Greția Dab “RE/MAX mi-a dat ocazia să redevin EU. După o pauză mai lungă în carieră, RE/MAX mi-a oferit șansa să mă redescopăr.”

09 iunie 2017

interviuri, Femei de succes

Seria de articole: Femei de succes RE/MAX

Un nou interviu - o altă poveste de succes RE/MAX.

UPDATE: Greția a făcut tranziția de la agent la Broker Owner al agenției RE/MAX Choice, conducând cu succes noua franciză.


img-remax-femei-succes.pngGreția Dab

Sales Associate
Agent RE/MAX Gold 

Particularitățiambițioasă, luptătoare, pozitivă

Studii: superioare, licență în Sociopsihopedagogie (Facultatea de Sociologie, UVT)

Status relație  divorțată, 1 copil.

Hobby-uri: vacanțe și călătorii

“Pentru a deveni lider în domeniul tău, trebuie să ții cont în primul rând de tine. Să te dedici carierei, să o faci cu pasiune, cu plăcere, să-ți dorești să înveți continuu, să investești în tine ca profesionist.”


Când și cum ai început să lucrezi ca agent imobiliar?

Am început să lucrez cu adevărat ca agent imobiliar la sfârșitul anului trecut, 2016, după o încercare eșuată care a durat cateva luni. Nu mi-am pierdut speranța, am simțit că e domeniul care mă reprezintă, mi-am schimbat echipa și succesul nu a întârziat să apară.

În ce măsură a contat pregătirea educațională și/sau experiența anterioară?

Pregătirea educațională și experiența anterioară au contat foarte mult. Întotdeauna am fost un om al vânzării, al acțiunii. În trecut am activat în domeniul vânzărilor de servicii, am știut ce înseamnă ofertare, vânzare, servicii de calitate, ce înseamnă să lucrezi sub umbrela unui brand internațional. Îmi dau seama că exact asta am așteptat și am căutat.

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?

Cel mai mult m-a ajutat să dezvolt o carieră în acest sens hotărârea, determinarea, dorul de muncă, pentru că Remax a apărut în viața mea exact atunci când aveam nevoie și pot spune că mi se potrivește ca manușa.

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar? Este un avantaj sau un dezavantaj?

Să fi femeie în domeniul imobiliar mi se pare mai mult decât un avantaj. E o normalitate. În scurta mea expriență ca agent, pot spune ca în proporție de 90% am interacționat cu femei. Femei agenți parteneri, femei în echipa din care fac parte, femei client, femei puternice, inteligente și hotărâte. Și da, este un avantaj, de regulă barbații tac în fața femeilor, ni se dă credibilitate, suntem respectate și apreciate.

Care este viziunea RE/MAX vis-a-vis de recrutarea femeilor?

Cred că această întrebare e mai potrivită pentru un broker, decât pt un agent; probabil că Remax a studiat acest fenomen de-a lungul timpului și din câte am văzut în topuri, cele mai importante locuri sunt ocupate tot de femei, motiv pentru care se încurajează recrutarea acestora. Mie personal, Remax mi-a dat ocazia să redevin EU. După o pauză mai lungă în carieră, timp pe care i l-am dedicat copilului meu, Remax mi-a oferit șansa să mă redescopăr. Eu, Greția Dab, intreprinzătoare, așa cum am început încă de la vârsta de 25 de ani, cu responsabilități dar și cu satisfacții.

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?

Pentru a deveni lider în domeniul tău, trebuie să ţi cont în primul rând de tine. Să te dedici carierei, să o faci cu pasiune, cu plăcere, să-ţi doreşti să înveţi continuu, să investeşti în tine că profesionist. Şi cel mai important să fi consecvent, să nu te descurajezi când întâlneşti obstacole, să accepţi că sunt perioade bune şi mai puţin bune, dar şi perioade excelente.

Cum arată o zi din viața unui agent imobiliar?

