[Interviu] Gabriel Plesca – Broker Owner RE/MAX Joy Oradea: ”În familia RE/MAX nimeni nu e lăsat în urmă sau uitat”

10 iulie 2017

interviuri

gabriel-plesca.png

După ce am primit răspunsurile la întrebările voastre despre investiția în franciza RE/MAX de la Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România, a venit rândul să vi le prezentăm pe cele oferite de Gabriel PlescaBroker Owner RE/MAX Joy Oradea.

El este unul dintre broker ownerii RE/MAX România care a pornit cu foarte mult entuziasm și curaj în această afacere fără o experiență anterioară în domeniul imobiliar. Află chiar de la Gabriel Plesca detalii despre investiția într-o franciză imobiliară RE/MAX și cum arată cifrele după un an de activitate.

 

Kati Roșca:
Ce te-a motivat să deschizi un birou francizat RE/MAX?

Gabriel Plesca:
Fără experiența în imobiliare, am venit în această afacere din cu totul alt domeniu, cel al producției și distribuției. Ce m-a motivat inițial a fost dorința de a dezvolta o afacere care nu presupune stocuri de marfă, echipamente de producție, de distribuție, o afacere în care să nu ai angajați. RE/MAX promovează sistemul de colaborare prin asociere.

Ulterior începerii afacerii mi-am dat seama că, de fapt, e despre ceva mult mai mult decât, să spunem, confortul de a nu avea ce descriam mai sus: stocuri, echipamente, angajați etc. E despre oamenii din RE/MAX și mai ales despre oamenii pe care urmează să-i servim. Ce poate fi mai măreț decât să dezvolți o afacere care să fie dedicată confortului celorlalți?

Care sunt avantajele deschiderii unui birou în sistem de franciză?

G.P:
Am deschis un birou sub un brand recunoscut - acesta este cel mai mare avantaj. Este despre know how-ul oferit de RE/MAX, atât de necesar dezvoltării accelerate a afacerii. Practic beneficiem de toată experiența de 43 de ani a RE/MAX în câteva luni.

De ce investiții este nevoie la început pentru a obține franciza RE/MAX?

G.P:
Investițiile de început sunt cele legate de achiziția francizei, de amenajarea biroului (mobilier, dotări IT). Am investit pentru cele descrise aproximativ 15.000 euro

Care sunt costurile lunare ale unui birou francizat RE/MAX?

G.P:
În cazul nostru, costurile lunare se ridică la aproximativ 3.000 euro - redevențe lunare RE/MAX, chirie birou, administrativ, marketing, utilități, resursa umană.

Pe ce perioadă se încheie contractul?

G.P:
Contractul de franciză se încheie pe o perioadă de 5 ani cu posibilitatea reînnoirii. Practic, după cinci ani se cumpără din nou franciza.

Cum evaluezi investiția raportat la veniturile pe care le-ai obținut?

G.P:
În cazul nostru, la un an de la deschiderea francizei, investiția nu e amortizată. La început ne asumăm învățarea, ne asumăm un ritm de creștere mai lent, cât și inevitabilele erori. În acest moment cred că avem echipa necesară cu care să realizăm ce ne-am propus în termeni de venituri. Să amortizăm investiția până la sfârșit de an, să începem anul 2018 cu profit.

După obținerea francizei, care este suportul de care ai parte din partea RE/MAX?

G.P: 
Suportul aș putea spune că e total, 24/7, atât juridic, marketing, administrativ, cât și pentru activitățile de intermediere în teren. RE/MAX e o familie, iar într-o familie nimeni nu e lăsat în urmă sau uitat.

Cât de mult se implică RE/MAX atunci când agenția întâmpină dificultăți?

G.P: 
Până acum nu am întâmpinat dificultăți care să presupună implicarea RE/MAX. Am toată încrederea că nu vom fi lăsați în urmă sau uitați dacă situația va fi mai delicată.

Care este diferența de costuri între o investiție într-o franciză imobiliară și deschiderea unei agenții independente?

G.P: 
Pe termen scurt și strict din perspectiva financiară, cred că e mai ieftin să deschizi o agenție independentă. Însă dacă îți dorești o afacere profitabilă pe termen lung, pe care, probabil o lași moștenire sau o multiplici, recomand franciza. Efortul financiar e mai mare la început. Diferența dintre cele două e simplă: franciza te ajută, faci parte dintr-o rețea mondială, în timp ce o agenție independentă e pe cont propriu.

Ce sfaturi aveți pentru un broker imobiliar independent care se străduiește să obțină succesul cu propria agenție imobiliară?

G.P: 
Probabil sunt mulți brokeri imobiliari de succes care au o afacere profitabilă în domeniu. Recomand tuturor să se deschidă, să vină la evenimentele RE/MAX și să ia propria decizie. Să decidă dacă vor continua independent sau vor intra în familia RE/MAX unde nimeni nu e lăsat în urmă sau uitat.

 

cta-descarca-brosura-remax26.05.png

 

Publicat de Kati Rosca

Kati este o persoană sinceră, corectă, organizată și creativă. Corectitudinea și sinceritatea sunt 2 valori importante pe care le apreciază la oameni. Este pasionată de cărți și călătorii. Absolventă a 2 facultăți, Litere și Drept. Îi place ceea ce face și se dedică 100 % pentru aceasta.