[Interviu Femei de Succes 2023] Simona Marcu, Broker/Owner RE/MAX Masters, Suceava

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

postblog-simona marcu blog

”Îmi place să expun de fiecare dată particularitățile fiecărei tranzacții, să accentuez schimbul de experiențe al fiecărui proces parcus, în așa fel, încât partea de informație să fie oferită în cele mai mici detalii.” - Simona Marcu, Broker/Owner RE/MAX Masters, Suceava

 

Ce te-a determinat să intri în domeniul imobiliar? 

Decizia de a intra în domeniul imobiliar nu mi-a aparținut din start. Îmi place mereu să reamintesc cum am ajuns să activez în domeniul imobiliar, și pentru acest lucru îi sunt recunoscătoare soțului meu, care mi-a făcut cadou această franciză imobiliară, anticipând că acest domeniu va fi unul potrivit pentru mine.

De aici mai departe, m-am regăsit extrem de mult în produsul oferit de RE/MAX atât la nivel de creștere cât și de contribuție.

 

Ce înseamnă să fii agent/broker imobiliar în România?

Broker imobiliar în România înseamnă asumare și responsabilitate, atât pentru clienții care apelează la serviciile noastre cât și pentru colaborările care se nasc în acest business. Domeniul imobiliar vine cu provocări care solicită implicare din partea brokerului și susținere a procesului de tranzacționare în traiectoria acestuia.

 

Cum te responsabilizează acest rol? 

Responsabilitățile sunt nenumărate, dar interesante pentru cel care iubește ceea ce face. Începând de la ordinea lucrurilor necesare procesului de tranzacționare, și continuând cu suportul, asumarea, munca și determinarea necesară, toate sunt nelipsite din activitățile zilei care compun rolul brokerului în activitatea imobiliară.

 

Prin ce simți că tu contribui la imaginea industriei noastre? 

Contribuția adusă industriei imobiliare o fac prin diferență. Misiunea mea profesională este să fac diferență prin profesionalism și inspirație, în toate procesele în care intru. De asemenea, vreau să mă asigur că voi rămâne în mintea celor care au identificat alături de mine soluții ce au reprezentat schimbări importante în unele momente ale vieții lor, și aici mă refer atât la clienți cât și la colaboratori.

 

Cât de mult te implici în educarea/transmiterea cunoștințelor tale din imobiliare către noii colegi și către clienți?

Fac cu pasiune această activitate și astfel transmit natural modul de lucru diferit atât către clienți cât și către noii colegi. Îmi place să expun de fiecare dată particularitățile fiecărei tranzacții, să accentuez schimbul de experiențe al fiecărui proces parcus, în așa fel, încât partea de informație să fie oferită în cele mai mici detalii.

 

Cum simți că se dezvoltă domeniul imobiliar datorită implicării tale și a noastre ca brand în educația pe această temă?

Contribuția în educație face diferența în orice arie, dar în domeniul imobiliar, educația este rețeta prin care agentul imobiliar devine un profesionist imobiliar. Partea de educație imobiliară este un atu în cadrul rețelei și norocoși sunt cei care știu să profite la maximum de această posibilitate pe care rețeaua o pune la dispoziție.

În ceea ce mă privește, prin produsul RE/MAX, ofer pieței imobiliare locale un mod diferit de lucru, care este remarcat și apreciat de clienții și colaboratorii noștri.

 

Oferă-ne, te rugăm, un exemplu de realizare profesională obținută cu ajutorul colaborării și a împărțirii responsabilității cu colegii de birou sau din rețea.

Prin colaborare cu un birou RE/MAX din Tenerife, am reușit tranzacționarea unei proprietăți din Tenerife - Spania pentru un client local. Proceduri diferite, legislație diferită, dar prin colaborare am reușit să gestionăm lucrurile în așa fel încât finalizarea tranzacției să fie una de bun augur.

De asemenea, am vândut un castel în Broșteni cu un preț majorat cu 20.000 de euro față de prețul de promovare și asta tot în colaborare cu un alt birou RE/MAX.

Pe plan local, am reprezentat închirierea unui spațiu pentru o clinică renumită în domeniul medical la nivel național, care reprezintă în acest moment o oportunitate pentru sectorul medical sucevean și cu care mă mândresc pe plan profesional, ca urmare a unui proces de peste 6 luni de zile în care am avut parte de susținerea departamentului juridic RE/MAX.

 

Ce faci pentru a te dezvolta ca persoană și ca profesionist? Te rugăm să ne recomanzi 3 cărți/mentori/podcasturi care te inspiră și te motivează. 

Partea de educație este o parte importantă pentru mine și asta transmit și în colaborările pe care le dezvolt. Urmăresc cursuri de specialitate, citesc, particip la seminarii online, bootcamp-uri, convenții naționale și internaționale, etc. Pentru mine, dozele de energie vin de la Andy Szekely, Lorand Soares Szasz, Menis Yousry - nu țin doar pentru mine esența a ceea ce “culeg”, dau întotdeauna mai departe în cadrul echipei și asta face ca efectul să fie multiplicat.

 

Cum reușești să obții echilibru între a fi #SHErealtor și viața personală? 

Lucrez la acest echilibru prin suportul pe care îl am din partea familiei, mai ales din partea soțului meu. Învăț să mențin și să îmbunătățesc acest echilibru, elementul cheie pentru mine în acest sens fiind integrarea celor dragi în activitate și dezvoltând proiecte și momente împreună.

 

Cât de mult contează împărțirea responsabilităților pentru a reuși să atingi acest echilibru? 

Împărțirea responsabilităților este provocarea care oferă echilibru. Consider această etapă startul “next level” în activitate. Reprezintă o prioritate în planurile mele și în acest sens mă documentez continuu pentru a mă putea bucura de beneficiile etapei, atât eu, cât și cei cu care colaborez.


Descoperă și alte povești inspiraționale
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2023

bnr-fi-2023-wd

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX