Ce înseamnă să ai o agenție imobiliară RE/MAX în România

Timp de citire: 13 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Domeniul imobiliarelor nu mai este de mult un tabu pentru investitorii români. Discutăm despre un domeniu vast, o piață complexă, unde unii oameni au reușit cu succes să transforme simple idei în afaceri profitabile. Însă, în această piață, majoritatea antreprenorilor lucrează pe cont propriu sau în echipe restrânse, de maxim câteva persoane.

afacere profitabilă - agenție imobiliară în franciză RE/MAX
 
Cu toate acestea, experiența ne învață de multe ori că singuri nu putem reuși să facem lucruri cu adevărat remarcabile.
 
Te-ai întrebat vreodată care este diferența între antreprenorii care au rezultate și reușesc să-și transforme ideile în business-uri profitabile și cei care nu își găsesc locul în piață și ajung să aibă probleme cu afacerile?
 
Cu siguranță fiecare antreprenor învață din propriile greșeli, trecând prin fiecare etapă a unui business, începând cu lansarea acestuia și până în momentul în care ajunge să reprezinte o afacere viabilă. Însă, diferența stă tocmai în acea abilitate de a putea învăța din greșelile altora, din experiențele lor și din parcursul lor, pentru a putea replica în business-ul propriu strategii deja dovedite ca fiind de succes.
 
Care este cea mai bună metodă pentru a face acest lucru?
 
Cea mai bună modalitate de a învăța din experiențele celorlalți este să faci parte din comunitate. Dintr-o comunitate de antreprenori cu experiență, cu viziune, care au reușit deja și au parcurs întreg drumul de la o afacere mică până la o afacere profitabilă în domeniul imobiliar.
 
O comunitate cu rădăcini adânci în domeniu, care îți poate pune la dispoziție mai mult decât un know-how solid și un model de business deja profitabil. Un grup de experți, oameni care îți pot oferi suportul și îndrumarea necesară, totodată oferindu-ți șansa de a te bucura de avantajele unui brand consacrat în piața pe care tu te pregătești să o cucerești.
 
O astfel de comunitate te așteaptă în cadrul grupului de profesioniști în imobiliare fondat de RE/MAX.
 

De ce să deschizi o agenție imobiliară în franciză RE/MAX?

De ce ai alege să începi acest drum în domeniul imobiliar prin intermediul RE/MAX? Deschiderea unui birou francizat RE/MAX nu înseamnă doar începerea unei noi afaceri. Înseamnă începerea unei noi afaceri în domeniul imobiliar, sub umbrela brandului nr.1 în lume în această nișă. Iar dacă asta sună bine, așteaptă până vezi poveștile altor antreprenori care au ales colaborarea cu RE/MAX.
 
Toți acești antreprenori de succes au ales francize imobiliară RE/MAX din multiple motive. De la dorința de a începe o afacere profitabilă pe baza unui sistem deja testat, până la profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă agenții care fac parte din sistem.
 
 
De asemenea, un motiv principal este reprezentat și de pilonul educațional oferit de RE/MAX prin suportul și educarea constantă a brokerilor și a agenților prin participarea la programe de training pentru dezvoltarea propriei afaceri profitabile în domeniul imobiliar, îmbunătățirea cunoștințelor de negociere, marketing și multe altele.
 
Totul a pornit de la o carte pe care o citisem la 23 de ani: “Cadranul Banilor”, de Robert Kiyosaki. Sfatul lui era să-ți creezi un sistem prin care să ajungi la “Libertatea Financiară”, iar pentru a înțelege cum funcționează sistemele recomanda să încerci o franciză. Astfel am căutat francize și am găsit RE/MAX - o franciză în poate cel mai interesant domeniu, cel imobiliar, și am zis ”da provocării!” - Andrei Marinescu, Broker/Owner RE/MAX Magnum, București
 
Una din poveștile de succes RE/MAX poate fi și povestea ta!

Care sunt cerințele pentru a deschide o agenție imobiliară în franciză RE/MAX?

Pregătirea educațională sau experiența anterioară nu este obligatorie, însă îți poate oferi un avans considerabil la început. De la experiența în domeniul imobiliarelor la cea în domeniul vânzărilor, brokerii de top au recunoscut că au fost diverse experiențe care i-au ajutat să înțeleagă cum să ajute afacerea proprie să se dezvolte.
 
Totuși, unii antreprenori au recunoscut că odată ce au intrat în sistem și din momentul în care au descoperit „tainele” puse la dispoziție de Academia RE/MAX, și-au schimbat complet viziunea în ceea ce privește abordarea în acest domeniu, iar după fiecare curs absolvit realizau faptul că înainte de a face parte din comunitatea RE/MAX știa foarte puțin despre ce înseamnă profesionalism în imobiliare.
 
Ca orice business în adevăratul sens al cuvântului, investiția nu reprezintă numai partea financiară, ci și energia dedicată, timpul și perseverența. Așadar, una din cerințe este tocmai deschiderea ta către învățare și dezvoltare continuă.
 

Care sunt avantajele competitive care transformă RE/MAX într-o afacere profitabilă încă de la început?

Conceptul de bază al RE/MAX: ,,Everybody Wins” reprezintă principalul avantaj competitiv, și anume modul de colaborare cu agenții, colegii și clienții noștri. Cu alte cuvinte, mentalitatea RE/MAX este că toți avem de câștigat în relațiile dintre noi.
 
Mădălina Angheloiu (broker/owner RE/MAX Properties, București) spune că nu crede că poate sublinia suficient de mult beneficiile pe care le aduce educația continuă, accesând un ,,bazin” nelimitat de cursuri și schimb de experiență cu oameni bine pregătiți.
 
Încă din primul moment m-a captivat conceptul win-win, ce stă în spatele afacerii desfășurate sub umbrela RE/ MAX. Educație continuă, suport, mediu profesional bun pentru agent, servicii livrate în mod profesionist către beneficiarul final - încă din prima clipă am știut că un asemenea concept de business nu are cum să dea greș, indiferent de piața pe care vrei să le aplici.
 
În plus, în spatele oricărei idei de afaceri se află o strategie de dezvoltare, de creștere. La RE/MAX orice colaborator are acces direct nu doar la strategii de dezvoltare și sisteme de afaceri, ci și la întreg suportul comunității.
 
Așa se transformă simplele idei de afaceri în afaceri profitabile, cu ajutorul francizei RE/MAX.
 

Care sunt cele mai mari provocări întâlnite de brokerii noștri?

Principala provocare întâlnită de brokerii noștri este lipsa de educație imobiliară, manifestată atât în rândul vânzătorilor, cât și al cumpărătorilor. Acest aspect a afectat implicit clienții care percep agenții imobiliari prin prisma experiențelor trecute.
 
De asemenea, recrutarea de noi agenți este o provocare pe care mulți antreprenori din domeniul imobiliar o cunosc și se confruntă cu ea. La RE/MAX am ales să rezolvăm aceste provocări printr-o strategie simplă, axată tot pe conceptul win-win.
 
În acest caz acesta se traduce prin construirea unei “familii”, astfel încât toți colegii să rezoneze cu viziunea noastră, iar când sunt la birou să se simtă acasă, putând să depășească mult mai ușor orice provocare.
 

Cum apreciază brokerii noștri suportul oferit de către RE/MAX?

Așa cum remarcă Radu Vâlsan, unul din membrii comunității de profesioniști RE/MAX: ,,Suportul de care am avut parte a crescut constant de-a lungul anilor și direct proporțional cu dezvoltarea rețelei, cu creșterea numărului de birouri la nivel național”.
 
Eforturile echipelor regionale de dezvoltare sunt de neprețuit în acest demers de rezolvare a provocărilor și de asigurare a suportului necesar fiecărui nou membru al comunității pentru a putea să-și transforme visul într-o afacere profitabilă.
 
Noi elemente de construire a unui plus de valoare pentru rețeaua națională și internațională RE/MAX sunt vizibile de la an la an. O altă formă de suport are loc prin extinderea constantă a rețelei și, astfel, prin mărirea numărului de colaboratori independent de efortul direct al oricărui broker.
 
Nu este nicio noutate, birourile RE/MAX sunt adevărate ,,real estate factories”, unde nenumărate idei de afaceri se dezvoltă într-un ritm accelerat de la un an la altul, pe tot cuprinsul Europei și pe întreg globul. Și asta o arată și cifrele: peste 130.000 de agenți și peste 8.000 de birouri la nivel mondial.
 
Aceste cifre nu sunt întâmplătoare, ci confirmă faptul că RE/MAX este brandul imobiliar nr.1 în lume. Iar acum poți face și tu parte din povestea RE/MAX.
 
Devino un antreprenor de succes alături de comunitatea RE/MAX! Discută cu un consultant despre ce presupune deschiderea unei francize!
 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX