Obiectivul lui Cuc (RE/MAX): peste 1.000 de agenți în opt ani

Timp de citire: 5 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

În 2007, când criza economică era încă departe, RE/MAX România ajunsese să aibă vândute, în România, peste 40 de francize. Astăzi, după furtuna economică, mai sunt active șase birouri.

”Criza și lipsa suportului din partea managementului regional au redus dramatic numărul birourilor active”, spune Răzvan Cuc, director regional pentru România al RE/MAX. ”Până la finele anului urmează să fim minimum zece, cu un obiectiv de 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți în opt ani. Acest obiectiv e tangibil dacă facem o comparație cu RE/MAX Portugalia, care la doar nouă milioane de locuitori are 180 de birouri francizate și peste 3.100 de agenți. La fel sunt și alte țări precum Cehia, Israel, Italia sau chiar micuța Malta.”

razvan-si-ramona-cuc-199x300

Razvan Cuc a devenit director regional în septembrie anul trecut. ”Auzisem de RE/MAX de mulți ani, avuseseră și în Cluj două francize care au dispărut după începerea crizei, însă îmi plăcuseră ca prezență. Apoi l-am întâlnit pe fostul director regional Adrian Șișchin, la Clubul Profesioniștilor în Imobiliare din sepembrie 2010. Am înțeles de atunci că e un brand global și un sistem complet și complex, așa cum visam eu să construiesc”, povestește Răzvan Cuc.

A urmat călătoria la Viena, la Convenția Europeană RE/MAX, ”unde ne-au injectat bine cu spiritul RE/MAX”, după cum spune directorul regional pentru România. ”În decembrie 2010 am semnat pentru francizarea biroului nostru din Cluj – Grup de Lux, cu începere din ianuarie 2011. Apoi încet am început să înțeleg, ca francizat, că managementul din România era unul deficitar raportat la potențialul european și că sunt foarte multe aspecte care pot fi îmbunătățite sau mai eficient exploatate. Am avut ocazia să mă apropii treptat de managementul RE/MAX Europe și să rezonez cu ei, așa că din septembrie 2013 am preluat master-franciza devenind noul director regional pentru România.”

razvan si ramona cucÎn afară de ”apropierea” de și potrivirea cu managementul european al companiei, un factor important de succes pentru Răzvan Cuc a fost experiența soției sale. ”Acest nou business al nostru, RE/MAX România, a pornit de la o agenție imobiliară demarată de soția mea Ramona în urmă cu 18 ani, ea are o experiență îndelungată în tranzacționare, dar și ca administrator. Eu m-am alăturat ei doar în 2009”, explică Răzvan Cuc, care ține să precizeze că ”azi, ceea ce facem noi în RE/MAX este fundamental diferit de ceea ce făceam înainte sau de felul în care operează majoritatea brandurilor locale. Totul e la un nivel de performanță mult mai ridicat, cu potențial de creștere și de aici înainte în ce privește toate aspectele importante ale afacerii – educație, tehnologie, marketing, business-development”.

De altfel, educația, tehnologia (care cuprinde, potrivit lui Răzvan Cuc, un CRM performant și integrat global în întreaga rețea), suportul continuu în materiale de lucru (contracte, fișe, formulare), managementul financiar, marketing-ul și coaching-ul sunt principalele plusuri pe care le are un francizat, conform directorului regional RE/MAX pentru România. ”Un alt mare avantaj vine din puterea rețelei pe care noi o dezvoltăm și care în alte țări pe care le-am amintit aici aduce 75% din business, prin colaborările între agenți și birouri. Aceste sisteme funcționează cu succes în jurul nostru în Europa, nu trebuie decât să le aplicăm întocmai și aici, fiindcă în România pițta de consultanță are un potențial imens”, conchide Răzvan Cuc.

Sursa: http://cpi.imobiliare.ro/

Află ultimele noutăți de la RE/MAX