5 greșeli comune pe care le fac cumpărătorii de case

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Având în vedere terminologia imobiliară complexă sau logistica destul de complicată a găsirii unei proprietăți, cumpărarea unei case poate deveni un proces destul de dificil. 

5-greșeli-comune-pe-care-le-fac-cumpărătorii-de-case

Ultimul lucru pe care dorești să îl faci în timpul unei decizii atât de mari în viață este să faci o greșeală care te poate costa mai mult decât te aștepți. 

Așadar, indiferent dacă ești în postura de a cumpăra o proprietate pentru prima dată sau ești pregătit pentru o nouă investiție, află cum poți evita cele mai frecvente greșeli pe care le fac cumpărătorii.

Ești prea indecis

Este imposibil să găsești ceea ce cauți dacă nu știi ce îți dorești, iar căutările realizate înainte de a ști ce vrei, pot rezulta în mult timp pierdut încercând să vizitezi fiecare casă în parte. Acordă-ți ceva timp să te gândești la casa ideală pentru tine și familia ta. Ce fel de spațiu ai nevoie? Cât efort ești dispus să depui? La urma urmei nu cumperi doar o casă, ci cumperi întregul viitor al familiei tale. Un agent imobiliar te poate ajuta să te concentrezi mai bine, astfel încât să te poți muta în casa de vis cât mai repede posibil.

Nu știi cât îți poți permite

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să suferi, îndrăgostindu-te de o casă pe care nu ți-o poți permite. Așadar, decide asupra unui buget care va funcționa pentru familia ta. Fă o listă a cheltuielilor tale lunare și compar-o cu veniturile, pentru a vedea cât poți cheltui cu noua ta casă în fiecare lună. 

În continuare, obține informații despre noile cheltuieli pe care le vei avea, cum ar fi impozitele pe proprietate, asigurarea pentru locuință sau reparațiile care ar putea fi necesare. Nu uita că nu trebuie să faci asta singur. Un agent imobiliar îți poate oferi o metodă de calcul în funcție de ce îți poți permite și adaptați împreună căutarea numai la proprietățile care se încadrează în buget. 

Te lași păcălit de aparențe

Este ușor să fii captivat de mobilierul frumos, corpurile de iluminat noi și decorul elegant. Dar un design strălucitor te poate distrage de la problemele mai mari, iar îmbunătățirile minore și remedierile estetice sunt trucuri ieftine pe care vânzătorii le folosesc pentru a se juca cu emoțiile tale și pentru a obține un preț mai mare. 

Așadar, privește mereu dincolo de aparențe pentru a vedea proprietatea la adevărata ei valoare, iar acest lucru va fi la îndemâna ta și în momentul în care vei găsi o casă cu mobilier vechi sau care are nevoie de un nou strat de vopsea.

Un agent imobiliar în toată experiența sa, îți poate spune când este mai rentabil să faci mici reparații decât să plătești un preț mai ridicat pentru o proprietate care este destinată să se potrivească stilului altei persoane. 

Aștepți după momentul ”cel mai potrivit”

Nu lăsa dinamica pieței să îți spună ce este mai bine pentru tine și familia ta. Piața imobiliară este în continuă schimbare, uneori treptată, alteori în coborâre directă. Să permiți ca aceste aspecte pe termen scurt să afecteze un aspect atât de important pe termen lung (o decizie care afectează întreaga familie) este mai mult un joc de noroc.

A aștepta ani întregi pentru condițiile perfecte ale pieței ar putea însemna bani irosiți pe chirii fără nicio garanție că vei putea cumpăra. Un agent imobiliar va fi prima persoană care va ști când o casă care se potrivește criteriilor tale ajunge pe piață și te poate ajuta să acționezi repede, astfel încât să nu ratezi casa ta de vis pentru că altcineva a văzut-o mai repede.

Nu ceri ajutorul unui profesionist

Există atât de multe informații disponibile astăzi online încât poate fi copleșitor să le parcurgi pe toate pentru a determina în ce poți avea încredere și ce este pur și simplu greșit. 

Poate prietenii și familia îți doresc tot binele din lume, dar ei nu se află în aceeași situație ca și tine, și nu ei sunt cei care vor trebui să locuiască în noua casă. Le poți asculta părerile, dar nu trebuie să îi lași să ia marile decizii pentru tine.

În schimb, asigură-te că primești sfaturi de la un profesionist cu experiență încă de la începutul căutărilor tale. Găsește un agent imobiliar potrivit pentru familia ta care îți va pune nevoile și situația pe primul loc.

Vrei să afli mai multe despre cum să ai cea mai bună și lină experiență de cumpărare? 

Contactează specialiștii RE/MAX indiferent unde ești pe drumul către casa visurilor tale.

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX