Îmi mai pot vinde proprietatea acum, pe timp de criza COVID-19?

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Dacă te întrebi cât mai ai de așteptat și dacă îți poți vinde proprietatea acum - iată răspunsul!

Dacă te-ai gândit să îți vinzi proprietatea, s-ar putea să te întrebi - ca mulți oameni în acest moment - dacă este încă posibil să faci acest lucru în timpul situației actuale. Deși este adevărat că modul în care imobilele sunt cumpărate și vândute în acest moment s-au schimbat din cauza COVID-19, realitatea este că oamenii în continuare cumpără și vând proprietăți.

Așadar, dacă dorești să-ți vinzi proprietatea, se poate! Există doar câteva schimbări - unele mari, altele mai bune - la modul în care se vor face lucrurile.

vanzare-proprietate-criza-covid

Mai puțini cumpărători, oferte mai serioase 

Nu există la fel de mulți cumpărători pe piața curentă, deoarece unii aleg să aștepte și să vadă cum decurg lucrurile, iar unii se confruntă cu nesiguranță financiară. Dar cumpărătorii care sunt acum pe piață pentru o nouă casă sunt serioși. Nu se uită la case „doar pentru distracție” și nu sunt curioși despre ce este disponibil. Nu vor pierde timpul nimănui și sunt gata să cumpere.

Pentru a se asigura, agenții pre-califică cumpărătorii pentru ai lăsa doar pe prospecții serioși. Și dacă cumpărătorii caută acum, nu vor să aștepte până când situația Covid-19 se termină, așa că probabil vor să se închidă în următoarea lună sau două. Vești bune pentru vânzători!

În plus, din moment ce mulți vânzători au ales să își scoată proprietățile de pe piață în acest timp, este posibil să găsești chiar și mai puțină concurență pentru casa ta. Există mai puține opțiuni pentru cumpărători, așa că dacă casa ta este deja pe piață, nu există niciun motiv să o retragi. 

Citește și: 5 pași necesari pentru o mai bună poziționare în piață a casei tale

Agenții sunt încă aici pentru tine

Este posibil să lucreze remote, dar agenții imobiliari sunt încă deschiși pentru afaceri. Aceștia sunt în continuare capabili să discute cu tine printr-un apel video pentru a te sfătui despre cât valorează proprietatea ta sau pentru a-ți oferi o idee despre piața din zona ta. 

Dacă încă sunt permise vizionările în zonele tale, agentul va acorda prioritate siguranței familiei și proprietății tale mai presus de orice altceva. Numai cumpărătorul va avea voie să vadă locuința, nu familii mari sau prieteni și nici copii. Agentul tău și cumpărătorul vor folosi mănuși, măști, produse de igienizare și șervețele dezinfectante, iar agentul va fi singurul care va atinge ușile sau întrerupătoarele și vor igieniza orice zona a fost atinsă înainte de a închide. 

Cu toate acestea, dacă nu sunt permise vizionările sau nu ești confortabil să îți prezenți proprietatea în persoană - agentul RE/MAX are deja experiență cu cele mai noi tehnologii digitale, astfel încât să poată începe să vândă casa online.  

Tururi virtuale, vânzări reale

Fotografiile și videoclipurile au fost instrumente puternice de marketing în ultimii ani, dar acum sunt mai importante ca niciodată. Instrumentele digitale, cum ar fi tururi virtuale și fotografii la 360 de grade, nu numai că stimulează interesul și oferă mai mult confort cumpărătorilor, dar le oferă o privire aprofundată asupra proprietății pe care și-o doresc pentru a începe să ia decizii serioase.

Prin găzduirea unei open house online, agentul poate lua potențiali cumpărători într-un tur ghidat al spațiului, arătând fiecare detaliu și răspunzând la întrebări pe măsură ce apar. Și din moment ce tururile online sunt mai ușoare pentru cumpărători, aceasta înseamnă mai multă expunere pentru tine. 

Agentul tău RE/MAX poate utiliza, de asemenea, o cameră panoramică pentru a surprinde o sferă completă de 360 de grade, care oferă cumpărătorilor o imagine perfectă pe care o pot transforma și muta pentru a vedea casa din toate unghiurile.

Acest lucru elimină orice întrebare cu privire la ce se află în cealaltă parte a camerei. Fotografiile panoramice în 360 de grade arată totul în spațiu și oferă o mai bună înțelegere a dimensiunilor camerei. În plus, având în vedere că telespectatorii își pot alege propria perspectivă și pot decide cum să interacționeze cu spațiul, această tehnologie creează o experiență cu adevărat personală pentru cumpărători.

Citește și: Ce să faci și ce să nu faci în pozele proprietății tale

Timpul este valoros, mai ales blocat acasă

Chiar dacă decizi să nu îți listezi casa în acest moment, încă mai poți face multe acum pentru a-ți ajuta vânzarea atunci când vei fi în sfârșit pregătit. Unul dintre cei mai importanți pași pentru a-ți pregăti casa pentru vânzare este reorganizarea și ordonarea.

Cumpărătorii pot renunța din cauza dezordinii, ceea ce poate face camerele să pară mai mici și mai întunecate decât cele cu suprafețe clare și ordonate. Așadar, această izolare este momentul perfect pentru a parcurge fiecare cameră, eliminând orice dezordine, reevaluând decorul și ambalând unele dintre elementele personale pe care le aveți expuse. 

Dacă ai acces la magazinele de reparați pentru locuințe, acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a face față unor mici proiecte de modernizare sau reparații pe care le-ai tot amânat, cum ar fi să împrospătezi vopseaua sau să utilezi o baie.

Agentul tău poate face un tur virtual al casei cu tine și poate face sugestii pentru felul de modificări care pot fi plătite cu un preț mai mare pentru proprietatea ta.

Orice ai decide să faci, agentul tău este aici pentru a te ajuta să înțelegi opțiunile tale și să iei cele mai bune decizii pentru casa ta și familia ta. Așadar, ia legătura cu noi sau alege o agenție imobiliară RE/MAX din localitatea ta și haide să discutăm următorul pas pentru casa ta!

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX