Femei de afaceri de succes în imobiliare. Cum să faci performanță în real estate

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

De-a lungul anilor, tot mai multe femei de afaceri de succes au ajuns să profeseze în domeniul imobiliar, lucru care nu poate decât să ne bucure. Aceste femei antreprenor s-au remarcat prin ambiția, tenacitatea și profesionalismul lor și reprezintă o adevărată inspirație pentru toți cei care activează în această industrie.

 

Femei de afaceri de succes – antreprenori imobiliare

Pentru cea de-a șasea ediție a broșurii ”Femei în imobiliare”,  am încercat să aflăm de la câteva dintre colegele noastre care este secretul succesului. Ele ne-au împărtășit ce factori au contribuit la evoluția lor profesională și cum au ajuns să facă performanță în acest domeniu. Iar în urma acestor interviuri, am ajuns la concluzia că există câteva trăsături pe care toate aceste femei de afaceri de succes le au în comun.

Responsabilitate

În domeniul imobiliar, activitatea de zi cu zi vine la pachet cu un grad mare de responsabilitate. Agenții sunt responsabili de încheierea tranzacțiilor și răspund în fața clienților, pentru a-i ghida spre cele mai bune opțiuni de pe piață.

Astfel, femeile de succes din imobiliare își asumă rolul de consultant și se străduiesc să găsească cele mai bune soluții de fiecare dată. Focusul lor este să-și păstreze clienții mulțumiți și să reprezinte cu brio industria și agenția de care aparțin. Ele aleg să își desfășoare activitatea cu seriozitate și profesionalism, dar și cu rigurozitatea lucrului bine făcut.

Sunt femei care-și păstrează mereu o conduită impecabilă și se dedică la capacitate maximă, indiferent dacă asta presupune să răspundă la telefoane în weekend sau să-și construiască relații de colaborare solide cu clienții și cu alți agenți.

Empatie

Fără o doză puternică de empatie, e dificil să-ți construiești o carieră solidă în industria imobiliară. E important să fii empatic cu oamenii care vin să-ți solicite ajutorul, cu ceilalți agenți, cu șefii și cu toți oamenii cu care interacționezi prin prisma meseriei tale. Iar multe femei antreprenor de succes au știut să folosească această calitate în avantajul lor, în loc să o considere o slăbiciune.

Este un domeniu competitiv, într-adevăr, însă orice colaborare profesională are loc între oameni cu dorințe, vise, speranțe și aspirații, până la urmă. Dacă abordăm situațiile dintr-o perspectivă umană, cu multă compasiune și prietenie, șansele noastre de succes se dublează.

Ghid RE/MAX: Imobiliarele - O investiție profitabilă pentru viitor

Autocunoaștere și introspecție

Multe femei de afaceri de succes se cunosc pe sine, știu când trebuie să tragă tare și când e mai bine să ia o pauză. Ele își cunosc atu-urile și reușesc să le pună în valoare, dar sunt conștiente și de aspectele la care trebuie să mai lucreze. În plus, faptul că își pot identifica propriile emoții și valori le ajută să-și păstreze calmul și diplomația în colaborarea cu ceilalți.

Autocunoașterea provoacă o creștere a încrederii în sine, precum și capacitatea de a gestiona situațiile dificile cu mai multă ușurință. Astfel, femeile antreprenor știu cât de important este să își dedice suficient timp pentru reflecție și meditație.

Dorința de dezvoltare personală

Majoritatea femeilor pe care le-am intervievat au evidențiat faptul că își alocă o mare parte din timpul lor liber pentru a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Fie că vorbim despre sport, lectură, conferințe, vacanțe, yoga sau alte activități similare, ele muncesc în fiecare zi pentru a deveni o versiune mai bună a lor.

Fiecare carte citită, fiecare sesiune de sport sau alergare în aer liber, fiecare podcast ascultat sau conversație purtată cu un mentor este un pas care le duce mai aproape de obiectivul lor. Aceste activități le ajută să ducă o viață împlinită și să aibă succes pe toate planurile.

Împărțirea responsabilităților

O femeie puternică le poate face pe toate, însă nu e nevoie să le facă singură. Atunci când responsabilitățile sunt împărțite cu partenerul de viață, cu colegii de muncă sau cu alți oameni apropiați, devine mult mai ușor să gestionezi toate aspectele care țin de viața profesională. Dacă nu există un echilibru, e foarte ușor să aluneci în burnout și oboseală cronică.

Acestea te pot face să nu mai dai randament și automat te vor împiedica să-ți îndeplinești potențialul profesional. Astfel, femeile antreprenor cu experiență știu când să ceară ajutor, pentru a putea gestiona reponsabilitățile care le revin și pentru a păstra o balanță între viața personală și carieră.

Citește și: Traseul unei agenții imobiliare în sistem de franciză

Dedicare și perseverență

Pentru a reuși în orice domeniu, dar mai ales în imobiliare, este necesară multă dedicare și perseverență. Fără dorința de a evolua, de a crește și de a-ți depăși limitele, e foarte dificil să faci performanță sau să ajungi în top.

Femeile antreprenor din România au învățat că e important să depui eforturi pentru visul tău. Ele se trezesc în fiecare dimineață cu multă voință și entuziasm, dornice de a muta munții din loc. Chiar și atunci când simt că nu mai au răbdare sau energie pentru a duce la bun final activitățile din ziua respectivă, disciplina și ambiția le ajută să meargă mai departe. Iar lecția pe care o putem învăța de aici e simplă.

Atunci când știi care e scopul tău și în ce direcție te îndrepți, devine mult mai ușor să-ți aduni forțele și să obții rezultatele scontate.

Dacă îți dorești și mai multă inspirație de la femeile de succes din RE/MAX, te invităm să descarci și broșura de anul trecut

Află ultimele noutăți de la RE/MAX