Modul de gândire al antreprenorilor de succes

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

antreprenor-de-succes

Mod de gândire, mentalitate, mindset de antreprenor - spune-i cum dorești - fiecare om care pornește propria afacere înțelege mai devreme sau mai târziu că mare parte din succesul său se datorează modului de gândire.

Poți să ai cele mai bune servicii în imobiliare, cele mai bune strategii de promovare, cei mai buni clienți. Fără mindset-ul potrivit nici unul din aceste elemente nu contează.
Iată ce trebuie să știi despre modul de gândire al unui antreprenor de succes.

”Am fost făcut pentru asta!”

Antreprenorii de succes sunt convinși de alegerile lor și sunt dedicați drumului ales. E un motiv pentru care lucrezi din greu, experimentezi, te documentezi și așa ai ajuns și la acest articol. Ai o motivație puternică pentru care faci ceea ce faci - poate e jobul care nu te mai satisface, poate e un vis mai vechi, poate afacerea ta nu mai merge așa bine ca înainte și conștientizezi faptul că a venit momentul pentru o schimbare.

Pur și simplu tu știi că la capătul tuturor eforturilor, există ceva care te așteaptă - succesul. Îndoiala te ține departe de a te angaja cu totul în acest drum - evită să cazi în această capcană, angajamentul total e esențial pentru un antreprenor. Nu ține doar de timpul investit, ține și de atitudine. Ce te face să fii așa de entuziasmat în adâncul sufletului tău? Nu uita care e motivul pentru care ai pornit pe drumul acesta în primul rând și repetă-l în momente de cumpănă.

”Eșecul face parte din drumul spre succes”

Suntem crescuți într-o lume în care ni se cere să fim perfecți. Părinții ne voiau premianți, iar când de la 10 pe linie se întâmpla să vii acasă și cu un 9,85, se concentrau pe cele 0.15 la sută lipsă în loc să te felicite pentru rezultatul și efortul admirabil. Din păcate, chiar dacă în școală reușim să fim perfecți, în meseria sau afacerea proprie lucrurile nu vor fi întotdeauna roz.

În antreprenoriat, înveți că eșecul e inevitabil și e parte din procesul de învățare. Ca antreprenor, dacă vrei să iasă totul perfect din prima, nu vei obține niciodată ce îți dorești. Ne temem de greșeli crezând că vor ruina totul. Însă cu cât vei greși mai repede, cu atât mai multe vei învăța. Gândește-te la poveștile de succes ale antreprenorilor cunoscuți la nivel internațional - au avut parte de o mulțime de refuzuri, dar au continuat să creadă în visul lor și să caute noi căi de a-l transforma în realitate.

”Nu e prea târziu să-mi urmez visul”

Dacă ne gândim strict la domeniul imobiliar, mulți antreprenori se simt descurajați de faptul că deja există o competiție acerbă, deci nu mai văd rostul de a penetra această piață și de a-și urma ideile. Au studiat intens piața, au înțeles competiția și cred că e prea târziu sau inutil să intre în joc - dar se înșeală amarnic.

Au de fapt un avantaj imens - după atât timp de studiu pot găsi marile lipsuri din piață, unde greșesc competitorii și pot crea poziționarea proprie, unică. Desigur, mulți și-ar fi dorit să descope mai din timp ceea ce i-ar fi făcut împliniți cu adevărat și să simtă deja bucuria visului împlinit, însă renunțarea nu este caracteristică antreprenorilor de succes.

”Problemele sunt doar în mintea ta!”

Mulți antreprenori îți vor spune că vedeau adesea probleme acolo unde nu existau, fiind mult prea preocupați de datele analizei făcute, prea preocupați de numere - prea puțini clienți, prea puțini bani pentru promovare, prea puține recomandări. Dar pentru a te aștepta la succes în activitatea ta, trebuie să începi să vezi în probleme o provocare și pentru fiecare dintre aceste provocări să gândești o serie de alternative care pot fi folosite ca soluții la ”problema” pe care ai identificat-o.

”Nu trebuie să treci prin toate singur”

Ca antreprenor, te vei simți adesea singur în drumul tău către succes. Dar nu trebuie să fii singur. E foarte important să fii în legătură cu oamenii potriviți, alături să care să clădești relații win-win, care să te poată susține. În imobiliare, spre exemplu, poți să devii antreprenor deschizând un birou independent sau poți să te alături unei rețele, precum este cea construită în jurul brandului RE/MAX.

Ca antreprenor în imobiliare, în cadrul sistemului de franciză RE/MAX găsești mai mult decât know-how și o rețea extinsă - găsești un mod de lucru testat și care aduce rezultate, un sistem de educație și de vânzare eficient și multe avantaje care decurg din faptul că activezi sub umbrela francizei imobiliare nr. 1 în lume.  În rândul proprietarilor de agenții RE/MAX vei regăsi tocmai această atitudine și acest mod de gândire specific antreprenorilor de succes. Tu poți fi următorul - noi suntem aici să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie.

New call-to-action

Află ultimele noutăți de la RE/MAX