Agentul lunii iunie 2017

21 iulie 2017

Agentul lunii

 

Radu Ungureanu site.jpg

 

RE/MAX mi-a oferit de-a lungul timpului cadrul perfect să mă dezvolt așa cum spuneam și mai ales să învăț în fiecare zi, iar acest lucru este crucial în meseria noastră.

Accesul la o rețea de oameni profesioniști, la traininguri și exerciții personalizate pe nevoile noastre, reprezintă un avantaj pe care RE/MAX ni-l aduce.

Kati Roșca:

Felicitări Radu pentru titlul - Agentul lunii!

Care ar fi primele 3 cuvinte pe care le-ai folosi pentru a descrie activitatea ta în RE/MAX? 

Cred că este foarte greu să rezum în doar trei cuvinte ceea ce fac în fiecare zi și ce îmi definește viața până la urmă, pentru că mare parte din timpul meu îl petrec cu, și alături, de RE/MAX. Am crescut și m-am dezvoltat profesional în această echipă și mai ales am învățat că în această meserie e nevoie de multă umanitate. Lucrăm cu oameni care își pun practic viața personală și a familiei în mâinile noastre, iar noi avem o mare responsabilitate prin asta. Învățăm în fiecare zi alături de clienții noștri și experiența se acumulează în fiecare zi “on the job”. Viața însăși e școala noastră.

Apoi, activitatea noastră este foarte mult despre respect, în primul rând față de clienții noștri și față de timpul, așteptările, dorințele și visele lor, și mai apoi față de colegii noștri de echipă, alături de care lucrăm în tranzacțiile importante. Respectul aduce înapoi respect și e o valoare importantă fără de care nu putem funcționa ca profesioniști și nici ca oameni. Deci iată mai mult de trei cuvinte: învățare, umanitate, responsabilitate, experiență, respect.

Ce anume îți place la RE/MAX? 

RE/MAX mi-a oferit de-a lungul timpului cadrul perfect să mă dezvolt, așa cum spuneam, și mai ales să învăț în fiecare zi, iar asta este crucial în meseria noastră. Avem o echipă specială de oameni care împărtășesc din experiența lor și care sunt acolo când ai nevoie de suport și asta e foarte important pentru mine ca profesionist. Accesul la o rețea de oameni profesioniști, la traininguri și exerciții personalizate pe nevoile noastre, reprezintă un avantaj pe care RE/MAX ni-l aduce.

Ce reprezintă pentru tine titlul de ”Agentul lunii”?

Titlul acesta este o recunoaștere a muncii mele de zi cu zi și mă face să mă simt special. Toți avem nevoie de astfel de momente în viața noastră pentru că ele reprezintă impulsul pentru a merge mai departe și pentru a perservera. Este o onoare să fiu recunoscut cu acest titlu și în același timp o obligație din partea mea de a transmite mai departe din experiența și cunoștințele mele celor care vor veni noi în echipa noastră.

Cât de greu sau ușor este să fii recunoscut drept cel mai bun într-o lună?

Nimic nu este ușor în meseria noastră, cum spuneam lucrăm cu oameni și asta implică o mare responsabilitate și multă muncă în același timp. Oamenii sunt diferiți, au așteptări și reacții diferite, iar viața îți oferă de cele mai mult ori un neprevăzut la care trebuie să știi cum să reacționezi, cum să te repliezi și mai ales e important să ai puterea să nu te demotivezi și să poți să o iei de la capăt.

Perspective de viitor?

Experiența acumulată până acum m-a ajutat să capăt și mai multă încredere în mine și evident să îmi doresc mai mult pentru că știu că am capacitatea necesară. Voi continua să absorb orice informație nouă, să particip la traninguri noi și să învăț de la cei din jur mai buni ca mine. Cred că este important ca de la un anumit nivel încolo să rămânem totuși ancorați în realitate. Modestia este o virtute și de cele mai multe ori te poate ajuta mai mult decât crezi.

Ce crezi că face diferența între un agent imobiliar bun/eficient și unul fără rezultate deosebite ? 

Cred că este puțin din toate, dar mai ales este despre foarte multă muncă. Nimic nu ți se oferă pe tavă, nu ți se dă, trebuie să ceri, să cauți, să înveți, să alergi și mai ales să vrei să faci mai mult. De fapt cred că aceste lucruri sunt de bun-simț și valabile în orice meserie.

De ce ai ales RE/MAX în detrimentul altor concurenți din piață? 

Cred că ne-am ales reciproc. A fost un context potrivit pentru mine, la acel moment, și un tren care se afla în stația în care mă aflam și eu în momentul în care am decis să pornesc pe acest drum. Și am ales să mă urc în el. Viața este despre context și moment și trebuie să ai intuiția și curajul să profiți de ele.

Ce sfaturi ai pentru un agent imobiliar la început de carieră sau pentru cei care se gândesc să se alăture acestui business?

În primul rând i-aș spune să citească interviul meu de la început și mai apoi să nu se îmbete cu apă rece. Meseria asta nu este doar despre câștiguri mari, cum poate ți se spune. Este despre foarte multă muncă, trebuie să ai cu adevărat înclinație pentru ea și mai ales să ai abilități de interacțiune umană foarte bune și capacitate de înțelegere a nevoilor clienților tăi. Nu e nimic simplu, dar e foarte, foarte frumos!

Publicat de Kati Rosca

Kati este o persoană sinceră, corectă, organizată și creativă. Corectitudinea și sinceritatea sunt 2 valori importante pe care le apreciază la oameni. Este pasionată de cărți și călătorii. Absolventă a 2 facultăți, Litere și Drept. Îi place ceea ce face și se dedică 100 % pentru aceasta.