Colaborarea cu un agent imobiliar pentru noul tău ”Acasă”

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

27-11-2019-Colaborarea-cu-un-agent-imobiliar-pentru-noul-tău-Acasă

Se discută mult în online atât pe website-uri de specialitate, cât și pe cele non-imobiliare, despre meseria de agent imobiliar și cum acest job necesită o reglementare mai riguroasă în România. La ora actuală există aproximativ 8000 de agenți imobiliari în toată țara, iar ”doar 30% din tranzacții sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar”, spune Răzvan Cuc într-un interviu recent. 

Într-adevăr, ideal ar fi să existe la nivel național un sistem de reprezentare exclusivă, la care să adere toate agențiile imobiliare existente. Acest lucru înseamnă că agentul imobiliar susține doar interesele părții pe care o reprezintă, iar vânzătorii, respectiv cumpărătorii ar beneficia de tranzacții 100% corecte, competitive din punct de vedere al prețului și avantajoase pentru ambele părți implicate în proces.

De ce oamenii sunt reticenți în a lucra cu un agent imobiliar?

Există în continuare diverse mituri și preconcepții conform cărora agenții sunt doar niște intermediari care se luptă acerb pentru a obține comisionul dorit, nimic mai neadevărat.

De asemenea, persoanele evită să colaboreze cu un specialist, din dorința de a nu plăti un serviciu care este absolut benefic pentru interesele acestuia, iar piața imobiliară din România este din acest motiv încă un mediu haotic de tranzacționare. 

Avantajele colaborării cu un agent imobiliar prin reprezentare exclusivă

  • Agentul este implicat total în prezentarea și promovarea unei proprietăți sau pentru găsirea celei mai potrivite locuințe
  • Agentul îți înțelege nevoile și caută cea mai bună ofertă de pe piață
  • Primești de la agent consultanță în ceea ce privește prețurile în funcție de zonă, imobile, dotări, etc.
  • Primești suport tehnic și juridic, și o informare asupra feedback-ului obținut de la potențiali cumpărători sau vânzători
  • Tu te implici doar în momentul semnării contractului, lăsând în grija specialistului aspectele intermediare ale tranzacționării: vizionările, negocierile sau discuțiile mai inconfortabile pentru tine
  • Relația dintre agent și vânzător/cumpărător se bazează pe încredere 100%
  • Tranzacție sigură, suport în orice situație, promovare pe toate canalele agenției cu care colaborezi

Agentul tău te poate ajuta inclusiv să obții o sursă de finanțare

RE/MAX este o agenție imobiliară 100% de încredere prezentă în peste 23 de orașe din România cu peste 50 de birouri. Până în 2023 vom avea peste 1000 de agenți pregătiți și educați corespunzător în domeniul imobiliar prin Academia RE/MAX, disponibili să ajute orice vânzător și cumpărător să își atingă scopurile propuse. 

Începând cu toamna lui 2019, avem alături și Banca Transilvania pentru cei care s-au decis să se mute în casă nouă și au nevoie de un împrumut.

Astfel, colaborarea cu un agent RE/MAX aduce după sine și beneficii pe cele două ramuri de credite:

BT Credit imobiliar - ipotecar

BT Credit imobiliar pentru proiecte rezidențiale

Banca Transilvania oferă cumpărătorilor prin intermediul agenților RE/MAX:

  • Comision de analiza zero
  • Comision de evaluare zero
  • Flexibilitate pentru că se acceptă diverse venituri: salarii, pensii, diurne, chirii, dividende, venituri din activit independente, rente viagere, drepturi de proprietate intelectuala etc.

Dacă ești interesat de achiziția unui bun imobiliar printr-un credit ipotecar BT, poți descoperi pe pagina dedicată ghidul complet pentru accesarea acestuia. 

Apelează la agenții imobiliari RE/MAX pentru a găsi casa ideală, și bazează-te pe noi că vei găsi noul tău Acasă. Obține prețul cel mai bun, un proces de tranzacționare mai scurt, transparența comunicării, promovarea proprietății și implicarea totală a agentului. Astfel, nivelul tău de satisfacție în cazul reprezentării exclusive va fi mult peste așteptări.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX