Andreea Parti “RE/MAX împuternicește femeile să acționeze, să aibă inițiativă și curaj.”

20 aprilie 2017

interviuri, Femei de succes

Seria de articole: Femei de succes RE/MAX

Un nou interviu - o altă poveste de succes RE/MAX.

Se spune că cele mai frumoase și durabile cadouri ni le facem, de multe ori, singuri pentru că suntem cei mai în măsură să facem previziuni despre propriul viitor.

Andreei Parti a demonstrat acest lucru prin prisma experienței sale la RE/MAX - locul în care a făcut, chiar de ziua ei, primii pași către o carieră de succes.

UPDATE: Andreea a făcut tranziția de la agent la Broker Owner al agenției RE/MAX Choice, conducând cu succes noua franciză.


andreea-parti.pngAndreea Parti

Sales Associate
Agent RE/MAX Gold, experiență pe proiecte în exclusivitate 

“Pentru a fi bun ai nevoie de educație, aplicare a ceea ce ai învățat și, de asemenea, ai nevoie de perseverență și de pasiune pentru ceea ce faci.”

 

 

 

 


Când și cum ai început să lucrezi ca agent imobiliar?

Am început cariera mea de agent în 2013, în luna octombrie. Se întâmpla chiar de ziua mea, și am considerat mereu că mi-am facut practic un cadou: "Afacerea mea" :)

În Martie 2017 ai devenit Agentul Lunii în rețeaua RE/MAX România. Cum te simți?

În primul rând este WOOW, pentru că sunt așa de tare absorbită de acțiune că nici nu mi-am dat seama că am putut crește la nivel de Cluj sau București :)

Este o satisfacție pentru că se vede rezultatul muncii mele de 3 ani. O responsabilitate pentru că cei din frunte, întotdeauna trebuie să dea exemplu și o mândrie că până la urmă este și o demonstrație atât a forței RE/MAX cât și a forței noastre ca și echipă, iar cele două adunate aduc performanță și satisfacție ! Teamwork makes the dream work!! Yeeey!! Sunt foarte entuziasmată!!!

În ce măsură a contat pregătirea educațională și/sau experiența anterioară?

A contat foarte mult faptul că am lucrat timp de 3 ani și jumătate la un Dezvoltator Imobiliar -  nu atât pentru faptul că era pe piața imobiliară ci mai mult pentru că, din start, am lucrat în exclusivitate și setarea mea mentală era deja pregatită pentru RE/MAX.

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?

Cel mai mult m-au ajutat relaționarea, corectitudinea și focusul.

  • Relaționarea pentru că aici dezvoltăm încredere și prietenii
  • Corectitudinea petru că este conformă cu valorile pe care eu și RE/MAX le reprezentăm
  • Focusul pentru eficientizare și rezultate

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar? Este un avantaj sau un dezavantaj?

A fi femeie este cel mai mare avantaj pe care îl putem folosi în această carieră. În primul rând pentru că, din fire, suntem empatice și relaționarea este în natura noastră. În al doilea rând, pentru că la orice proprietate am aspira ( ca să o vindem ) nu ni se va închide ușa în nas, și, în al treilea rând, avem un al șaselea simț și în ceea ce privește negocierea și încheierea unei tranzacții.

Care este viziunea RE/MAX vis-a-vis de recrutarea femeilor?

Consider că RE/MAX împuternicește femeile să acționeze, sa aibă inițiativă și, în general, curaj să  muncească pentru visele lor.

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?

Pentru a fi bun ai nevoie de educație, aplicare a ceea ce ai învățat (partea asta trebuie să devină o a doua natură) și, de asemenea, ai nevoie de perseverență și de pasiune pentru ceea ce faci.

Cum arată o zi din viața unui agent imobiliar?

Nu stiu exact cum arată ziua altor agenți, dar la mine înseamnă să ies din casa maxim la ora 8.00, o cafea scurtă, după care organizarea zilei în curs - fie mă duc pe Timișoara, fie am Aradul - și, în funcție de asta, multe vizionari și întâlniri cu clienții la Arad ( aici trebuie să fac în 2 zile ce altădată făceam în 5 zile) sau la Timișoara - organizarea predărilor, vânzărilor, plus  vizionări. Seara mă duc direct la sport pe la ora 20.00 și ajung acasă undeva pe la 21.30. Aici îmi rezerv jumătate de oră de ascultat sau citit ceva educațional și apoi somn de voie :)

Poți numi 3 satisfacții pe care nu le-ai putea obține în altă parte - pe un job de o altă natură?

  • Una dintre cele mai mari satisfacții este să vezi în ochii clienților multă fericire pentru că se mută într-un nou apartament.
  • Satisfacția când vezi vânzătorul că e mulțumit cu vânzarea pe care a făcut-o (și din punct de vedere financiar, dar și al procesului)
  • Satisfacția unei reputații bune și recunoaștere pe piața imobiliară din orașul în care lucrezi.

Este complicat să menții un echilibru între viața profesională și cea personală?

Momentan la mine focusul este pe profesional. Când o să vină momentul, pentru planul personal găsim o soluție :)

Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității tale?

Succes pentru mine este să fiu recomandată și să reușesc să-mi duc contractele la finalizare prin vânzare.

Cât de important este brandul sub care lucrezi pentru obținerea unor rezultate?

Brandul RE/MAX îmi dă foarte multă forță pe negociere și-mi crește încrederea în mine: știu că am "spate"!

Cum ai defini ceea ce ai învățat din acest job și ai putut folosi și în alte domenii, inclusiv în plan personal?

Am învățat că oamenii, în general, sunt foarte egocentrici și au nevoie de multă atenție și întelegere.

Cât de repede te poți aștepta la rezultate de pe poziția de agent imobiliar și ce te va ajuta să le obții?

Rezultatele vin după 8-12 luni, și asta pentru că ai nevoie de timp să-ți faci un portofoliu, să apuci să tranzacționezi din ele, să începi să fii recomandat.

De ce ar trebui să se orienteze o femeie către acest domeniu?

Piața imobiliară poate oferi câștigurile necesare unei femei pentru a avea independența financiară și satisfacția unei evoluții antreprenoriale care îi crește stima de sine și încrederea în propriile forțe :)

banner_bottom_remax.png

 

Publicat de Kati Rosca

Kati este o persoană sinceră, corectă, organizată și creativă. Corectitudinea și sinceritatea sunt 2 valori importante pe care le apreciază la oameni. Este pasionată de cărți și călătorii. Absolventă a 2 facultăți, Litere și Drept. Îi place ceea ce face și se dedică 100 % pentru aceasta.