Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 15 decembrie 2022

Amintește-ți ce te-a motivat să ai propria afacere!

Timp de citire: 5 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Ce te inspiră?

Suntem înclinați să muncim din varii motive și obiective pe parcursul fiecărei zile. Cu toate acestea, este ușor să pierdem din vedere aceste lucruri și le uităm de îndată ce suntem copleșiți de sarcini de îndeplinit și ședințe de stabilit.

Pe scurt:

Fiecare din noi are motivații diferite
E ușor să presupunem că muncim din aceleași motive – fie că e vorba de bani, succes sau entuziasmul unei provocări. Adevărul este că fiecare are propriile obiective legate de lucru. Ce te inspiră pe tine? Nu există un singur răspuns la această întrebare, deci este deosebit de important să te întrebi.

Concentrează-te pe obiectivele tale
Dacă te concentrezi pe motivația ta, atenția nu îți va fi distrasă și energia ta se va menține. De asemenea, te poate ajuta să îți schimbi perspectiva aproape imediat și să devii foarte hotărât și mulțumit în loc să plutești în derivă.

Un exercițiu continuu
Inspirația nu e ceva ce rezolvă totul, ci e precum energia de după un antrenament intens. Trebuie să revii la ea din nou și din nou pentru a menține starea pozitivă.

 

Iată câteva modalități de a-ți menține inspirația și concentrarea:

1 | Găsește ce te inspiră

Fiecare persoană are motivații diferite, prin urmare primul pas e să identifici ce te motivează pe tine. În loc să presupui că știi de ce mergi la muncă zilnic, acordă-ți câteva clipe pentru a te gândi ce speri tu să obții de fapt. S-ar putea să fii surprins de răspuns!

2 | Ia o pauză pentru tine

Ne luăm mereu pauze pentru a mânca, a bea ceva sau pur și simplu pentru a ne dezmorți puțin. Dar cum rămâne cu spațiul nostru mental?

Câteva minute de meditație pot să îți limpezească gândurile și să te ajute să te concentrezi pe motivația ta personală. Vizualizează aceste obiective pentru a aduce un plus de liniște zilei tale de lucru!

3 | Bucură-te de succesul fiecărei zile

Adeseori credem, în mod eronat, că obiectivele noastre profesionale sunt ceva îndepărtat. În schimb inspirația pentru lucru este probabil ceva mai mic și mai ușor realizabil. 

Dacă obiectivul tău este siguranța financiară, poți sărbători în ziua de salariu, nu doar la pensie. Dacă urmărești satisfacția de a rezolva probleme, ai o mulțime din care poți alege!

Orice ar fi, poți găsi micile momente cotidiene care îți amintesc de ce te afli la lucru.

Dacă dorești să afli ce ne determină să dăm tot ce avem mai bun în fiecare zi, ia legătura cu noi și ne vom bucura să îți arătăm spiritul RE/MAX. Ai grijă, motivația noastră este molipsitoare!😉

Află ultimele noutăți de la RE/MAX