Alege agentul potrivit pentru vânzarea proprietății tale.

Timp de citire: 5 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Agenții imobiliari ar trebui să fie ghizii ideali atunci când începeți pregătirile pentru a vinde o proprietate. Un agent bun ar trebui să transmită încredere prin faptul că știe cum să promoveze proprietatea dumneavoastră în mod eficient și prin intermediul canalelor potrivite, pentru a asigura vânzarea.

Fie că vreți să vindeți o proprietate de mici dimensiuni, fie că este vorba de o proprietate de lux, o clădire de birouri sau un spațiu industrial, un agent imobiliar ar trebui să fie acolo pentru a vă ajuta pe parcursul  întregului proces.

Ușor de zis, greu de făcut, deoarece dilema principală se învârte în jurul găsirii agentului bun, care să vândă proprietatea dumneavoastră. Astfel, am trecut mai jos unele sugestii importante pentru a vă ajuta în acest sens.

REMAX_sold_sign

Găsiți un agent imobiliar care reprezintă o agenție cu renume și a cărei site vă place iar navigarea pe acesta vă bucură. Dacă site-ul este ușor de folosit iar informațiile referitoare la proprietățile publicate sunt clar descrise, detaliate și însoțite de imagini de înaltă rezoluție, atunci  șansele de a atrage potențiali cumpărători sunt mult mai mari.

Cereți oamenilor pe care îi cunoașteți recomandări, sunt cei mai în măsură să vă ofere informații despre un agent care s-a dovedit a fi valoros pentru cineva care a vândut proprietatea cu succes. Întrebați despre nivelul de confidențialitate, despre numărul de potențiali clienți pe care i-a adus, despre  legătura pre și post vânzare, sunt lucruri care contribuie la ai aduce valoare prin recomandare.

Identificați categoria de proprietăți în care proprietatea ar putea fi inclusă. Diferențele sunt de mai multe feluri: oraș vs sat, periferie vs centru; mobilat vs nemobilat, vechime, potențialul de dezvoltare, comercial vs rezidențial, dimensiune etc. Aceste informații vă vor ajuta în discuția cu agentul pe care îl veți alege.

Încercați să găsiți o agenție care este specializată în tranzacționarea tipului de proprietate pe care doriți să o vindeți. Anumite agenții au departamente specializate care se ocupă de categorii de proprietăți, ceea ce înseamnă că și agenții sunt specializați pe aceste categorii.

Luați în considerare vânzarea proprietăți exclusiv cu un singur agent imobiliar. Acest lucru va aduce beneficii și o atenție mai mare din partea agentului și a agenției, deoarece vor fi interesați să investească energie și resurse în procesul de vânzare. Colaborarea cu mai multe agenții pe sistemul deschis, poate deveni neproductivă, deoarece proprietatea Dvs. va deveni doar o altă proprietate de pe listă și nu una pe care se merită să se pună accentul și care să fie promovată. Listarea exclusivă cu o agenție imobiliară, vine cu un pachet de marketing bine pus la punct și gândit pentru proprietatea Dvs.

Un agent imobiliar bun va veni pregătit la întâlnirea cu Dvs., cu un pachet de informații relevante care să-l ajute în stabilirea prețului corect pentru proprietatea Dvs. Cu o analiză comparativă vă va ajuta să înțelegeți cum se stabilește prețul de piață. Astfel, puteți constata că nu este momentul potrivit pentru vânzarea proprietății  sau puteți realiza că proprietatea Dvs. are mai mult potențial decât ați sperat. Una dintre cele mai mari capcane atunci când oamenii vând o proprietate, este stabilirea prețului fără niște îndrumări adecvate.

Cereți sfatul unui agent imobiliar despre prețurile de vânzare de pe piață, despre ce îmbunătățiri puteți face pentru a adăuga valoare imediată  proprietății. Un agent bun nu se va sustrage de la a petrecere  timpul cu Dvs. pentru a vă explica anumite lucruri, pentru a viziona proprietatea dumneavoastră și pentru a vă răspunde la întrebări.

Află ultimele noutăți de la RE/MAX