Avantajele agențiilor imobiliare în sistem de franciză

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

ace card held by business man.jpegFrancizele sunt extrem de populare în rândul proprietarilor de afaceri mici și antreprenorilor în devenire. Motivul e simplu: francizele oferă șansa de a deține o afacere, având totodată suportul din partea unei companii cu un model de business care este deja unul de succes. Nu e de mirare că deținerea unei francize devine o alternativă tot mai populară.

Francizele sunt o soluție inspirată când îți dorești să pătrunzi într-o industrie în care competiția este acerbă, așa cum se întâmplă în cazul industriei imobiliare. Prin achiziția unei francize imobiliare elimini sau cel puțin minimizezi provocările de care te lovești în această industrie, atât ca antreprenor la început de drum, cât și ca owner al unei mici agenții imobiliare care se luptă să crească.

Iată care sunt avantajele de care se bucură cei care achiziționează o franciză imobiliară.

 

Model de business de succes

Mulți antreprenori nou intrați în domeniu sau owneri de agenții cu gânduri mari de dezvoltare speră la succes răsunător, însă nu au pus la punct un plan de acțiune. Adesea, astfel de abordare e sortită eșecului, oricât de mare ar fi entuziasmul unui nou început. Aici intervine franciza imobiliară, care îți oferă o strategie și un plan de business care s-au dovedit a fi de succes.

Companiile francizoare de succes au dezvoltat un model de business care poate fi adaptat particularităților pieței în care activezi tu și produce rezulate dovedite. Cu ajutorul francizei, totul este calculat pas cu pas pentru tine.

Cu alte cuvinte, te bucuri de începuturile propriei afaceri imobiliare în timp ce ai parte de coaching și cunoștințe avansate din domeniu, la care altfel ai fi ajuns doar după ani de experiență.

 

Brand puternic

Fiind vorba de o tranzacție importantă, vânzarea sau cumpărarea unui imobil, oamenii căută parteneri de încredere - un brand recunoscut.

Companiile care și-au construit deja un nume în domeniu imobiliar vor fi mereu cu un pas înaintea agențiilor mici, care activează local. Unul dintre marile avantaje ale francizei imobiliare este faptul că îți vei construi afacerea având în spate un brand care atrage publicul țintă.

 

Ţărnaru Raul
RE/MAX Xux Investment - Sibiu

"Mi-am dorit asocierea cu un brand de renume pe piaţa imobiliară, iar RE/MAX este singurul care se bazează pe educaţie şi cu ajutorul căruia pot contribui la schimbarea imaginii agentului imobiliar din Sibiu şi implicit din ţară."

 

Sisteme de promovare eficiente

Compania francizoare îți va oferi asistență în realizarea strategiei de marketing, îți va oferi uneltele și sfaturi pentru a atrage și a păstra clienții. Adesea, o echipă te va ajta să dezvolți planurile și bugetele de marketing pentru marea deschidere, dar și pentru proiectele pe care le vei desfășura.

Nu mai trebuie să te lupți cu bugetele imense ale marilor agenții, căci vei avea propriile metode de a obține cele mai bune tranzacții, care te vor ajuta să bifezi cât mai multe obiective.

 

Traininguri specializate și suport

Cu o franciză imobiliară, programele de training, mentorat și suport nu se sfârșesc niciodată. În plus, odată cu achiziția francizei, ai acces la o multitudine de cursuri care, în alte circumstanțe, ți-ar fi adus mari costuri în agenție.

Să ne gândim un pic la cursurile de vânzări. Chiar și un vânzător experimentat are nevoie să își actualizeze cunoștințele. Un om cu abilități înnăscute de vânzări va învăța cum să adapteze aceste calități pentru a excela în industria imobiliară.

 

Asistență în dezvoltarea agenției

O componentă extrem de importantă în achiziția unei francize este faptul că te va ajuta să eviți cea mai mare parte din riscurile asociate deschiderii unei agenții pe cont propriu. E important să pui în balanță riscurile și avantajele deschiderii unei agenții imobiliare, apoi să te întrebi: ”Îmi asum riscul să încep pe cont propriu? De câte ori pot să dau greș?”.

Franciza imobiliară nu îți garantează eliminarea completă a riscurilor, ci îți oferă certitudinea că, atunci când apar probleme, vei avea parte de asistență pentru depășirea lor și suport în maximizarea câștigurilor.

 

Radu Vâlsan
Broker/Owner RE/MAX Central, Brașov

”Investiția este redusă pentru ceea ce îți oferă un venit atât de mare și atât de mult suport. Pentru mine și colegii mei, RE/MAX reprezintă o familie în care toată lumea muncește împreună. Este un sistem în care creșterea și dezvoltarea afacere este mult mai facilă și distractivă în același timp.”

 

Tu ce părere ai: utilizarea unei francize pentru a-ți atinge obiectivele este o abordare potrivită încă de la începutul business-ului tău?

Trecând încă odată prin avantajele enumerate mai sus, nu descoperi doar motivele pentru care merită să investești într-o franciză, ci îți sunt amintite și provocările cu care te poți confrunta dacă alegi să depui toate eforturile de unul singur, deschizând o agenție independentă.

banner-footer-art-descopera-franciza-remax.png

Află ultimele noutăți de la RE/MAX