Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 18 octombrie 2022

De ce merită să participi la evenimentele și trainingurile pe teme imobiliare

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Dacă lucrezi în imobiliare sau pur și simplu te interesează domeniul, este important să rămâi la curent cu tendințele și noutățile. De aceea, conferințele și trainingurile din industria imobiliară pot reprezenta o sursă bună de informații, ce merită luată în calcul. În continuare îți vom povesti cum te ajută practic fiecare tip de eveniment și cum contribuie, pe termen lung, la dezvoltarea ta profesională.

Cum știi dacă evenimentele imobiliare ți se adresează

La fel ca în orice alt domeniu, trainingurile și conferințele din imobiliare au un public țintă, căruia îi asigură informații relevante și utile. În cazul în care te întrebi dacă te încadrezi în acest public, parcurge lista de mai jos și vezi dacă faci parte din cel puțin una dintre categorii:

  • Ai o afacere în domeniul imobiliar - în această situație, este esențial să participi la evenimentele din domeniu. Un antreprenor informat va reuși mult mai ușor să își crească rezultatele.
  • Lucrezi ca agent imobiliar sau vrei să devii agent - dacă profesezi deja în domeniu, știi cât de mult contează să înveți cele mai bune tehnici de vânzare sau să fii la curent cu noutățile. Dacă vrei să te angajezi ca agent, un astfel de eveniment poate fi un bun punct de plecare.
  • Dorești să pui bazele unei afaceri și consideri că imobiliarele sunt o bună opțiune - înainte de a lansa afacerea, ai nevoie de o bază solidă, iar aceste evenimente îți pot fi de ajutor.
  • Încerci să vinzi o proprietate sau să investești pe termen lung în imobiliare - evenimentele din imobiliare nu se adresează doar specialiștilor, ci și persoanelor care vor să realizeze tranzacții reușite. Dacă vrei să cumperi și să vinzi inteligent, e bine să știi ce tendințe are piața.

Cum te ajută conferințele și trainingurile imobiliare

Atunci când te înscrii la un eveniment, o faci întotdeauna cu un obiectiv, fie că acesta ține de dezvoltarea ta, de dorința de socializare sau de nevoia de a afla lucruri noi și utile. Hai să vedem cum te ajută practic evenimentele din domeniul imobiliar:

Înveți secretele tranzacțiilor de succes

La fel ca în orice alt domeniu, experiența în imobiliare trebuie dublată și de baza teoretică. Participând la traininguri și conferințe afli cum comunici cât mai bine cu partenerii și clienții, cum pui în valoare proprietățile tranzacționate și cum te promovezi eficient. Chiar dacă unele informații pot fi găsite și pe internet sau în cărți de profil, adevărul e că întotdeauna vei învăța mai simplu atunci când discuți direct cu un specialist, mai ales dacă e vorba de o persoană care a obținut deja rezultate excelente și îți poate da sfaturi pertinente.

De exemplu, în RE/MAX ne bazăm cursurile pe un model de business de succes și pe expertiza dobândită în ani întregi de activitate. Trainerii și specialiștii din rețeaua RE/MAX știu exact pe ce informații să insiste și ce metode oferă cu adevărat rezultatele dorite.

Descoperi noutățile din domeniu

Se spune că atâta timp cât trăim, învățăm. În ultimii ani, ne-a fost tuturor mai clar ca oricând faptul că viața e plină de provocări și de neprevăzut. De aceea, este important să știm ce este nou în domeniul care ne interesează, ce tendințe apar și cum ne putem adapta fiecărei schimbări. Conferințele de imobiliare sunt o șansă excelentă de a rămâne la curent cu noutățile și de a afla cum acționează alți specialiști pentru a face față provocărilor.

Pe lângă participarea la evenimente, te încurajăm să urmărești și știrile din domeniu, pentru a nu rata nicio schimbare care ar putea avea impact în activitatea ta. La RE/MAX ne străduim să îți oferim în mod constant informații despre tendințele imobiliare, iar pentru asta îți pregătim ebook-uri cu statistici și sondaje, articole de blog, podcasturi, webinarii și conferințe cu participarea unor nume importante din industrie.

Te dezvolți și crești ca profesionist

Imobiliarele reprezintă un domeniu viu și flexibil, de care nu o să te plictisești niciodată, mai ales dacă îți place să lucrezi cu oamenii și să găsești cele mai bune soluții pentru nevoile acestora. Pentru a putea să-ți dezvolți o carieră de succes, e important să înveți de la cei mai buni și să te preocupi de creșterea ta profesională.

Trainingurile sunt instrumente valoroase, care îți dezvoltă bagajul de cunoștințe și te ajută să pornești la drum cu încredere în tine. Chiar dacă nu mai ești începător în domeniu, merită să participi la cursuri și conferințe care să îți completeze bagajul de cunoștințe existent și să îți ofere un plus de inspirație.

Înveți să treci peste obstacole

Când simți că lucrurile ar putea merge mai bine sau că în drum îți apar diverse obstacole, ai nevoie de soluții de la alți profesioniști, care poate se confruntă cu aceleași probleme ca tine. Prin urmare, conferințele de imobiliare pot fi locul în care găsești răspunsuri la care poate nu te-ai fi gândit pe cont propriu.

Indiferent că ai propria agenție imobiliară sau lucrezi ca agent de ani de zile, probabil ți s-a întâmplat cel puțin o dată în carieră să ajungi într-un impas și să nu știi cum să abordezi situația. Discuția cu alți specialiști îți poate oferi soluții simplu de aplicat, pe care poate nu le observase și sau la care nu aveai acces.

Îți dezvolți rețeaua de contacte și descoperi noi oportunități

Termenul de networking se referă la socializare, dar are și un sens mult mai important: atunci când te întâlnești într-un cadru business cu alți specialiști din domeniul tău, îți creezi relații care te pot ajuta pe viitor. În imobiliare este esențial să ai o rețea puternică de contacte, iar o conferință are și rolul de facilita extinderea acesteia.

Dacă deții deja o agenție imobiliară, conferințele te pot ajuta să cunoști alți antreprenori, care ți-ar putea deveni în timp prieteni sau parteneri de afaceri și chiar te-ar putea recomanda clienților. Totodată, ai posibilitatea să îți găsești echipa pe care o cauți, dacă agenția ta e în plină extindere. În cazul în care ești agent imobiliar, o conferință poate fi locul ideal pentru a descoperi o nouă oportunitate profesională sau - de ce nu - curajul și partenerii cu care să îți deschizi propria afacere.

Acum, după ce ai aflat de ce merită să participi la evenimentele din domeniul imobiliar, avem și o surpriză pentru tine: Gil Li-ran, cunoscut trainer și coach internațional, cu peste 14 ani experiență în imobiliare, te așteaptă la conferința The Power of Exclusive Listing. În cadrul acesteia vei avea ocazia să afli mai multe despre cum poți domina piața prin listări exclusive, arta de a trata obiecțiile clienților și sistemele avansate prin care administrezi eficient o afacere imobiliare. Dacă vrei să te înscrii la conferință, accesează butonul de mai jos.

Doresc să mă înscriu
bnr-btm-new-2

Află ultimele noutăți de la RE/MAX