Afaceri imobiliare profitabile: Cele mai căutate francize în România

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Dacă îți dorești să pornești o afacere la cheie în România, una dintre cele mai sigure variante este să optezi pentru sistemul de franciză.

Afaceri imobiliare - cele mai căutate francize.

Numeroși investitori aleg acest sistem atunci când lansează afaceri imobiliare, hoteluri, restaurante sau alte business-uri în țară, datorită unui minim de riscuri asociat cu acest tip de afacere. Dar ce este o franciză și care sunt cele mai căutate francize din România în acest moment? Hai să le luăm pe rând.

Ce este o franciză și cum funcționează acest sistem?

Practic, o franciză reprezintă o autorizație oferită de către o companie unuia sau mai multor beneficiari, care le oferă dreptul de a produce sau comercializa produsele sau serviciile lor. De obicei, această autorizație se oferă în schimbul unor bunuri financiare, fie că vorbim despre sume fixe, părți din profit sau procente din cifra de afaceri.

Astfel, dacă tu îți propui să deschizi o afacere în sistem de franciză, plătești pentru a te putea folosi de background-ul companiei respective, cu tot ce presupune aceasta (branding și notorietate pe piață, training-uri, plan de afaceri și așa mai departe).

Care sunt cele mai căutate francize în România?

Există numeroase afaceri în regim de franciză în România, în numeroase industrii, de la HoReCa la beauty, afaceri imobiliare, agricultură, sănătate, tehnologie, auto, retail și nu numai. Câteva exemple de francize ar fi:

  • Pizza Hut - Un restaurant-pizzerie cu peste 12.000 de locații în 100 de țări din toată lumea.
  • Hilton - În acest moment, sunt peste 3.600 de hoteluri Hilton în 81 de țări.
  • No+Vello - Un salon de înfrumusețare cu peste 600 de unități în sistem de franciză în toată lumea.
  • RE/MAX - Peste 70 de francize și peste 800 de membri, 8000 de birouri și 140.000 membri la nivel mondial, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand internaționalnațional în afaceri imobiliare.

Care sunt avantajele unei francize?

În primul rând, pornești cu dreptul în lumea afacerilor și ai șanse foarte mari ca business-ul tău să aibă succes. Atunci când lansezi o afacere în sistem de franciză, mergi pe un concept deja testat, care are căutare pe piață. Astfel, nu riști să lansezi un produs sau un serviciu pentru care nu există cerere sau care nu va prinde la public.

Când optezi pentru o franciză, primești un plan de business de la compania mamă, împreună cu tot knowledge-ul și insight-urile pe care le-au obținut după ani de experiență și numeroase strategii implementate și testate.

De asemenea, numeroase companii care oferă sisteme de franciză le pun la dispoziție investitorilor cursuri, resurse și mentorat pentru a-și putea duce afacerile la următorul nivel, fiind în avantajul ambelor părți să-și dezvolte business-ul și să-și crească cifra de afaceri.

Nu în ultimul rând, brandingul cântărește mult în alegerile consumatorilor. Astfel, o companie de încredere, care există de mult timp pe piață și are un nume puternic, ușor de recunoscut, va avea mereu mai mulți clienți decât o companie mică, abia înființată.

Avantajul francizelor este că te poți folosi de brandul existent pentru a depăși rapid competiția, dar și pentru a limita bugetele necesare pentru promovare și marketing.

Citește și: Afaceri de familie în domeniul imobiliar - idei de succes pentru 2022

Ce pași trebuie să urmezi pentru a deschide o afacere în regim de franciză?

Dacă îți surâde ideea de a lansa o astfel de afacere, primul pas ar fi să îți analizezi bugetul disponibil pentru o investiție. Mai concret, ar trebui să ai o imagine de ansamblu asupra fondurilor pe care le poți aloca unui astfel de business și asupra surselor de finanțare pe care le-ai putea accesa.

Apoi îți recomandăm să te documentezi puțin și să descoperi francize rentabile, costurile pe care le implică, condițiile și regulile care trebuie respectate, dar și particularitățile industriei în care vrei să activezi. E important să fii bine informat înainte de a lua o decizie.

Dacă te-ai hotărât deja ce afacere vrei să înființezi, poți începe discuțiile cu compania respectivă, pentru a stabili exact următorii pași. Împreună veți determina pe ce perioadă de timp vei primi licența pentru a activa sub franciza respectivă, precum și modalitatea de plată a taxelor aferente.

Îți recomandăm să pui multe întrebări, să te consulți cu specialiști în domeniu și să fii atent la detalii, pentru a te asigura că noua ta afacere poate fi demarată fără probleme.

Citește și: Afaceri online în imobiliare: investiție minimă și stocuri zero

De ce să alegi franciza RE/MAX?

Optând pentru afaceri imobiliare, ai ocazia de a activa într-un domeniu în plină dezvoltare, extrem de profitabil, cu un potențial de creștere rapidă. Compania RE/MAX a fost înființată în 1973 în Denver, Colorado, iar de atunci am ajuns la peste 140.000 agenţi în peste 110 de ţări.

Este un brand consacrat în domeniul imobiliar, iar clienții au încredere în expertiza noastră, deci vei beneficia instant de un capital de imagine puternic și astfel vei putea încheia tranzacții cu mai multă ușurință. De asemenea, nu e necesar să ai experiență anterioară în domeniul imobiliar pentru a înființa o agenție RE/MAX în sistem de franciză.

Noi îți punem la dispoziție toate informațiile necesare, prin cadrul unor programe educaționale complexe, care te vor ajuta să preiei rapid frâiele afacerii tale. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre franciza RE/MAX, te invităm să discuți cu un consultant.

 
bnr-btm-new-2

 

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX