Vrei o construcție nouă? 5 motive pentru care ai nevoie de un agent

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Nu te lăsa păcălit de mirosul de vopsea proaspătă sau strălucirea aparatelor noi: achiziționarea unei construcții noi este la fel de provocatoare și complexă ca orice altă tranzacție imobiliară.

Va trebui să traduci jargonul contractelor prietenoase ale constructorului, să te oprești din a face îmbunătățiri inutile și, în final, să ai credința că șantierul care îți este arătat la începutul procesului va fi într-o zi un cămin cald și confortabil pe care îl vei numi "acasă".

Angajarea unui agent imobiliar imparțial te poate scăpa de acest stres.

Valoarea angajării unui agent:

5-sfaturi-agent-cumparare-proprietate-noua

1. Un agent imobiliar te ajută să înțelegi documentele unei construcții noi

Contractele de cumpărare nu sunt standard și sunt adesea concepute în favoarea constructorilor. Deși în majoritatea cazurilor nu este posibil să schimbi detaliile din contractul cu constructorul, un agent te poate pune în legătură cu un expert juridic local pentru a te ghida în acest proces.

Un agent imobiliar poate colabora cu expertul legal pentru a parcurge contractul și a semnala orice problemă potențială către agentul constructorului. Un agent bun va ști, de asemenea, momentul potrivit pentru a implica un expert juridic, cum ar fi un avocat, precum și când este cazul să renunțe. Acesta nu numai că te va scuti de bani cheltuiți pe reprezentarea legală, dar va menține relația cu constructorul tău cât mai mult timp posibil.

Fără reprezentarea unui agent sau a unui avocat, poți fi de acord cu niște termeni nedoriți, cum ar fi:

  • Folosirea materialelor de construcție de calitate inferioară fără să știi
  • Întârzierile în construcție, fără niciun orizont de timp
  • Un plan de plată nerezonabil
  • Modificări ale domeniului de activitate

Citește și: 5 metode prin care un agent imobiliar îți economisește timpul

2. Agenții imobiliari separă nevoile de dorințele tale

Alegerea personală a elementelor pentru casa ta poate părea o activitate destul de interesantă. Deși, într-adevăr, acesta reprezintă unul dintre principalele motive pentru care ai ales să cumperi o construcție nouă, ține cont că este zona în care constructorii pot profita cel mai mult.

Există multe sugestii de upgrade-uri pe care le va oferi un constructor, care pot fi făcute cu ușurință ulterior cu costuri mult mai mici.

Iată câteva exemple de upgrade-uri care nu vor aduce o valoare uriașă locuinței tale, dar îl vor face pe constructor foarte fericit:

  • Iluminatul
  • Mânere uși
  • Contoare
  • Oglinzi

3. Un agent imobiliar menține bună comunicare cu constructorul tău

Menținerea legăturii cu constructorul tău poate fi o sarcină consumatoare de timp. Să ai un agent imobiliar cu experiență îți poate oferi liniște sufletească și te poate ajuta să elimini agitația din procesul de comunicare.

Un agent bun va face un drum în plus și îți va oferi actualizări foto ale construcției tale, dacă constructorul nu o va face.

Agenții imobiliari experimentați îți vor oferi, de asemenea, informații valoroase despre procesul de construcție. Poate că au mai lucrat cu constructorii tăi înainte și poate îți pot spune despre alte construcții similare, eliminând astfel posibilitatea de apariție a tensiunilor.

Agenții vor fi, de asemenea, conștienți de facilitățile locale ale zonei, oferind astfel un context mai detaliat nu numai construcției, ci noii tale vieți în zonă/cartier după ce te muți.

Citește și: Ești gata pentru ziua în care te muți? Această listă te va ajuta

4. Agenții imobiliari sunt experți locali

Când vine vorba de construcții noi, agenții vor putea să îți furnizeze informații pe care constructorii, din varii motive, vor dori să le păstreze pentru ei înșiși. Un agent îți poate spune cât costă o locuință în zona ta și tarifele pentru diferite proiecte de construcție.

În calitate de avocat care apără interesele tale, îți va spune dacă plătești în exces pentru orice, de la prețul de vânzare la suprafețele de lucru din marmură.

5. Un profesionist în zona ta

Este posibil ca totul să meargă conform planului, ceea ce este fantastic! Cu toate acestea, este bine să știi că ai un profesionist imobiliar cu experiență în zona ta. Dacă dorești să te asiguri că achiziția casei tale este finalizată fără probleme, ia în considerare contactarea unui agent RE/MAX pentru a-ți fi alături la fiecare pas. Vei fi încântat de serviciile pe care le pot furniza sau soluțiile pe care le pot găsi în cazul în care apar probleme neașteptate.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX