Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 09 aprilie 2020

Fii mai productiv de acasă cu o rutină bine organizată, în timpul crizei COVID-19

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Cum îți începi ziua, este mai important ca niciodată!

Acum, în această perioada de carantină COVID-19, tot mai multe persoane lucrează de acasă, iar zilele noastre au pierdut o mulțime de elemente pe care obișnuiam să ne bazăm pentru a fi productivi. Dacă nu ai lucrat niciodată de acasă înainte, este dificil să treci la un mod de lucru atât de aproape de canapea.

Chiar dacă ai lucrat și înainte de acasă, acum în perioada de pandemie COVID-19, cu copiii acasă poți să te simți ca într-un weekend prelungit și nu într-o zi de muncă productivă.

Acesta este motivul pentru care este mai important ca niciodată să îți începi ziua cu o rutină clară de dimineață. În loc să umbli de colo colo în pijamale gândindu-te cu ce să începi, vei avea impulsul necesar pentru a aborda probleme direct. În plus, a avea o rutină îți oferă un sentiment de normalitate în aceste momente incerte și te poate ajuta să te asiguri că viața continuă.

Iată câteva moduri simple prin care poți începe să lucrezi la o rutină de dimineață, care îți vor aduce liniște și calm în ziua ta de muncă.

 

munca-de-acasa-pandemie-covid-19

1. Bucură-te de îngrijirea ta

În această perioada de pandemie, pregătirea pentru muncă nu este doar fizică - chiar și cea mai de bază îngrijire a noastră poate avea un efect calmant, dacă se face cu puțină atenție. Găsește câteva elemente de răsfăț care te fac să te simți grozav și gata de cucerire, apoi include-le în rutină în fiecare dimineață. Ar trebui să observi o schimbare imediată a stării de spirit!

2. Ascultă-ți mama - nu uita să mănânci!

Nu avem nevoie cu toții de aceleași lucruri la micul dejun, dar un lucru este sigur: trebuie să începem ziua cu ceva din bucătărie! Chiar dacă nu te simți flămând, trecerea de la o ceașcă de ceai, la o oală de cafea sau o felie de pâine prăjită te va ajuta să alungi somnul și vei deveni mai productiv. Dacă este ceva ce te și hrănește, cu atât mai bine.

Citește și: 7 sfaturi pentru un lider în imobiliare, în contextul crizei COVID-19

3. Planifică-ți fiecare zi

Stabilirea obiectivelor pentru fiecare zi este o parte esențială în realizarea lor! Un lucru minunat pentru rutina de dimineață este agenda pentru fiecare zi. O listă scurtă de sarcini ușor de îndeplinit, care funcționează pentru atingerea obiectivelor tale generale. Acest lucru nu ar trebui să fie copleșitor și nu poate fi prea lung (ceea ce ar duce la frustrare), doar câteva lucruri pe care ai dori să le faci înainte de a se termina ziua. Notarea pe hârtie în fiecare dimineață este o practică excelentă care duce la succes.

Citește și: RE/MAX România organizează cursuri online deschise, pe perioada COVID-19

4. Elimină dezordinea!

Oricât de îngrijit ești, nu există aproape nicio modalitate de a petrece o zi fără să faci mizerie! Înainte de a începe primele sarcini ale dimineții, încearcă să îți cureți spațiul de lucru - curăță resturile din ziua precedentă, adună dosarele, aranjează cărțile și materialele de birou, golește coșul de gunoi. Câteva minute de curățenie îți vor oferi ore de liniște și stare de bine.
După aceasta, totul este mai ușor!

 

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX