[Interviu femei de succes 2020] Sorana Kremer, Broker RE/MAX Anteea, București

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Sorana Kremer - agentia imobiliara RE/MAX Anteea București„Am învățat că succesul apare atunci când te implici și începi să înțelegi nevoile altora, iar dacă îți place ceea ce faci, atunci succesul nu va înceta să apară.”

Sorana Kremer a absolvit Facultatea de Inginerie în limbi străine și în urmă cu patru ani, a simțit nevoia unei schimbări, după ce a realizat că iubește să lucreze cu oamenii. Astfel, a ajuns să aibă astăzi jobul ei de vis, unde tot ce face, face din pasiune. În timpul său liber, îi place să descopere lucruri noi prin studiu, să călătorească alături de familie și să înoate.

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul imobiliarelor?

Ani de zile am condus și am coordonat atât din punct de vedere strategic cât și tehnic divizia noastră de property și facility management. Cu timpul, mai exact în urmă cu 4 ani, am simțit că este nevoie de o schimbare, realizând că ceea ce îmi place să fac este să lucrez cu oamenii și nicidecum să rezolv lucruri birocratice.

La momentul respectiv îmi era cunoscut domeniul imobiliar, pot să spun chiar foarte bine, fiind un domeniu conex al diviziei de property management, noi vânzând și cumpărând portofolii atât pentru clienții noștri cât și pentru noi.

Recunosc că mi-a luat destul de mult timp să iau această decizie și să pot să "mă resetez", iar ce m-a ajutat cel mai mult a fost asocierea cu un brand de succes și astfel am devenit Owner imobiliar/Broker Owner - Agenția imobiliară RE/MAX Anteea, București.

Cum te-a ajutat experiența acumulată, în domeniul imobiliar?

Tot ce am făcut înainte a fost o bază a domeniului imobiliar. Îmi erau cunoscute spețele juridice, situațiile contabile, însă ce îmi lipsea cu adevărat era procesul de vânzări în sine. Totuși, la nivel teoretic, bazele procesului de vânzare îmi erau cunoscute atât din piață, cât și din facultate, eu fiind inginer economist de profesie, iar în facultate am studiat doi ani de procese de vânzări, planificări strategice, marketing și management.

Începând cu primul meu job, în cadrul companiei Connex, pe vremea când eram studentă și trecând prin toate etapele ulterioare de pregătire profesională, au reprezentat o fundație a domeniului imobiliar, domeniu în care trebuie să iubești să lucrezi cu oamenii, să ai abilitățile necesare pentru a închide o tranzacție, să știi să fii empatic și să le poți oferi visul mult dorit.

Crezi că domeniul imobiliar este mai potrivit pentru femei?

Nu cred în brokerul femeie sau bărbat, dar cred în omul care este în spatele etichetei, un om care trebuie să cunoască pe lângă echipă pe care o conduce și piața imobiliară în care activează. În marea majoritate a cazurilor, nu cred că este un avantaj sau dezavantaj, atâta timp cât ești un bun profesionist și livrezi ceea ce ți se cere în timp util și în condițiile contractuale, nu ar trebui să influențeze rezultatele.

Cum arată o zi de lucru pentru tine?

Nu pot să spun că zilele seamănă una cu alta și de asemenea nu pot spune că trece o zi fără să învăț ceva nou. Viața de broker owner sau de agent imobiliar este una foarte activă, cu multe confruntări, dar și satisfacții, fiecare zi însemnând o nouă provocare. Este un job de teren în mare parte, care necesită foarte multe cunoștințe atât din domeniul juridic, financiar și fiscal, tehnic, dar nu în ultimul rând psihologic.

Cum ai defini succesul?

Succesul pentru mine reprezintă un cumul de factori și știu că lucrurile mărunte pot face diferența între a vinde sau nu. Dar nu aici stă succesul, ci în mulțumirile venite de la clienți, recomandările lor, din procesul continuu de învățare, din rezultatele echipei  și bineînțeles, ale mele personal. Am învățat că succesul apare atunci când te implici și începi să înțelegi nevoile altora, iar dacă îți place ceea ce faci, atunci vei avea succes.

Cum poți obține rezultate reale din primele luni?

Generarea de rezultate depinde de implicarea ta ca și owner de business, de cât de multă energie investești, de cât de pregătit ești să faci sacrificii și cât de mult îți dorești să reușești. Atâta timp cât îți respecți planul, nu te dezarmezi la primul hop, rezultatele vor apărea mai repede decât te aștepți.

 


Descoperă și alte povești inspiraționale
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2020
DESCARCĂ GRATUIT

 


 

Vrei să afli mai multe despre povestea de succes a Soranei? Aceasta a acordat un interviu în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2020”.

Vei afla care este cuvântul cheie de succes al unui job în imobiliare pentru Sorana și cum reușește ea să gestioneze provocările profesionale și să-și creeze propriul noroc. De asemenea vei descoperi și alte povești inspiraționale ale femeilor de succes din rețeaua RE/MAX România.

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX