Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 05 noiembrie 2019

7 abilități profesionale pe care le obții dacă devii agent imobiliar

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

7 abilități profesionale pe care le obții dacă devii agent imobiliar

Principiul unei autonomii mai mari la un loc de muncă nu este un concept adoptat de toți angajații din companii. Multe persoane se integrează cu succes într-o cultură organizațională și se conformează normelor pe care aceasta le impune. 

În ultimii ani tot mai multe companii, mai ales din domenii tehnice sau creative, au reușit să adopte un managment mai permisiv prin care să ofere mai multă libertate angajaților săi (de decizie, de deplasare, etc).

Totuși, pentru unii oameni, nici măcar acest cadru nu mai este suficient de motivant pentru a utiliza energia profesională pe care o au și pentru a-i ajuta să evolueze în continuare așa cum își doresc. 

Aceștia devin mai mult ca sigur plictisiți de regulile impuse la locul de muncă și caută o ușă de evacuare prin care să pătrundă într-un univers profesional mai atractiv, mai activ și mai plin de provocări.

Tu cum te simți în prezent la locul tău de muncă?

Dacă ai impresia de un timp că ai atins plafonul maxim de cunoștințe pe care ți-l poate oferi firma sau domeniul în care profesezi, poate că ar fi necesar să iei în calcul altă opțiune. Dacă un alt job în același domeniu nu este soluția potrivită, atunci poate ai nevoie de o schimbare mai mare.

Te-ai gândit cum ar fi să devii agent imobiliar?

Imaginea agentului imobiliar în România s-a schimbat în ultimii ani, mai ales datorită eforturilor depuse de specialiștii din domeniu. RE/MAX a oferit mereu servicii excepționale tuturor vânzătorilor și cumpărătorilor de proprietăți imobiliare, astfel încât publicul larg să beneficieze de tranzacții imobiliare încheiate cu succes pentru ambele părți. 

Abilitățile pe care le-ai acumula dacă ai intra în domeniul imobiliarelor sunt multiple, iar perspectivele de viitor ți se pot deschide într-un mod excepțional. Așadar, dacă te știi o persoană comunicativă și independentă, ia în considerare o nouă carieră. Iată care sunt principalele calități profesionale (hard&soft) pe care ți le-ai putea însuși:

1. Expertiză în piața de imobiliare

Atunci când vei intra în lumea RE/MAX, vei trece prin Academia RE/MAX, un program educațional complex deschis pentru orice agent interesat de învățarea și dezvoltarea continuă pe plan profesional. Vei afla informații despre piețele regionale de imobiliare, vei primi training pentru nevoile unui agent imobiliar, vei cunoaște statisici și previziuni.

Click me

2. Cunoștințe în vânzări

În RE/MAX vei învăța cele mai bune și eficiente tehnici de vânzări și de educare a pieței: vânzători, cumpărători și agenții concurente. Vei deprinde abilități de prezentare a proprietăților și de a le pune în valoare, accentuându-le atuurile. 

3. Abilități de promovare 

Îți vei redacta singur anunțurile imobiliare, vei face fotografii și vei pune în valoare proprietățile clienților tăi. Înveți tehnici de promovare online, noțiuni de marketing digital, cum să utiliezi Youtube, cum să apelezi la influenceri și cum să creezi oferte irezistibile.

4. Noțiuni juridice

În Academia RE/MAX vei parcurge cursuri juridice periodice, ceea ce te va ajuta să oferi suportul necesar clienților tăi. 

5. Autonomie și leadership

Din moment ce ai ales să devii agent imobiliar, probabil că ești deja o persoană independentă. Totuși, această activitate îți va demonstra că poți fi propriul tău șef, iar afacerea va crește odată cu tine, pentru că singurele limite din această activitate vor fi cele pe care ți le impui tu. 

6. Comunicare și empatie

Ai nevoie de abilități de comunicare și empatizare cu fiecare client al tău. De altfel, succesul acestei meserii depinde de modul în care intuiești nevoile vânzătorilor și ale cumpărătorilor, și despre cum le poți oferi exact ceea ce au nevoie, în momentul în care au nevoie. 

7. Perseverența 

Nu renunța niciodată la visele tale și vei descoperi că ele pot deveni realitate. A fi agent imobiliar înseamnă a vedea dificultățile ca pe niște provocări numai bune de rezolvat. Perseverența poate exista nativ, dar se și educă, fiind necesar un cadrul potrivit unde să crești și să exersezi această abilitate, iar contextul ideal este RE/MAX. 

RE/MAX  te transformă într-un profesionist în domeniul imobiliarelor și într-o persoană mai puternică. Piața imobiliară este în continuă creștere în România, și deși poate cunoaște perioade de fluctuații, ocaziile nu vor disparea, iar persoanele fizice și juridice vor avea mereu de achiziționat sau de vândut un bun imobiliar. 

Pășește cu încredere în balonul RE/MAX!

 

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX