Patru motive pentru a începe o afacere imobiliară în franciză, chiar și într-o perioadă de incertitudine economicătrei pași pe care trebuie să îi parcurgi la început

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Anul 2020 a fost unul al surprizelor. A început cu o piață în creștere, cu previziuni optimiste, chiar dacă multe voci erau prudente și aminteau de ciclicitatea pieței. Invariabil în economie, după o perioadă de creștere, asistăm și la perioade de stagnare și chiar de scăderi. Piața imobiliară se aliniază acestei tendințe generale.

În februarie însă, din ce în ce mai mulți analiști se uitau cu îngrijorare către China, unde un virus nou conducea la o carantină strictă a mai multor regiuni ale țării. O lună mai târziu, virusul se răspândea în întreaga lume, iar țările decideau, rând pe rând, să aplice diverse măsuri în încercarea de a-l opri.

afacere imobiliara in franciza cu RE/MAX Romania

Optimismul se transforma în pesimism, piața imobiliară fiind blocată în timpul celor două luni de carantină. Totuși, odată cu ridicarea acesteia, analiștii urmau să constate că, deși prudența este noul cuvânt de ordine, previziunile pesimiste nu au fost confirmate de realitate.

Piața imobiliară cunoaște o stagnare, dar prețurile nu au crescut semnificativ și nici numărul vânzărilor de locuințe. Pe anumite segmente chiar se vede o îmbunătățire semnificativă – este vorba despre casele de la țară sau din apropierea marilor orașe.

Citește și: Evoluția pieței imobiliare post stare de urgență - previziunile echipei RE/MAX

Piața continuă așadar să aibă oportunitățile ei. Deși la prima vedere riscantă, demararea unei afaceri în franciză în România ar putea fi ideea care să te ajute să faci în acest an primul pas către antreprenoriat.

De ce să alegi o franciză la cheie în 2020? Ai mai jos patru motive importante pentru a o face.

1. Imobiliarele sunt printre cele mai sigure investiții

Oamenii vor avea mereu nevoie de o locuință și își vor dori un upgrade atunci când situația familială se schimbă. Piața imobiliară are așadar dinamica ei, chiar și în momentele dificile.

O eventuală scădere a prețurilor apartamentelor poate determina creșterea prețurilor pe segmentul chiriilor sau a caselor cu teren din apropierea orașelor. Scăderea prețurilor locuințelor va genera un real interes investițional din partea unei anumite categorii a populației, care o anticipează de ceva vreme.

O afacere imobiliară în franciză, pe care o poți demara rapid, chiar dacă nu ești un antreprenor cu experiență, ar putea fi ideea de business pe care o cauți în acest moment.

Citește și: Vrei să deschizi o agenție imobiliară în franciză? Iată 3 pași pe care trebuie să îi parcurgi

2. Piața imobiliară va avea mereu oportunități pentru cei care o cunosc

Dacă ne gândim la perioada actuală, vedem că un nou profil de cumpărător se prefigurează. Din ce în ce mai multe persoane lucrează de acasă, așa că spațiul personal este mai important. Multe persoane încep să caute locuințe ce oferă posibilitatea integrării unui birou.

Crește interesul și pentru casele aflate în apropierea orașelor – iar dezvoltatorii imobiliari se adaptează rapid acestui nou tip de cerere. Apar în apropierea orașelor locuințe cu prețuri accesibile, ce oferă un grad bun de confort unei familii care lucrează de acasă și dorește să ofere un spațiu și copiilor, ce vor învăța la rândul lor de acasă în anumite perioade de timp.

Citește și: Tendințe imobiliare în 2020 și viitor - traseul pieței din România

3. Partenerii francizei te vor ajuta să înțelegi rapid piața și oportunitățile sale

Atunci când începi o afacere într-o perioadă de scădere economică, nu ai timp de pierdut. E esențial să înțelegi rapid piața și business-ul, precum și tipul de clienți cărora li te adresezi.

Alegând o franciză internațională bine cunoscută pieței din România – așa cum este RE/MAX, primești din start informațiile și consilierea de care ai nevoie pentru a începe cu dreptul. Atunci când ai alături oamenii potriviți, ai făcut un prim pas către business-ul tău de succes. Devino antreprenor de succes cu RE/MAX

4. Poți avea rapid propria ta afacere profitabilă, cu investiții minime

De ce o afacere în franciză în România în acest moment? Pentru că beneficiezi din start de expertiza, tradiția și notorietatea pe piață unei rețele de francize imobiliare de succes. Alegând rețeaua de francize imobiliare RE/MAX, de exemplu, ai din start sprijinul unui lider mondial al domeniului, cu o strategie adaptate pieței din România.

Ai la dispoziție, așadar, toate ingredientele unui business de succes în domeniul imobiliar. Evident, urmează multă muncă din partea ta, necesară pentru a-ți transforma afacerea într-un real succes.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre franciza RE/MAX

  

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX