obține vânzarea - inclusiv acceptarea primei oferte chiar dacă este mai mică decât valoarea proprietății. Doar pentru că o ofertă este mică nu înseamnă că este o ofertă proastă și că așteptarea ar putea face mai mult rău decât bine. Clienții care divorțează sunt adesea într-o luptă continuă, iar o ofertă scăzută poate fi un motiv nou pentru a nu fi de acord unul cu celălalt. Explică-le în mod clar ce vorbesc cifrele. Aceasta poate fi cea mai bună ofertă a lor!


Vrei ca experiența de tranzactionare a unei locuințe să fie ceva plăcut? Ia legătura cu un agent imobiliar care îți va înțelege nevoile și dorințele tale. Contactează specialiștii RE/MAX.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX