Agentul lunii august 2017

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

 

 

Florin Petre Ciche site-1.jpg

 

 

”Mi-am dat seama că în toți acești ani în care am lucrat nu am facut aproape nimic așa cum ar fi trebuit, am fost un simplu oportunist și mi-am văzut de propriul câștig pe termen scurt. ”

 

Am să încep cu un citat mai mult sau mai puțin celebru moștenit de la Nicolae Iorga care spune cam așa: "Nu există oameni răi sau oameni buni, există doar oameni".

Mulți se vor întreba ce legătură există între acest citat și imobiliare sau, mă rog, tranzacțiile imobiliare.

Am început "imobiliarele" undeva prin anul 2003, adică acum 14 ani. A fost primul meu job (și se pare că nu mai am scăpare... :-) ).

Am prins și perioada de creștere, dar și pe cea de regres, de așa zisă criză. În toată această perioadă am avut clienți care au ieșit câștigători, dar și care au pierdut.

Deși vârsta la care am început să activez în acest segment era una destul de fragedă am cunoscut repede atât gustul succesului, dar și pe cel destul de amar al eșecului. Aceste experiențe mi-au fost de foarte mare folos atât în dezvoltarea personală cât și în cea profesională. Cel mai important câștig al meu personal a fost acela că mi-am dat seama, după o perioadă relativ lungă, că în acest business totul este cu și despre oameni.

Poți să vezi sute de proprietăți, poți să intri în contact cu sute de proprietari și sute de clienți cumpărători, dar dacă nu reușești să înveți să cunoști oamenii, să-i asculți, să nu-i judeci, și să identifici nevoile fiecăruia cred că nu ai cum să ai succes în acest domeniu foarte vast al tranzacțiilor imobiliare.

Am ales RE/MAX acum doi ani, iar principalul motiv pentru care am făcut acest lucru este cel al programelor de învățare activă pe care Academia RE/MAX le promovează.

Mulți o să se întrebe ce nevoie mai ai de cursuri de pregătire când ai în spate atâta experiență în domeniu: după ce am parcurs primul curs din programul Academiei RE/AMX, am avut un șoc. Mi-am dat seama că în toți acești ani în care am lucrat, nu am facut aproape nimic așa cum ar fi trebuit, am fost un simplu oportunist și mi-am văzut de propriul câștig pe termen scurt.

Cursul m-a ajutat să descopăr că activitatea de consultant imobiliar este una foarte simplă atât timp cât respecți persoanele cu care intri în contact fie ei colegi, colaboratori, clienți cumpărători sau vânzători, familie, prieteni. În concluzie toți sunt oameni și dacă îi asculți, înțelegi și reușești să stabilești o relație bazată pe încredere reciprocă, de cele mai multe ori tranzacția este ca și încheiată, respectând evident și munca depusă pentru aceasta.

Nu mi-am propus niciodată să ajung agentul lunii în rețeaua RE/MAX România, am în schimb o țintă personală pe care o urmăresc, am reușit să-mi dau seama că succesul în acest domeniu vine prin crearea unui plan personal pe termen lung, iar dacă respecți rețeta pe care RE/MAX o oferă, succesul nu va întârzia să apară.

Pentru aceasta ai nevoie de ceva muncă și efort susținut, dar când faci totul cu plăcere atunci rezultatele sunt pe măsură.

Este frumos să-ți apară numele pe tablou, este și motivant în același timp, dar nu trebuie să uiți că poți orcând repeta aceste performanțe deoarece în imobiliare consider că limita este doar cerul și totul depinde de noi cum reușim să ne menținem în permanență motivați.”

Află ultimele noutăți de la RE/MAX