O zi din viaţa unui agent... frumosă, grea, plină, relaxantă, cu provocări, situaţii noi, situaţii neprevăzute, situaţii rezolvate, oameni fericiţi. În momentul de faţă îmi dedic destul de mult timp unui mare proiect din Timişoara unde lucrăm în exclusivitate.
Fiind vorba de un ansamblu rezidenţial cu sute de apartamente, sunt multe vizionări, multe telefoane, mailuri la care trebuie să răspund atât către dezvoltator cât şi către cumpărător, o nebunie organizată pe care trebuie să o ţinem sub control pentru a duce la bun sfârşit procesul de vânzare a fiecărei proprietăţi în parte. Avem de-a face cu multe tipologii de oameni, situaţii neprevăzute, supărări, bucurii.

Poți numi 3 satisfacții pe care nu le-ai putea obține în altă parte - pe un job de o altă natură?

  • Libertate
  • Flexibilitate
  • Recunoastere și Remunerare

Cât de frumos poate să fie? Unde poţi avea mai mult? E job-ul perfect. Sunt fericită să lucrez în Remax

Este complicat să menții un echilibru între viața profesională și cea personală?

Trebuie să recunosc că este o provocare. Pentru mine viaţă personală înseamnă copilul meu de 6 ani care anul aceste este în clasa pregătitore, în curând va termina primul an de şcoală. Fiind mama singură, mă ocup de tot. Mă trezesc la 6.30, îl pregătesc dimineaţa pentru şcoală, îl duc, îl scot, printre drumurile la şcoală lucrez, apoi revin şi iar lucrez. Iar în week-end ce fac? Mă relaxez lucrând. Pentru a avea mai mult timp pe parcursul săptămânii pentru copilul meu, am decis să lucrez în week-end. Dar cu o bună organizare ne rămâne timp şi pentru câte o mini – vacanţă, câte o zi completă dedicată doar nouă. Da, există un echilibru.

Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității tale?

Succesul fără îndoială stă în recunoaştere, recomandări, o reputaţie bună, dar şi bucuria de a merge cu drag la lucru. În momentul de faţă mă mândresc cu cele două titluri consecutive obţinute în lunile martie şi aprilie „agentul lunii - număr de tranzacţii”, fac tot posibilul să îmi menţin ritmul pe tot parcursul anului, dacă nu de fiecare dată nr.1, cel puţin în top 3.

Cât de important este brandul sub care lucrezi pentru obținerea unor rezultate?

Brandul este extrem de important, cum spuneam mai sus pentru mine a fost un criteriu de alegere pt a lega o colaborare. Am fost obişnuită să lucrez astfel, consider că succesul e garantat, cu condiţia să vină la pachet cu un efort susţinut şi multă determinare.

Cum ai defini ceea ce ai învățat din acest job și ai putut folosi și în alte domenii, inclusiv în plan personal?

Am învăţat să fiu mai răbdătoare, să ascult, să mediez.

Cât de repede te poți aștepta la rezultate de pe poziția de agent imobiliar și ce te va ajuta să le obții?

Rezultatele pot veni din prima lună, după jumătate de an, sau după perioade mai lungi 8-12 luni. Depinde de la caz la caz. Rezultatele le obţii doar dacă crezi în tine şi crezi că ăsta este jobul potrivit în care să investeşti. Pentru că nu este un simplu job, e o afacere personală. Nimeni nu te plăteşte, nu ai un salariu. Tu, agent, eşti persoană care te plăteşti. Câştigi atât cât faci. Nu este un „job”pentru oricine, este o afacere pentru persoane cu viziune care îşi permit să investească, să se susţină până în acel moment în care va apărea succesul.

banner_bottom_remax.png

 

Publicat de Kati Rosca

Kati este o persoană sinceră, corectă, organizată și creativă. Corectitudinea și sinceritatea sunt 2 valori importante pe care le apreciază la oameni. Este pasionată de cărți și călătorii. Absolventă a 2 facultăți, Litere și Drept. Îi place ceea ce face și se dedică 100 % pentru aceasta.