6 pasi in alegerea unui agent imobiliar profesionist

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Vânzarea casei tale poate fi plină de provocări și de emoții. De aceea, cea mai bună opțiune este implicarea întotdeauna a unui agent imobiliar profesionist.

Cea mai importantă decizie pe care un vânzător trebuie să o ia este să decidă cine anume îi va vinde casa. Gândește-te la el ca și la un sfătuitor al cumpărătorului care decide ce casă să cumpere.

Indiferent dacă vinzi casa părintească, treci la următorul pas pe scara de proprietăți sau dezvoltați o oportunitate de investiții.

Alegerea reprezentării corecte în imobiliare este esențială pentru obținerea unui rezultat cât mai bun.

agent imobiliar profesionist remax

Documentează-te despre agenții imobiliari din zona ta

Ca orice afacere și în afacerile imobiliare, a te documenta este esențial.

Primul lucru pe care trebuie să-l cauți, este un agent imobiliar care are vânzări record și constante în zona ta.

Dacă este posibil, merită cu siguranță să analizezi cifrele, cum ar fi: 

  • câte zile a stat pe piață proprietatea până când a fost vândută
  • prețul mediu de vânzare și numărul de proprietăți vândute pe an

Acest lucru îți va oferi o imagine mai bună despre ce vei obține din colaborarea cu acest agent imobiliar.

Caută agenți imobiliari din zona ta și fă o listă cu cei cu care ai vrea să iei legătura, ținând cont de următorii factori:

  1. Câte listări au în portofoliu?
  2. Care sunt vânzările lor anterioare?
  3. Cum promovează proprietățile?

Agenții imobiliari adoră să lucreze cu recomandări, așa că nu ezita să iei legătura cu familia și prietenii pentru recomandări de agenți.

Continuă documentarea despre agenți imobiliari în zona ta

La prima întâlnire cu potențialul tău agent imobiliar, verifică de cât timp face vânzări în zonă și află un pic despre cum vinde nu doar o proprietate, ci cum lucrează cu cumpărătorii pentru acea zonă.

Merită să ne amintim că, cumpărătorii investesc mai mult din încrederea și interesul lor într-o proprietate, dacă sunt ghidați de un expert local care poate descrie în mod sincer și pozitiv noua lor zonă locală.

Cei mai buni agenți imobiliari știu la fel de multe despre proprietatea pe care o vând și locația acelei proprietăți, precum persoana care o vinde. Dacă simți că nu au cunoștințe despre zonă, continuă să cauți.

Dacă potențialul tău nou agent imobiliar știe unde sunt școlile locale, cât de bune sunt școlile respective, transportul public, supermarketurile, cluburile și cultura locală, parcurile și cafenelele... arată că zona le este foarte cunoscută și este potrivit pentru vânzarea proprietății tale.

Citește și: 5 metode prin care un agent imobiliar îți economisește timpul

Invită agentul imobiliar la un test drive

Noul tău agent imobiliar va fi cel care îți va arăta locuința către public și către aceeași audiență, care va reprezenta interesele tale, deci este important să vezi cum se formează relația cu cumpărătorii. 

Dacă agentul imobiliar ales face evenimente de tip Open House (dacă acest lucru este posibil în zona ta) sau face tururi virtuale, aceasta este o oportunitate excelentă de a vedea cum își prezintă listările publicului. Este, de asemenea, un moment bun pentru a vedea cum comunică cu cumpărătorii.

Cea mai mare parte a procesului decizional la cumpărarea unei proprietăți este cea emoțională. Agentul tău imobiliar trebuie să fie capabil să se conecteze și să alimenteze interesele eventualilor cumpărători ai proprietății tale.

Pune câte mai multe întrebări agentului tău imobiliar

Nu uita că, cu cât știi mai multe, cu atât vei fi mai bine pregătit pentru campania de vânzare.

Nu doar cumpărătorii trebuie să aibă un set de întrebări despre proprietatea ta. Depinde de tine să te asiguri că ai cea mai bună reprezentare imobiliară posibilă.

Cere agentului tău imobiliar să îți arate studii de caz privind vânzările lui anterioare:

  • Ce s-a întâmplat în timpul acestor vânzări? 
  • Cât de mulțumiți au fost clienții? 
  • Cum au fost obținute rezultatele? 
  • Cum puteți lua legătura cu ei pentru o referință?

De asemenea, trebuie să-l întrebi ce abordări are în vedere pentru vânzare și dacă acestea vor funcționa pentru proprietatea ta. Asigură-te că îl întrebi cum se compară casa ta cu celelalte de pe piață. Un agent imobiliar cu experiență poate analiza vânzările recente pentru a te ajuta să înțelegi adevărata valoare a casei.

Trebuie să știi modul în care își obține rezultatele acest agent imobiliar și dacă metodele lui sunt potrivite pentru tine. Agentul trebuie să fie acolo, să te reprezinte, precum și pe el însuși.

Citește și: Agentul imobiliar, viața personală și munca

Cunoaște-ți obiectivele tale, dar și ale agentului tău imobiliar

Cei mai buni agenți imobiliari vin pregătiți cu câteva opțiuni despre cum să marketați cât mai bine casa pe piață. Asigură-te că știi care sunt obiectivele tale (în afară de încheierea tranzacției pentru un preț bun) și verifică-le în mod regulat pentru a te asigura că sunt în grafic.

Strategia ta ideală de vânzare ar trebui să acopere prezentarea, marketingul și negocierea. Asigură-te că întrebi agentul tău imobiliar dacă este dispus să coopereze cu alți agenți care ar putea avea cumpărători pentru casa ta care așteaptă să fie prezentați.

Nu îți fie teamă să-l implici pe agentul imobiliar. 

Întreabă-l care sunt cele mai mari provocări în vânzarea casei tale. Un agent imobiliar care identifică dezavantajele legitime nu va încerca doar să te flateze în semnarea unui contract

Asigură-te că ești confortabil cu agentul imobiliar ales

Acesta este probabil cel mai important punct din listă. Asigură-te că ești confortabil cu faptul că agentul imobiliar ales îți vinde casa și te reprezintă publicului larg. Fiecare parte a tranzacției este bazată pe încredere, iar elementul uman al achiziționării sau vânzării unei case nu poate subevaluat.

Ceea ce simți ca fiind o alegere potrivită, va fi o alegere potrivită în cele din urmă. După ce te simți satisfăcut de fiecare punct enumerat mai sus, mergi pe instinctul tău și începe să construiești relația agentul imobiliar.

Ești pregătit pentru o nouă experiență? Vrei să afli cât valoarează proprietatea ta? Evaluează gratuit proprietatea ta.

De asemenea, contactează-ne și află cum poți să găsești un agent imobiliar profesionist.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX