[Interviu Femei de Succes 2019] ] Cătălina Urzicană, Team Leader RE/MAX Magnum

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

foto profil

„Femeile sunt capabile să aducă schimbări spectaculoase în imobiliare - deja sunt rezultate”

 Pentru Cătălina Urzicană, povestea RE/MAX a început ca un job de weekend și de vacanță, dar a devenit full-time atunci când a simțit nevoia de o schimbare majoră. Crede că femeile au un rol esențial în schimbările pozitive care se întâmplă deja și care vor continua în domeniul imobiliar.  Pe noi ne-a cucerit atât descrierea rolului femeilor în imobiliare, cât și definiția pe care a dat-o termenului ”lider”. Pe ambele și multe altele, te invităm să le descoperi în interviul de mai jos.

Dar înainte de asta, vrem să știi că rândurile pe care le veți citi aici pe blog fac parte dintr-un interviu amplu pe care Cătălina l-a acordat în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA și pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019”.

Când și cum ai început să lucrezi ca agent/ broker imobiliar?


Inițial a fost un job de weekend și de vacanță - intermediam vânzarea unor proprietăți ale unui prieten și la un moment dat am simțit că e timpul să fac altceva în viața mea, astfel am decis să urmez o carieră în imobiliare.

În ce măsură a contat pregătirea educațională și/sau experiența anterioară?


Din punctul meu de vedere pregătirea educațională contează indiferent de domeniul în care activezi. Contează mult! Experiența în vânzări nu cred ca este tocmai relevantă. Poți să faci performanță fără să fi avut experiență. Pasiunea, seriozitatea și consecvența compensează.

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?


Pasiunea mea pentru vânzări a venit pe nesimțite. Habar nu aveam că îmi place să fac asta, ba chiar să o fac cu pasiune. Tot ce am făcut înainte de imobiliare, m-a ajutat să dezvolt o carieră în imobiliare. Facultatea de psiho-socilogie, diverse cursuri (cel de mediator mi se pare relevant aici) și experiența în lucrul cu copii (de la copii înveți enorm de multe lucruri), au creat mediul propice pentru a înțelege nevoile unui client.

Îmi este ușor să înțeleg cât este de important pentru el să cumpe sau să vândă o proprietate, cum influențează tranzacția viața lui, cât este de mare presiunea acestei decizii. Și dacă îl înțelegi, însemnă că îți pasă de el.

De ce ar trebui să se orienteze o femeie către domeniul imobiliar?


Femeile sunt ființe spectaculoase, complexe și simple în același timp. Binele și răul în același recipient. Slăbiciune și putere. Atâta contradicție la un loc nu poate fi decât ceva transformator, creator. Or, e nevoie de transformare, de educație în imobiliare, de schimbarea unei mentalități referitor la ceea ce fac agenții imobiliari și la piața imobiliară. Desigur, treaba asta se întâmplă de ceva timp și deja sunt rezultate.

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?


Sunt tot felul de teorii despre lideri: ba că trebuie să te naști lider, că altfel nu merge, ba că trebuie să înveți să fii. Eu am simțit că oamenii te urmează când au încredere în tine, când găsesc la tine răspunsuri, când simt că sunt importanți pentru tine, când oferi înainte să ceri, când crezi în ei, când îți asumi responsabilitatea de a fi lider cu bune și rele, fără să te văicărești.

Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității tale?


Presupune ca procesul de achiziție/vânzare să fie unul pe cât posibil de confortabil. Inițial, clienții se gândesc “cumpăr/ vând un apartament...mare chestie!”, dar pe parcurs lucrurile pot deveni o mare bătaie de cap în care consumi o mare cantitate de resurse - energie și bani deopotrivă. Ei bine, treaba noastră este să scutim clientul de toate acestea.

 


Citeşte continuarea interviului
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019 

DESCARCĂ GRATUIT



Aceasta este doar prima parte a unui interviu amplu pe care Cătălina l-a acordat în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA și pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2019”, unde vei descoperi și alte povești inspiraționale ale femeilor de succes din rețeaua RE/MAX România.

Citește continuarea interviului acordat de Cătălina și află:

  • Cum menține echilibrul între viața profesională și cea personală

  • Cele 3 satisfacții pe care crede nu le-ar putea obține la un job de altă natură

  • Cât de important este brandul sub care lucrează pentru obținerea unor rezultate

  • Cele 3 lucruri pe care le-a învățat din acest job și i-au fost utile și în alte domenii, inclusiv în plan personal

  • Cât de repede poți aștepta la rezultate în imobiliare

Sperăm să rămâi în minte cu aceste rânduri ale Cătălinei atunci când te pregătești de o schimbare majoră în viața ta:

Femeile sunt ființe spectaculoase, complexe și simple în același timp. Binele și răul în același recipient. Slăbiciune și putere. Atâta contradicție la un loc nu poate fi decât ceva transformator, creator.

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX