[Interviu Femei de Succes 2023] Iuliana Stamate, Team Leader RE/MAX Future Home Constanța

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

postblog-iuliana stamate

”O tranzacție, indiferent că este o chirie sau o vânzare, poate fi o experiență unică în viața unui client. Vreau să fie una remarcabilă.” - Iuliana Stamate, Team Leader RE/MAX Future Home Constanța

 

Ce te-a determinat să intri în domeniul imobiliar?

Am intrat în domeniul imobiliar din pură curiozitate, într-un moment în care simțeam nevoia de o schimbare și totodată, de o conexiune cu lumea artei, pe care o descoperisem recent în perioada pandemiei. 

Dedicând 2 ani din viață ca autodidact în artă și ca freelancer ulterior, am realizat beneficiile pe care le poți avea lucrând pentru tine, fiind propriul tău șef. 

Arta m-a disciplinat, mi-a oferit o lecție importantă în viața: indiferent de ce faci, este important să te dedici, să muncești constant (și când e ușor și când nu), și să crezi că poți realiza tot ceea ce îți propui. 

Timp de 2 ani am creat un mini business în artă, în care mă simțeam confortabil. Mă motiva să mă autodepășesc și mă simțeam extraordinar văzând cum produsele mele sunt apreciate: fie ele haine pictate, accesorii sau chiar pictură pe pânză. 

Însă, lucrând de acasă, am realizat că îmi lipsește conexiunea cu oamenii. 

Așa am ajuns la imobiliare. Pur și simplu, într-o zi, mi-a venit această idee: Cum ar fi sa vând o casa, și ulterior un tablou pentru noua casă a clientului meu?! 

 

Ce înseamnă să fii agent imobiliar în România?

E o provocare în fiecare zi. Încă sunt oameni din România care sunt sceptici în a lucra cu agenți imobiliari din pricina unor experiențe neplăcute de-a lungul timpului. Însă, aici intervine unicitatea fiecăruia dintre noi și suportul pe care îl primim în RE/MAX pentru a ne remarca și a schimba mentalitatea acestora prin oferirea unor servicii de excepție, prin implicare și prin pasiune pentru ceea ce facem. 

 

Cum te responsabilizează pentru acest rol?

Mă ajuta să mă autodepășesc în fiecare zi pentru a putea deveni cea mai bună versiune a mea. Doar așa pot susține ceea ce am menționat mai sus.

 

Prin ce simți că tu contribui la imaginea industriei noastre?

Prin încrederea pe care o am în brand și pe care o transmit mai departe. Simt și cred că facem diferența în piață. 

O tranzacție, indiferent că este o chirie sau o vânzare, poate fi o experiență unică în viața unui client. Vreau să fie una remarcabilă. 

Îmi place să lucrez pe recomandare și cred cu tărie ca oamenii te recomandă atunci când rezultatele sunt peste așteptările lor. 

 

Cât de mult te implici în educarea/transmiterea cunoștințelor tale din imobiliare către noii colegi și către clienți?

"Atunci cand faci ce îți place și te implici, oamenii te simt și au încredere în tine.

Consider că ambiția și perseverența sunt cele mai importante ingrediente în atingerea obiectivelor. Nimic nu este imposibil.'' 

Este prezentarea de sub fotografia mea de pe pagina biroului nostru RE/MAX Future Home Constant. 

 

Cum simți că se dezvoltă domeniul imobiliar datorită implicării tale și a noastre ca brand în educația pe această temă?

Domeniul imobiliar este unul dintre cele mai complexe domenii în care am activat vreodată. Dacă ajungi să iubești ce faci, să te educi constant și să fii perseverent, atunci rezultatele vor veni implicit. Îmi place ce fac și acest lucru e cel mai important. 

 

Oferă-ne, te rugăm, un exemplu de realizare profesională obținută cu ajutorul colaborării și a împărțirii responsabilității cu colegii de birou sau din rețea.

Exemple sunt multe. În biroul meu avem colaborări dese, și e minunat că acest lucru ne unește și mai mult. 

Totuși, doresc să menționez o experiența recentă, foarte frumoasă, cu o tranzacție în colaborare cu o colegă dintr-un alt birou din Constanța. 

Eu aveam clientul cumpărător pe care îl calificasem deja (fiind recomandarea unul alt client de-al meu), ea gestiona proprietatea clientului vânzător. 

Din mai multe opțiuni transmise, a găsit proprietatea la care visa, cea a colegei. Sâmbătă am fost la vizionare împreuna cu clientul meu, care și-a transmis oferta pe loc. 

Comunicarea deschisă încă de la început cu Mariana Uzum, care mi-a furnizat toate informațiile pe care le solicitase clientul meu și amabilitatea ei, au făcut ca aceasta colaborare să fie una de succes.

Da, e important să cunoaștem și proprietățile colegilor și să ținem în permanență legătura cu ei. Rețeaua ne ajuta enorm aici. 

 

Ce faci pentru a te dezvolta ca persoană și ca profesionist? Te rugăm să ne recomanzi 3 cărți/mentori/podcasturi care te inspiră și te motivează.

La început, când m-am alăturat companiei RE/MAX, am vizionat toate filmulețele de pe Youtube, cu cei mai vechi și cei mai de succes agenți ai rețelei. Am vrut să înțeleg din experiențele lor ce inseamna RE/MAX și cum reușesc să facă performanță. 

Filmulețul cu "Femei de succes în RE/MAX " a fost de asemenea extrem de interesant. 

În plus, Knolyx, plaforma cu video-uri specifice din domeniul imobiliar e un element cheie în dezvoltarea fiecărui agent care e la început de drum, cât și pentru cei care doresc să își împrospăteze abordările cu clienții. 

Am participat la toate cursurile cu traineri internaționali- Baris Kilicarslan, Gil-Li-Ran, etc., oferite în cadrul convențiilor naționale și internaționale din grupul RE/MAX. Îmi place să învăț de la cei mai buni. 

Nu știu dacă am o preferință pentru o anumită carte din domeniul imobiliar, însă mereu am fost atrasa de latura aceasta de dezvoltare personală și citesc diverse cărți în engleza de pe Kindle. 

Momentan, pe noptieră am cartea lui Baris Kilicarslan pe care am achiziționat-o la Convenția Internațională de anul trecut. 

Îmi place să mă las inspirată de la cei care sunt pasionați de acest domeniu. 

 

Cum reușești să obții echilibru între a fi #SHErealtor și viața personală?

Îmi place viața mea: artă, sport și imobiliare. Nu cred în echilibrul perfect pe toate planurile, însă, arta mă ajută să visez și mă menține creativa, sportul mă disciplinează, iar domeniul imobiliar mă responsabilizează să îmi creez un viitor frumos, să cunosc oameni noi și să fiu împlinită din punct de vedere financiar. 

 

Cât de mult contează împărțirea responsabilităților pentru a reuși să atingi acest echilibru?

Depinde de fiecare dintre noi cum decidem să ne gestionam cele 24 de ore dintr-o zi. Eu am inclus atât arta, cât și sportul în viața mea și se îmbină perfect cu business-ul meu în imobiliare.


Descoperă și alte povești inspiraționale
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2023

bnr-fi-2023-wd

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX