Kati Roșca
Kati Roșca / 11 iulie 2023

Agenția imobiliară - o afacere profitabilă în 2023

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

În ultimii ani, industria imobiliară a devenit un sector extrem de dinamic și profitabil, în special în marile orașe. Studiile anuale RE/MAX, realizate cu participarea specialiștilor imobiliari din întreaga țară, au scos în evidență faptul că tranzacțiile de vânzare-cumpărare s-au aflat pe un trend ascendent chiar și atunci când alte domenii se aflau într-un declin evident - de exemplu, în timpul pandemiei, care a reprezentat o adevărată provocare pentru numeroase industrii. Prin urmare, o afacere în zona imobiliară poate reprezenta o investiție inspirată, în special dacă ai deja experiență sau simți că domeniul ți s-ar potrivi.

Descoperă în continuare de ce deschiderea unei agenții imobiliare poate fi o afacere profitabilă în 2023, precum și în anii următori.

Agenția imobiliară este o afacere profitabilă din punct de vedere al comisioanelor

Industria imobiliară îți poate aduce venituri atractive, în special dacă deschizi o agenție într-o zonă cu infrastructură în plină dezvoltare. Orașe precum Cluj Napoca, București, Iași, Constanța, Timișoara, Brașov, Sibiu sau Oradea sunt un adevărat magnet pentru persoanele care își doresc un stil de viață modern și activ. De aceea, tranzacțiile imobiliare din astfel de zone implică sume mari de bani, mai ales dacă vorbim de apartamente de lux, case sau terenuri. 

Agențiile imobiliare au de câștigat oricând facilitează încheierea unei tranzacții, beneficiind de comisioane consistente. Chiar și închirierile aduc comisioane, așa că dacă ai o echipă ambițioasă și proactivă, ai toate șansele să obții venituri peste medie. 15% dintre specialiștii imobiliari care au participat la cel mai recent studiu RE/MAX au declarat că în 2022 au obținut lunar venituri între 10.000 și 20.000 de lei, în timp ce 10% au câștigat peste 20.000 de lei, iar 53% au obținut între 3.000 și 10.000 lei. 

Suma la care poți ajunge depinde de tine și de echipa ta de agenți: este esențial să știți cum să comunicați cu potențialii clienți, cum să le dovediți că pot avea încredere în voi, dar și cum să negociați cele mai bune oferte. Dacă alegi să îți deschizi agenția imobiliară în sistem de franciză și să faci parte din rețeaua RE/MAX, îți garantăm faptul că vei avea un model de business care și-a dovedit deja succesul, acces la traininguri și resurse gratuite, sprijin constant și - foarte important - agenția ta va fi întotdeauna asociată cu un brand de încredere.

Serviciile imobiliare au căutare în orice context

Indiferent de conjunctura socio-economică, oamenii au nevoie de servicii imobiliare. Chiar și în pandemie, românii căutau variante prin care să își îmbunătățească modul de viață - multe persoane au simțit în perioada respectivă nevoia de a se muta în locuințe mai mari sau în case cu o grădină generoasă, pentru a resimți mai puțin efectele izolării la domiciliu. În acea perioadă, mediul rural și casele aflate la periferia orașului atrăgeau atenția în mod deosebit.

Oamenii vor avea întotdeauna nevoie de case, apartamente, spații comerciale și terenuri, iar agențiile imobiliare sunt cei mai potriviți intermediari pentru facilitarea acestor tranzacții. O agenție bine poziționată, cu o reputație solidă în piață, poate atrage un număr semnificativ de clienți interesați de achiziții sau închirieri imobiliare.

O agenție imobiliară este o afacere profitabilă prin potențialul său de creștere

Industria imobiliară este în continuă expansiune, iar posibilitățile de creștere sunt numeroase. Poți să îți dezvolți agenția și poți extinde gama de servicii oferite, te poți reorienta către tranzacționarea proprietăților de lux și poți lucra în sistem de reprezentare exclusivă. Odată cu creșterea afacerii, poți recruta mai mulți agenți imobiliari, ceea ce poate contribui la generarea de venituri suplimentare.

Dacă deschizi o franciză RE/MAX, vei primi încă din prima zi îndrumare și sfaturi valoroase, de la oameni cu o vastă experiență în imobiliare. În plus, vei fi la curent cu noutățile din domeniu și vei putea participa la traininguri și evenimente de profil, în cadrul cărora îți poți extinde rețeaua de contacte și poți descoperi povești de succes și idei inovatoare.

Pe lângă argumentele de mai sus, este bine să știi că deschiderea unei agenții imobiliare îți oferă flexibilitate și control asupra afacerii tale. Ai libertatea de a lua decizii și de a-ți crea propriul stil de lucru, poți decide cum să îți organizezi programul zilnic, ce tipuri de proprietăți dorești să promovezi și ce strategii de marketing  vrei să folosești - bineînțeles, dacă faci parte din RE/MAX, te vom ajuta și noi cu tot ceea ce ține de tehnicile de promovare eficientă. 

În plus, dacă iubești să lucrezi cu oamenii și ți-ar plăcea o afacere care să aducă o contribuție pozitivă în societate, imobiliarele pot fi alegerea perfectă. Ajutându-i pe cei din jur să își găsească proprietatea potrivită sau să își tranzacționeze locuința la cel mai bun preț, ai puterea de a îndeplini visurile a mii de oameni.

Așa cum observi, agențiile imobiliare pot fi afaceri profitabile, care să îți aducă venituri generoase, dar și satisfacție. Dacă vrei să afli mai multe detalii și să descoperi cum îți deschizi propria agenție RE/MAX, ia chiar acum legătura cu noi.

Află ultimele noutăți de la RE/MAX