Mihai Vasiliu, agent RE/MAX Freedom Group, despre cariera în imobiliare și cum a devenit agentul lunii aprilie 2019

04 iulie 2019

interviuri

mihai vasiliu

După o lungă experiență în domeniul vânzărilor și al relațiilor cu clienții, Mihai Vasiliu își începe în 2006 cariera de antreprenor în consultanță și tranzacții de capital. Din 2012 mentorează clienți locali cu strategii de trading, indici și opțiuni americane, iar în anul 2019 se alătură agenției RE/MAX Freedom Group, în cadrul căreia devine agentul imobiliar al lunii aprilie cu 7 tranzacții încheiate cu succes. Citește despre povestea fascinantă a lui Mihai Vasiliu, parcursul profesional al acestuia și ce l-a determinat să se alăture companiei RE/MAX.


Cum ai ajuns să fii membru RE/MAX?

Prima dată am auzit de RE/MAX în Canada in 2003, întâlnind un român consultant RE/MAX la un birou din Toronto. Am reținut de atunci faptul că după ceva ani de muncă, perseverență, și recomandări din partea clienților mulțumiți și-a construit un portofoliu impresionant de clienți, care tranzacționează și astăzi proprietăți cu ajutorul său. 

Am ajuns să fiu membru RE/MAX după o înșiruire de conjuncturi favorabile acestei noi direcții antreprenoriale. M-am mutat într-o casă nouă și discutând cu dezvoltatorul despre un proiect imobiliar în derulare am remarcat că nu are un plan concret de promovare. 

I-am recomandat serviciile unei cunoștințe mai vechi din piața de capital, Octavian Bădescu, care lansase de 1 an RE/MAX Freedom Group și știam că face treabă bună în orice proiect inițiază. A urmat apoi ca pas firesc să mă alătur echipei Freedom Group și să promovăm proprietățile în reprezentare exclusivă.

Care este experiența ta anterioară?

Am fost timp de zece ani corporatist în Telecom, ocupând poziții de la supervizor și agent de vânzări directe până la director național de vânzări și director de relații cu clienții pentru firme precum Ericsson, Orange, Cosmorom și Nobel Telecom. 

În 2006 am încheiat “călătoria” de angajat și m-am dedicat exclusiv antreprenoriatului, urmându-mi pasiunea de suflet începută în 1998 ca trader și investitor pe piețele de capital internaționale. Începând cu 2012 ofer prin propriul site și mentorat de tranzacționare clienților locali și internaționali, cu specializare pe strategii de trading bazate pe acțiuni, indici și opțiuni americane. 

Mă fascinează similitudinile și corelațiile dintre piețele de capital și piața imobilară, ambele vehiculând cifre enorme și oportunități pe măsură pentru investitorii inteligenți, ambele generând periodic cifre, indicatori și analize care ne dau indicii prețioase despre posibile evoluții viitoare. 

Ne suntem datori nouă, dar și clienților noștri să învățăm să le înțelegem și să le folosim pentru a genera venituri și randamente investiționale superioare în conditii de risc cât mai scăzut.

Care a fost ce mai mare realizare ca agent imobiliar RE/MAX?

Ușor de răspuns aici, având în vedere experiența mea scurtă ca agent imobiliar, de doar 5 luni. Prima realizare și deci și cea mai mare este câștigarea titlului de Agentul Lunii Aprilie în RE/MAX și instalarea în fruntea clasamentului consultanților RE/MAX nou afiliați în 2019, concomitent cu porecla din cadrul biroului nostru, “Mihai șapte case”.
În noiembrie anul trecut am fost “aruncat” în apa industriei imobiliare și a trebuit să învăț să înot din mers. Au urmat 4 luni cu vreo 60 de vizionări, prezentări, negocieri și niciun contract semnat până la finalul lunii Martie. În Aprilie însă astrele s-au aliniat și eforturile celor 4 luni anterioare au fost încununate de succes, semnând 7 tranzacții.

Ce obiective profesionale ai pentru viitor?

Strategic vorbind, îmi doresc să continui să învăț să lucrez într-un mod cât mai eficient în drumul către obiectivul final. Ca în orice altă meserie, și în aceasta se poate ajunge din punctul A (prospectarea) în punctul B (recomandările de după semnarea tranzacției) într-un singur mod - cel mai eficient posibil, sau în mii de alte moduri mai puțin eficiente, până la extrema cea mai de nedorit “munca în zadar”.

Operațional vorbind, vreau să mă familiarizez cât mai rapid cu sistemele logistice și procedurile pe care le am la dispoziție, fiind convins că la RE/MAX Freedom Group avem cele mai bune unelte și nu trebuie astfel să încerc să reinventez roata.

Cui recomanzi să devină agent imobiliar?

Oricui are disponibilitatea de timp și de învățare a unei meserii în care nu te plictisești, în care se pot câștiga venituri substanțiale pe termen mediu și lung, o meserie pe care poți să o practici mult după vârsta pensionării și practic oriunde în lume există vânzări și închirieri de proprietăți imobiliare. 

Recomand de asemenea tuturor celor care au testat deja (preferabil pe propria piele) că au răbdare, perseverență, reziliență la incertitudine și la lipsa rezultatelor palpabile pentru o perioadă îndelungată, spirit analitic și bun organizator al propriei activități. 

În imobiliare nu te așteaptă ATM-ul cu salariul la sfărșitul fiecărei luni, nu ai aceasta certitudine. Ca în orice antreprenoriat, trebuie să reziști uneori luni la rând, acționând inteligent, strategic și cu zâmbetul pe buze, repoziționându-te și organizându-te eficient până vin rezultatele. Acele rezultate aparent sporadice pot depăși cu mult veniturile constante dintr-un salariu, când tragi linia la sfârșitul unui an.

Ce avantaje ai ca agent imobiliar parte din rețeaua RE/MAX?

Am simțit călătorind frecvent în America de Nord că RE/MAX este un brand internațional foarte puternic. Este în creștere și în Europa și România. Cifrele RE/MAX printre alte francize imobiliare sau alte francize în general ca număr de consultanți la nivel mondial, cifra de afaceri și popularitate vorbesc de la sine. 

Deși e clar că beneficiem cu toții sub umbrela RE/MAX, reușim să capitalizăm la maxim atunci când îmbinăm inteligent brandul RE/MAX cu brandul personal și cel al biroului/companiei de care aparținem, în cazul de față “Freedom Group”. Clienții aleg în primul rând reputația și profesionalismul unui agent, apoi pe cel al mentorilor noștri, broker/ownerii și pe cel al RE/MAX ca brand, în mod indirect.

Ce sfaturi oferi celor care vor să devină agenți?

 • Să fie curioși, să pună întrebări relevante celor care deja au succes în această industrie, să petreacă timp într-o agenție imobiliară și să vadă care sunt activitățile de zi cu zi ale agenților din industrie. 
 • Să simtă provocarea, dorința de a învăța permanent și că se pot automotiva pe perioada inerent mai dificilă de început, până să apară rezultatele și să meargă înainte. 
 • Să aleagă afilierea unui brand/birou unde au suport logistic, training, dezvoltare periodică și dotat corespunzator aspirațiilor lor, pentru că vor avea nevoie de toate acestea în viitor.

De ce recomanzi unui agent să se alăture rețelei RE/MAX? Dar biroului din care faci parte?

Pentru apartenența la un brand internațional puternic, pentru suportul logistic și knowhow-ul de calitate oferit de traineri locali și internaționali în mod constant.

Să se alature RE/MAX Freedom Group pentru că:

 • Vor primi training și suport logistic pentru a învăța în cel mai scurt timp calea cea mai directă/eficientă către succes; timpul este scurt, iar un suport tehnologic, de comunicare si de know-how aditional, foarte performant si complementar resurselor oferite de catre RE/MAX este foarte important.
 • Există un mindset orientat spre performanță inclusiv financiară, spre eficientizarea utilizării resurselor tuturor, fără a exista presiuni inutile și target-uri aberante.
 • Denumirea de „Freedom Group” este foarte elocventă deoarece consultantul este stăpânul propriei afaceri în imobiliare în cadrul biroului, deși aici vorbim mai mult despre o adevărată companie de consultanță imobiliară afiliată la RE/MAX, cu abordări inovatoare și cu aspirații către o relevanță regională, obiectivele fiind ambițioase.
 • Vor avea suport personalizat pe propriul nivel de dezvoltare și conform propriilor aspirații și obiective. 
 • Vor avea parte de colegi foarte faini, cu experiențe profesionale diverse și de un spirit de echipă puternic. Se pune mult accent pe colaborare cu toți agenții din piață, stimulându-se foarte mult toate tipurile de performanțe.
 • Formulele de colaborare sunt foarte flexibile, orice agent imobiliar din piață, fie că este sau nu afiliat oficial la noi beneficiind de întreaga gamă de oportunități posibil generatoare de venituri și de posibilități de a-și desena propria cariera, doar cerul fiind limita.
 • Broker/Owner-ii au disponibilitatea și capacitatea de adaptare și de a găsi soluții flexibile la orice situații apărute pentru fiecare agent, în general sau în problematici punctuale, în armonie cu principiile, modul de lucru și obiectivele echipei Freedom Group.
 • Nu în ultimul rând, vor găsi definită o viziune: aceea de a deveni „cea mai respectată companie de consultanță, asistență și intermediere imobiliară în sistem de reprezentare exclusivă din Sud-Estul Europei, cu cei mai performanți consultanți asociați, care să ofere într-o manieră etică cele mai bune și apreciate servicii de reprezentare a clienților lor, beneficiind de cele mai mari satisfacții posibile, conform cu aspirațiile fiecăruia”.

Click me

Publicat de Kati Rosca

Kati este o persoană sinceră, corectă, organizată și creativă. Corectitudinea și sinceritatea sunt 2 valori importante pe care le apreciază la oameni. Este pasionată de cărți și călătorii. Absolventă a 2 facultăți, Litere și Drept. Îi place ceea ce face și se dedică 100 % pentru aceasta.

X