Care vor fi cele mai profitabile investitii imobiliare in 2016 si ce se va intampla in Romania

Timp de citire: 5 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Pe fondul nesigurantei care caracterizeaza pietele bursiere, multi investitori se reorienteaza catre piata imobiliara.

geometric-facades-residential-building

Haosul care domneste in economia chineza si prabusirea continua a pretului petrolului reprezinta doi factori principali care fac ca multe alte tipuri de investitii sa para foarte riscante.

Redresarea preturilor la proprietatile imobiliare de pe pietele europene a fost una dintre povestile de succes care au urmat crizei financiare mondiale, astfel incat investitorii inteligenti vor studia modul in care pot investi pe piata imobiliara in 2016.

Deoarece multe state europene inca se confrunta cu dificultati economice si nu s‐au refacut pe deplin dupa criza financiara care a debutat in 2008, gasirea celor mai bune variante de investitii imobiliare la nivel european ar putea fi dificila.

Iata ce vor face investitorii inteligenti in acest an:

Se adapteaza si supravietuiesc

Unul dintre avantajele investitiilor imobiliare in aceasta perioada de refacere si restabilizare a pietelor este reprezentat de profiturile majore in perioade scurte de timp. Exista loc si pentru planificarea pe termen lung, cu randamentele de inchiriere care depasesc, de multe ori, chiar si cele mai profitabile actiuni bursiere, conform marketoracle.co.uk.

Vaneaza oportunitatile si risca

Spre deosebire de SUA, unde preturile locuintelor vor stagna, conform marketwatch.com, preturile in Marea Britanie cresc in mod exploziv, insa Germania ramane preferata de investitorii imobiliari, deoarece stabilitatea economiei ofera cateva avantaje de necontestat.

Pe de alta parte, piata ipotecara din Spania a fost lovita din plin in ultimii ani. Chiar si in prezent, aceasta se afla la limita de jos a Europei, insa acest lucru poate oferi nenumarate oportunitati companiilor imobiliare cu experienta,

Vaneaza chilipiruri

Desi Spania a fost puternic lovita de criza imobiliara, calitatea stocurilor si marea diversitate a cumparatorilor ne arata ca este o destinatie europeana unde chilipirurile imobiliare sunt foarte numeroase.

Orasele care atrag investitorii ca un magnet

Berlinul a fost considerat, in 2015, cel mai potrivit oras pentru investitii si dezvoltare imobiliara si a fost urmat de Dublin si Madrid la acest capitol.

Investitorii vor prefera, in 2016, si Atena si Lisabona, deoarece piata imobiliara din cele doua capitale europene se afla in plina dezvoltare, dupa ce anii trecuti au fost caracterizati printr‐o adevarata prabusire a investitiilor in proprietati.

Cladirile de birouri sunt vedetele pietei imobiliare. Mai ales in Romania!

Dezvoltatorii imobiliari din Romania vor livra o suprafata record de proiecte comerciale in 2016. Cifra este uimitoare: peste 700.000 de metri patrati de cladiri de birouri si spatii comerciale, iar investitia totala in aceste proiecte este de peste 800 de milioane de euro, conform unui raport al firmei americane de consultanta in domeniul imobiliar, JLL.

Nu doar investitorii straini demareaza ample proiecte imobiliare in Capitala, ci si cei romani, precum Liviu Tudor, cel mai mare investitor roman de pe piata spatiilor de birouri din tara noastra. Spre exemplu, West Gate, detinuta de omul de afaceri roman, si‐a extins spatiile inchiriate cu 15.000 de metri patrati in ultimii doi ani, iar tendinta de expansiune se pastreaza si in prezent.

 Sursa : http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/194114/care-vor-fi-cele-mai-profitabile-investitii-imobiliare-in-2016-si-ce-se-va-intampla-in-romania.html

Află ultimele noutăți de la RE/MAX