RE/MAX își extinde operațiunile în Republica Moldova

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

București, 20 mai 2020

RE/MAX, lider mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, anunță extinderea operațiunilor RE/MAX România și în Republica Moldova, unde a semnat deja primul contract de franciză cu un birou – RE/MAX Invest, din Chișinău. Până la finele acestui an, managementul RE/MAX Moldova își propune deschiderea a minimum cinci birouri și atragerea a circa 50 de agenți imobiliari.

Operațiunile RE/MAX Moldova vor fi controlate de o echipă locală de profesioniști, care va colabora cu cea din România pentru a prelua modelul de business de succes. Master franciza RE/MAX Moldova este deținută de Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România, și Alexei Curti.

„Standardele segmentului de consultanță imobiliară în Republica Moldova nu sunt tocmai eficiente, iar percepția clienților asupra agentului imobiliar este una preponderent negativă. Însă tocmai acestea sunt motivele deschiderii RE/MAX Moldova și, totodată, provocarea pe care ne-o asumăm - de a spori calitatea serviciilor de consultanță imobiliară și de a crește sănătos piața imobiliară locală, prin intermediul unor profesioniști formați sub umbrela RE/MAX”, a declarat Răzvan Cuc, Co-Președintele RE/MAX Moldova & Președinte RE/MAX România.

Primul obiectiv vizat pe termen lung de către managementul RE/MAX Moldova este schimbarea percepției clienților asupra agenților imobiliari, prin formarea unor consultanți imobiliari profesioniști. Această sarcină va fi implementată de Academia RE/MAX, al cărei scop este oferirea permanentă de educație și studii calitative, live și online, atât agenților, cât și broker/owner-ilor. Totodată, RE/MAX își propune să aducă pe piața din Republica Moldova, pe lângă educație, și instrumentele, cunoștințele și codul etic necesar dezvoltării segmentului de consultanță imobiliară.

„Există pe plan local mai multe companii ce dețin diferite procente din cota de piață și care încearcă să implementeze constant modele eficiente aduse din exteriorul țării, însă noi aducem un sistem testat timp de 47 de ani. Brandul RE/MAX va face istorie pe piața imobiliară din Republica Moldova și ne bucura faptul că avem deja susținerea multor profesioniști din domeniu”, a declarat Alexei Curti, Co-Președinte RE/MAX Moldova.

Deși RE/MAX a demarat operațiunile de intrare pe piața Republicii Moldova la începutul anului curent - până în prezent echipa a semnat deja primul contract de franciză cu un birou – RE/MAX Invest din Chișinău, sub conducerea broker/owner-ului Adrian Țurcanu. Pentru anul acesta, RE/MAX Moldova vizează deschiderea a minimum cinci birouri și atingerea unui număr de 50 de membri.

Republica Moldova - o piață imobiliară în formare, cu perspective optimiste

Potrivit reprezentanților RE/MAX, deși piața imobiliară din Republica Moldova se află într-un stadiu de formare, aceasta înregistrează o evoluție constantă. Drept dovadă, la nivelul lui 2019, piața a atins un record absolut - o creștere cu 40% a volumului tranzacțiilor față de anul precedent. Poziția primăriei de a nu mai elibera autorizații de construcții, creșterea accesibilității achiziției unei locuințe, creditele ipotecare mai flexibile, dar și investițiile străine, sunt printre motivele enumerate de specialiști pentru a explica tendința de creștere.

De altfel, dezvoltările imobiliare - motorul și indicatorul economic al oricărei țări - reprezintă unul dintre domeniile fără de care creșterea economică a Republicii Moldova și dezvoltarea la nivelul Comunității Europene nu ar fi posibilă. Însă, pentru ca acest segment să crească în continuare, iar cetățenii și dezvoltatorii să-și atingă eficient scopurile comerciale, piața are nevoie de metode, instrumente și consiliere profesională, motiv pentru care reprezentanții RE/MAX au considerat oportună intrarea pe piața locală în acest an.

Despre RE/MAX

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenți imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize și peste 450 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare. Planul de extindere la nivel național al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 125.000 de agenți afiliați, în 8.000 de birouri, aflate în cca. 110 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 38 de țări, cu peste 2.000 birouri și 25.000 de agenți, continuând să se extindă. 

 

New call-to-action

Află ultimele noutăți de la RE/MAX