[Interviu Femei de Succes 2019] Cristina Pasc, Broker/Owner RE/MAX Dynamic, Arad

Timp de citire: 16 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

cristina

"Asumă-ți riscul și toate se vor rezolva pe parcurs dacă ai voința necesară!

Întâlnirea Cristinei Pasc cu RE/MAX a avut loc în urmă cu câțiva ani, când căuta un apartament de închiriat și a apelat la unul din agenții rețelei noastre. Impresionată de calitatea serviciilor, Cristina a devenit curioasă de modelul de business și astfel a început povestea ei ca antreprenor în imobiliare.

Pentru ea, RE/MAX a fost o oportunitatea apărută când se aștepta mai puțin, deschiderea unei agenții - un risc pe care și l-a asumat plină de curaj, iar acum se bucură de o carieră de succes care îi aduce împlinire pe toate planurile.

Rândurile pe care le veți citi în continuare fac parte dintr-un interviu amplu pe care Cristina l-a acordat în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA și pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019”.

Când și cum ai început să lucrezi ca broker imobiliar?

 

Mi-am început cariera în imobiliare în anul 2015, an care și-a pus amprenta asupra viziunii mele, asupra viitorului și asupra lucrurilor pe care eram capabilă să le obțin. Se spune că viața este plină de oportunități care apar atunci când te aștepți mai puțin.

În cazul meu, am închiriat un apartament prin intermediul agenției RE/MAX și în urma unei discuții cu agentul imobiliar am devenit curioasă să aflu cât mai multe despre business. Astfel, mi-am asumat riscul de a intra într-o nouă comunitate, care se remarcă atât prin modul de lucru și calitatea serviciilor, cât și prin autenticitatea brandului și a principiilor sale.

Cu toate că am avut experiență ca și antreprenor, viziunea RE/MAX m-a cucerit din prima clipă și pot spune cu mândrie că este un risc pe care a meritat să mi-l asum. Intrată în această echipă de profesioniști am fost motivată să devin cea mai bună versiune a mea, iar această oportunitate nu a fost doar un job, ci a devenit ceva ce face parte din mine, individualizându-mi personalitatea și aspirațiile.

Iubesc RE/MAX și tot ce ține de acesta!

În ce măsură a contat pregătirea educațională și/sau experiența anterioară?

 

La început am considerat că sunt inferioară deoarece nu am avut parte de o experiență educațională extrem de bogată în acest domeniu. Nu aveam competențe digitale și nu eram foarte bună în relaționarea cu un public larg.

Chiar dacă am activat pe partea de vânzări, fiind proprietarul unui magazin de haine, această experiență este total diferită de ceea ce găsești în RE/MAX. Prin mult ajutor, curiozitate și muncă am reușit să asimilez cunoștințele necesare și să-i prind din urmă pe ceilalți agenți. Dacă ar fi să dau un sfat unei persoane care își dorește să facă parte din familia RE/MAX, dar consideră că nu dispune de atuurile necesare, ar fi acesta:

Asumă-ți riscul și toate celelalte lucruri se vor rezolva pe parcurs dacă există voința necesară!

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?


Cel mai mult m-a ajutat în acest job curiozitatea, găsind astfel un răspuns în orice situație, fie că era vorba de o modalitate de lucru, fie că era un principiu în relaționarea cu clientul. Sunt empatică și sociabilă, și am avut norocul să întâlnesc oameni minunați, care au devenit echipa mea, alături de care am simțit că nu plec singură la drum și că dispun de suport moral necondiționat.

Brandul RE/MAX a jucat și el un rol importat, fiind factorul care a ajutat la profesionalismul necesar, pe care agenții implicați ar trebui să-l aibă. Mi-au fost puse la dispoziție toate materialele necesare pentru a mă documenta, de la broșuri, manuale, cărți de vizită, până la training-uri cu cei mai puternici și de succes antreprenori, care au răspuns tuturor întrebărilor mele.

 Click me

 

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar? Este un avantaj sau un dezavantaj?


Fiind o feministă convinsă, consider că nu este vorba de vreun avantaj în cadrul categoriei de femei care activează în acest domeniu. Cu toate acestea, toate femeile pe care le-am întâlnit în rețeaua RE/MAX dispun de o serie de calități similare, care nu au cum să nu îți sară în ochi. Femeile din cadrul RE/MAX sunt o portretizare a puterii îmbinate cu creativitate, dedicare și amabilitate. Femeile sunt deschise riscurilor, se adaptează cu ușurință încercărilor și găsesc soluții originale oricăror probleme aparute în cale.

Care este viziunea RE/MAX vis-a-vis de recrutarea femeilor?

După părerea mea, RE/MAX a dat șansa unui număr remarcabil de femei să se afirme, să își arate calitățile și să își folosească creativitatea. Drept urmare, RE/MAX încurajează femeile, le oferă valoare, motivându-le să își contureze potențialul în lumea antreprenoriatului.

Totodată, RE/MAX este dovada clară că femeile pot avea succes în acest domeniu, ele ocupând în top-uri un număr de poziții echivalent cu cel al bărbaților. În domeniul rezidențial, femeile au reușit să își pună amprenta și să transmită o energie care să atragă cumpărătorii pe o scară înaltă.

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?

Un lider reprezintă un model pentru cei din jur, fapt care implică o responsabilitate foarte mare. Un lider se diferențiază de restul și trebuie să influențeze întotdeauna într-un mod pozitiv, să fie spontan și inovativ.

Când ne gândim la termenul de ”lider” nu ne gândim cu adevărat la toată munca care stă sub semnificația acestui cuvânt. Munca, devotamentul și originalitatea stau la baza unei cariere de succes în acest domeniu și trebuie insuflate tuturor agenților, colaboratorilor, dar și clienților.

Un adevărat lider inspiră în orice situație, fie că oferă o mână de ajutor, fie că dă un sfat ce implică riscuri aferente. Pentru mine, cheia succesului pe plan profesional în acest domeniu este sinceritatea. Mereu mi-am dorit să pot oferi clienților siguranță pentru a le câștiga încrederea, ca mai apoi să își amintească de mine, de serviciile transparente și de calitatea de care au beneficiat, pentru a mă putea recomanda ulterior.

Cum arată o zi din viața unui proprietar de agenție?

Când iubești ceea ce faci, nu simți apăsarea orelor de muncă, ci te dedici în totalitate. Din acest motiv, fiecare zi este o nouă oportunitate, o provocare, o șansă să îți transformi visele în realitate și să reușești câștigi încredere și respect în același timp.

În fiecare zi când deschid ochii încerc să mă gândesc la toate lucrurile pentru care sunt binecuvântată, iar RE/MAX se află mereu pe listă. Fiecare zi este unică și am prilejul să lucrez alături de oameni cu care împărtășesc aceleași pasiuni și, totodată, să întâlnesc clienți care își pun amprenta asupra experienței mele ca proprietar de agenție. De asemenea, lucrând ca broker, nu te vei plictisi niciodată, această carieră fiind una care te va menține mereu activ și motivat.

 



Citeşte continuarea interviului
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019 

DESCARCĂ GRATUIT



Aceasta este doar prima parte a unui interviu amplu pe care Cristina l-a acordat în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA și pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019”, unde vei descoperi și alte povești inspiraționale ale femeilor de succes din rețeaua RE/MAX România.

Citește continuarea interviului acordat de Cristina și află:

  • Cum menține echilibrul între viața profesională și cea personală

  • Cele 3 satisfacții pe care crede nu le-ar putea obține la un job de altă natură

  • Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității sale

  • Cât de important este brandul sub care lucrează pentru obținerea unor rezultate

  • Cele 3 lucruri pe care le-a învățat din acest job și i-au fost utile și în alte domenii, inclusiv în plan personal

  • Cât de repede poți aștepta la rezultate de pe poziția de agent/broker imobiliar

În încheiere, dorim să te lăsăm cu răspunsul Cristinei la întrebarea ”De ce ar trebui să se orienteze o femeie către acest domeniu?”: ”O femeie are nevoie mereu să se simtă apreciată, iar RE/MAX este exemplul ideal de business în care femeile se bucură de apreciere. Mai mult decât atât, este o oportunitate incredibilă pentru femeile care aspiră la siguranța financiară și au curajul de a-și asuma riscuri.”

Și nu uita, eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019” poate fi descărcat gratuit și oferă o perspectivă personală și detalii amănunțite asupra șanselor de reușită în cadrul celei mai puternice rețele din domeniul imobiliar - RE/MAX.

Click me 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX