Afacere de succes în 2022: alegi o franciză imobiliară sau optezi pentru agenția imobiliară clasică?

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Investițiile imobiliare continuă să fie considerate printre cele mai sigure investiții posibile. Cu toate posibilele fluctuații de moment ale pieței, aceasta și-a revenit de fiecare dată de-a lungul timpului, continuând să se dezvolte. Așa că o afacere imobiliară ar putea fi ideea ta de afacere de succes pentru 2022.

franciza-agentie-imobiliara-afacere-de-succes

Este însă important să planifici cu atenție fiecare pas pe care îl faci în direcția noului tău business. O viziune clară asupra afacerii tale și un plan bine pus la punct te vor ajuta să ai succesul scontat, încă din primii ani de existență ai business-ului tău.

Una dintre primele întrebări pentru care va trebui să ai un răspuns atunci când te hotărăști pentru propria afacere în domeniul imobiliar este dacă deschizi o afacere imobiliară în franciză sau optezi pentru o agenție imobiliară independentă.

Ce înseamnă afacere în franciză și cum este aceasta diferită față de agenția imobiliară independentă

O afacere în franciză, indiferent că vorbim despre o franciză imobiliară sau din orice alt domeniu, înseamnă susținere încă din faza de proiect a business-ului tău. Franciza achiziționată îți oferă acces la tot know how-ul necesar în fiecare etapă a existenței afacerii tale.

Alegând o franciză imobiliară cu tradiție, așa cum este franciza RE/MAX, ai din start acces la întreaga experiență a unui brand internațional. Practic, îți este pus la dispoziție un sistem perfecționat și adaptat condițiilor pieței actuale.

Citește și: Afaceri online în imobiliare: investiție minimă și stocuri zero

Care sunt avantajele unei afaceri imobiliare în franciză?

O afacere la cheie, care poate avea succes încă din prima zi

Principalul avantaj este faptul că beneficiezi de un model de business de succes și de un brand deja recunoscut internațional, dar și de suport și training sau un sistem de promovare deja pus la punct.

Cu toate procesele funcționale încă din start, nu pierzi timp pentru a descoperi modul în care funcționează business-ul sau „secretele” pieței imobiliare. Te vei putea concentra, așadar, pe propria ta dezvoltare ca agent imobiliar de succes, având toate instrumentele la îndemână.

O comunitate de antreprenori care îți este alături

Este greu să pornești la drum singur și este important să beneficiezi de o comunitate cu provocări comune de business. Franciza înseamnă antreprenoriat colectiv, înseamnă să te alături încă din prima zi unei comunități. Iar francizorul, cel care își transmite business-ul mai departe, îți va fi alături în toate etapele dezvoltării tale.

Dacă alegi franciza imobiliară RE/MAX, de exemplu, te vei alătura celor peste 800 de membri ai comunității noastre, care numără deja mai mult de 60 de francize în România. Vei avea, așadar, alături antreprenori care s-au confruntat deja cu problemele pe care le ai tu și au găsit soluții. Training-urile oferite de companie sunt rezultatul experienței îndelungate pe piața din România, de care vei putea beneficia și tu.

Un brand cunoscut, alături de care vei crește rapid

Ai nevoie de luni, poate de ani pentru a crește un brand cunoscut, în care oamenii să aibă încredere. Dacă optezi pentru o afacere imobiliară în franciză, beneficiezi de un brand recunoscut încă din prima zi de activitate. Cu o afacere imobiliară cu un nume deja cunoscut pe piață, te vei putea concentra asupra dezvoltării relației cu potențialii clienți, cunoașterii în profunzime a pieței sau îmbunătățirii abilităților necesare unui agent imobiliar de top.

Agenția imobiliară independentă are avantajele ei

O agenție imobiliară independentă vine cu avantajele sale. Pornești de la 0 și parcurgi exact pașii pe care îi consideri necesari dezvoltării tale. Te folosești de propriile cunoștințe pentru a crește și poți da frâu liber creativității tale dacă vorbim despre alegerea denumirii companiei, a sloganului și modului în care te vei diferenția de concurență.

Dacă ai condus deja o afacere de succes și ai parcurs toate aceste etape, ai toate șansele să ai succes și cu agenția ta imobiliară independentă.

Citește și: Afaceri imobiliare în România - merită să deschizi o agenție în 2022?

Afacere imobiliară în franciză - șansa dezvoltării rapide. Concluzii

O afacere imobiliară în franciză înseamnă șansa dezvoltării rapide, în condițiile în care beneficiezi din start de brandul și know how-ul francizei pe care o alegi. Cu o afacere care are toate premisele dezvoltării rapide, tu te vei putea concentra pe identificarea celor mai bune oportunități și îmbunătățirea abilităților tale și ale echipei pe care o vei forma.

Dacă ești un agent imobiliar cu relații și cunoștințe pe piață și ai deja experiență antreprenorială, s-ar putea să găsești atractivă ideea deschiderii unei agenții imobiliare independente.

Așadar, tu ce alegi pentru următoarea ta afacere de succes? Afacerea imobiliară în franciză sau deschiderea unei agenții imobiliare independente? Înainte să iei decizia finală, află totul despre franciza imobiloară RE/MAX!

 
bnr-btm-new-2

 

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX