Ce avantaje îți oferă apartamentele noi de vânzare

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Vrei să îți cumperi un apartament și nu știi dacă să alegi unul aflat într-o clădire veche sau unul dintr-un bloc proaspăt construit? Apartamentele noi de vânzare vin cu o serie de avantaje, pe care, dacă le conștientizezi, le vei lua în considerare atunci când ești pus în situația de a lua o decizie.

 

Avantaje apartamente noi de vânzare

Iată care sunt principalele 5 avantaje ale apartamentelor noi de vânzare:

1. Materiale de construcții noi

Alegând un apartament nou, te vei putea bucura de toate beneficiile pe care le oferă noile materiale de construcții. Față de clădirile vechi construite în urmă cu câteva zeci de ani, la ridicarea noilor imobile  dezvoltatorii utilizează materiale de generație nouă, după actualele reglementări, care ar trebui să fie mai eficiente și să îți ofere un confort mai bun.

Poate fi vorba, de exemplu, de izolarea clădirii care se traduce direct în facturi mai mici la utilități. Același principiu se aplică și în ceea ce privește finisajele interioare. De cele mai multe ori, dacă alegi această variantă, dezvoltatorii îți pot amenaja și interiorul apartamentului după cerințele tale, ceea ce înseamnă mai puțin timp în care să cauți echipe de muncitori pe care va fi nevoie ulterior să îi supraveghezi.

2. Suprafețe mai generoase

Față de apartamentele situate în clădiri vechi, structura apartamentelor noi de vânzare a fost gândită pornind de la nevoile reale ale proprietarilor. Tocmai de aceea, ele au atât suprafețe mai mari, dar și o compartimentare mai utilă.

De exemplu, dispun de un dressing, au suficiente băi, iar dormitoarele au suprafețe care să permită amplasarea unor paturi de dimensiuni mai mari.

3. Terase generoase, adaptate stilului de viață actual

Un apartament cu terasă de vânzare poate fi extrem de atractiv. De ce? Pentru vei putea să te bucuri din plin atât de spațiul generos din interior, cât de aer curat și de timpul petrecut pe terasa ta. În zilele mai călduroase poți chiar alege să îți muți biroul acolo, muncind astfel într-un mediu mai relaxant.

4. Ai posibilitatea de a-le personaliza

Apartamentele noi de vânzare vin cu un alt avantaj: le îți poți pune din start amprenta asupra compartimentării lor în funcție de nevoile tale. Cu excepția pereților de sprijin, poți organiza spațiul exact așa cum îți dorești, astfel încât fiecare metru pătrat să fie folosit din plin.

5. Facilități care răspund nevoilor

De cele mai multe ori, apartamentele noi de vânzare se află într-un complex rezidențial gândit exact pentru stilul de viață și nevoile celor care vor locui în spațiile respective. Astfel, dezvoltatorii amenajează, de exemplu, locuri de joacă pentru copii, extrem de utile familiilor, dar oferă și posibilitatea de a achiziționa garaje sau locuri de parcare.

Toate aceste aspecte își pun amprenta asupra stilului de viață pe care îl vei avea când vei începe să locuiești acolo. În orașele mari, dar nici cele mici nu mai sunt neapărat o excepție, a ajunge acasă și a avea un loc de parcare dedicat înseamnă deja crearea unei stări de bine. Nu mai pierzi timp, nici nervi în căutarea unor soluții.

Care este oferta de apartamente noi de vânzare în marile orașe

Cele mai multe proiecte noi realizate de dezvoltatorii imobiliari sunt concentrate în marile orașe, deși deja și în orașele mai mici, complexe rezidențiale noi tocmai datorită nevoii locuitorilor din zonă de mai mult confort.

Iată care este volumul de imobile noi recepționate doar în septembrie 2021 în principalele zone din România potrivit datelor ANCPI: București (2211), Ilfov (4309), Cluj (3579), Timiș (2680) și Constanța (2469).

Cu o ofertă de apartamente noi de vânzare atât de diversificată, vei putea să îți găsești cu mai multă ușurință locuința dorită dacă vei apela la serviciile unui consultant imobiliar.

El va identifica exact acele oferte care se potrivesc cerințelor tale. Anul 2020 a fost unul extrem de imprevizibil pe piața imobiliară. Însă, în ciuda efectelor pandemiei COVID-19, piața imobiliară în România a rămas puternică.

Mai mult decât atât, în 2021, spun specialiștii, piețele imobiliare din întreaga Europă dau semne de continuă creștere. Vezi "Cum arată piața în România raportat cu alte țări"! 



Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX