Idei de afaceri profitabile cu investiții mici în 2022

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Te gândești la deschiderea unei afaceri profitabile cu investiții mici în 2022? Iată trei idei de afaceri pentru tine.

Te-ai hotărât ca 2022 să fie anul în care pornești pe drumul antreprenoriatului, dar resursele financiare de care dispui nu sunt pe măsura dorinței tale de succes? Există o mulțime de afaceri pe care le poți porni cu investiții mici din partea ta.

idei-afaceri-bune-investitii-mici

Da, vei avea nevoie de multă muncă și dăruire pentru a avea succes, dar dacă te gândești că libertatea ta financiară stă la câțiva ani de eforturi susținute, totul capătă sens, nu-i așa? Înainte de a porni o afacere, asigură-te că ai resursele financiare necesare.

Pentru multe business-uri ai nevoie de puțini bani pentru început, dar un pic de prudență te va ajuta să treci peste multe dintre provocările unui nou început. Nu îți dorești ca peste câteva luni să renunți și să pornești în căutarea unui job doar pentru că familia ta nu are resursele necesare traiului zilnic, nu-i așa? De aceea este important să ai un plan financiar, înainte chiar de a părăsi vechiul job.

Cu rezerve de bani care să îți permită să te descurci pentru trei până la șase luni, vei putea oferi un plus de siguranță familiei tale. Dacă ai, în plus, banii necesari demarării afacerii, planurile tale au mai multe șanse de a se concretiza.

Planifică din timp deschiderea afacerii tale așadar, nu doar din punct de vedere al business-ului, ci și al finanțelor familiei tale.  Mulți dintre antreprenori eșuează încă din primele luni de existență ale afacerii, din lipsa resurselor financiare pentru buna desfășurare a business-ului, dar și pentru întreținerea propriei familii.

Trei idei de afaceri cu investiții mici pentru tine

Am adunat la un loc o serie de idei de afaceri pe care le poți implementa chiar acum, cu minim de efort financiar din partea ta.

1. Organizator de evenimente

Este genul de afacere pentru care ai nevoie de propriile abilități mai degrabă decât de resurse financiare importante atunci când începi. Ești un bun organizator, nu te pierzi, găsind mereu soluții pe loc și ai deja ceva experiență în organizarea de evenimente? Dacă ai și o serie de cunoștințe în domeniu, precum și relații în zona distribuției și a sălilor de închiriat, organizarea de evenimente ar putea fi următoarea ta afacere profitabilă cu o investiție minimă.

Poți acoperi zona evenimentelor private (nunți, botezuri, aniversări și diverse petreceri) sau corporate (traininguri, conferințe, workshopuri, lansări de produs, etc).

2. Cursuri online

Dacă ai experiență într-un domeniu căutat, dezvoltarea unui curs online ar putea fi o idee de afacere cum nu se poate mai bună pentru tine. În ultimii ani, în contextul restricțiilor impuse datorită perioadei pandemice, cursurile online au fost din ce în ce mai căutate. Cel mai probabil însă, vom păstra obiceiul de a învăța de acasă. Este mult mai confortabil și ne oferă posibilitatea de a înțelege mai bine un domeniu, fără a trebui să ne deplasăm într-un anumit loc.

Cursurile online fac educația posibilă din orice colț al țării sau lumii – iar tu poți profita de acest lucru. Și da, nu ai nevoie de foarte mulți bani pentru a demara o astfel de activitate. Cel puțin la început, poți închiria echipamentele tehnice necesare, urmând să faci investiții mai mari în business-ul tău pe măsură ce acesta se dezvoltă.

3. O afacere în franciză

De ce nu ai deschide propria ta afacere în franciză în 2022? Există o mulțime de afaceri bune cu investiții mici, dacă ne gândim la costurile inițiale ale unei afaceri în care nu primești încă de la început toată susținerea necesară unui business de succes.

Dacă alegi franciza imobiliară RE/MAX, de exemplu, înveți în doar câteva luni tot ce ai nevoie să știi pentru o afacere imobiliară de succes.  Investiția în franciză este mică în raport cu tot ceea ce primești la schimb: o afacere la cheie, un brand puternic și perfecționat continuu pentru a avea succes în condițiile actuale de piață. În concluzie, există numeroase afaceri bune cu investiții mici.

Studiază cu atenție piața și alege varianta cea mai potrivită pentru tine.  Iar dacă pornești la drum cu ceva rezerve financiare, ai mai multe șanse de succes pe termen lung.

 
bnr-btm-new-2

 

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX