Economisește timp cu ajutorul unui agent imobiliar profesionist

Timp de citire: 11 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Unele lucruri e mai bine să le lași pe mâna experților.  

În această eră digitală, informațiile sunt la doar un click distanță iar accesul la sfaturi și tutoriale de bricolaj sunt la îndemâna noastră - deci ar putea fi tentant să sari peste contractarea unui agent imobiliar și să faci totul de unul singur.

Totuși, căutarea prin atâtea date te va ține lipit de ecran iar să știi de unde să începi necesită experiență și educație pe care pur și simplu nu o poți obține într-un timp scurt. De aceea, pentru a-ți salva nervii și a face o alegere corectă, fie că vrei să cumperi sau să vinzi, plătește pentru un profesionist care să te reprezinte.

Angajarea unui agent imobiliar profesionist îți economisește timp, bani și energie și, cel mai mult, face procesul de cumpărare sau vânzare al unei proprietăți mult mai ușor pentru tine. Și având în vedere că agentul tău este doar la un telefon distanță, poți obține rezultatul de care ai nevoie pentru familia ta - fără niciun fel de probleme. 

Iată 5 moduri prin care un agent imobiliar profesionist poate face cumpărarea sau vânzarea unei proprietăți mai simplă ca niciodată: 

agent imobiliar profesionist remax romania

Experiență calificată pentru proprietatea ta imobiliară  

Un agent imobiliar profesionist cumpără și vinde mai multe proprietăți într-un an decât o persoană o va face în întreaga sa viață, astfel încât să se asigure că eviți capcanele începătorilor. De exemplu, contractele de vânzare-cumpărare  sunt lungi și confuze și chiar o mică greșeală poate duce la mari probleme. Dar, din moment ce agenții imobiliari se ocupă zilnic de aceste contracte, ei au expertiza necesară pentru a te îndruma cu documentele de care ai nevoie, într-un mod simplu și eficient. 

În plus, agenții profesioniști au informații despre cartier, despre cele mai bune școli și parcuri până la cele mai rapide trasee spre job. Așa că agentul tău va ști dacă există în lucru dezvoltări care vor schimba cartierul, cum ar fi un ansamblu rezidențial nou sau o construcție majoră de autostradă. Aflând în ce direcție se îndreaptă cartierul, poți evita surprizele neplăcute. 

Citește și: Secretele unei agenții imobiliare de încredere

O rețea globală pentru problemele tale locale  

Un agent imobiliar care face parte dintr-o organizație mai mare - cum ar fi un agent RE/MAX - are avantajul unei rețele globale pe care se poate baza. Cu o comunitate mai mare de experți în spate, agentul tău poate obține informații detaliate despre condițiile pieței din orașul visurilor tale din întreaga lume sau te poate pune în legătură cu experți externi, cum ar fi brokeri de credite ipotecare, avocați, designeri de interior și multe altele. 

Pregătire specializată pentru liniște sufletească  

Agenții imobiliari profesioniști urmează cursuri de pregătire continue, astfel încât poți fi sigur că agentul tău este mereu la curent cu cele mai recente informații despre piața imobiliară, impozite, costuri pentru utilități, servicii municipale și chiar prevederile legale privind zona ta de interes.

În plus, aceștia au acces la instruire avansată în tehnologie de ultimă generație, cum ar fi tururi video 3D sau marketing online, precum și instruire specializată pentru piețe sau tipuri de proprietăți specifice. 

Agenții imobiliari sunt, de asemenea, negociatori calificați, instruiți să te reprezinte și să păstreze informațiile confidențiale. 

Citește și: 5 metode prin care un agent imobiliar îți economisește timpul

Resurse sofisticate pentru cele mai bune rezultate  

Un agent imobiliar profesionist are acces la cele mai recente date, astfel că va fi prima persoană care va ști când o proprietate imobiliară care se potrivește cerințelor tale intră pe piață, astfel încât te poate ajuta să reacționezi rapid. Un agent va fi gata să programeze un tur al casei cât mai curând posibil. Nu vrei să ratezi casa visurilor tale, deoarece cineva care știa mai bine piața a văzut-o înaintea ta! 

În același timp, nu poți să știi cât merită într-adevăr o casă fără a avea informații despre tranzacțiile similare din cartier, așa că vei avea nevoie de o analiză comparativă a pieței de la un agent imobiliar profesionist. Întrucât agenții imobiliari studiază istoricul pieței - cum ar fi datele recente privind costul pe metru pătrat al locuințelor similare, numărul de zile pe piață și istoricul prețurilor de vânzare - pot analiza ceea ce merită cu adevărat casa ta. Înarmat cu o înțelegere a condițiilor de piață în trecut, poți lua decizia corectă pentru proprietatea ta în acest moment.

Citește și: Agentul imobiliar, viața personală și munca

Asistență care funcționează pentru tine  

Ai un job cu normă întreagă la care lista de activități nu se termină niciodată. Nu poți petrece toată ziua la telefon pentru a găsi proprietăți pe care să le vezi sau să lași munca la mijlocul zilei pentru a îți prezenta casa. Dar un agent imobiliar profesionist poate lucra astfel încât să vă întâlniți atunci când vei fi liber. Iar cu un ”lock box” lângă ușă înseamnă că îți pot prezenta casa, astfel că nici nu trebuie să fii acolo! 

Cumpărarea sau vânzarea unei locuințe este un proces destul de greu, așa că ai nevoie de un expert care să te reprezinte. Agentul tău poate fi sprijinul emoțional și te va ajuta să depășești momentul când un cumpărător îți spune nu. De asemenea, va parcurge toate apelurile telefonice și e-mailurile și îți va oferi doar acele oferte care au un potențial real - astfel încât să nu îți pierzi timpul. 

La sfârșitul zilei, cele mai importante avantaje ale colaborării cu un agent imobiliar profesionist sunt simple. Un agent îți oferă liniște sufletească și îți ia toată grija de la cumpărarea sau vânzarea unei locuințe - astfel poți reveni la ceea ce trebuie să faci: pregătește-ți familia pentru mutare. 

Ești pregătit pentru o experiență imobiliară simplă? Ia legătura cu agenții noștri RE/MAX și permite-ne să îți arătăm cum cumpărarea sau vânzarea unei case poate fi mai ușoară decât ți-ai imaginat vreodată! 

Alege o agenție imobiliară RE/MAX și beneficiezi de exclusivitate și profesionalism.

  

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX