Interviu Silvana Lukacs, Sales Associate RE/MAX Magnum: Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

silvana

“Imobiliarele sunt un domeniu antrenant, în care poți să evoluezi din toate punctele de vedere și să îți îmbogățești cunoștințele și cea mai importantă componentă cred ca este flexibilitatea programului care îți permite să ai și o carieră de succes și în același timp să poți să aloci timp și familiei sau vieții personale.”

Silvana și-a început cariera de agent imobiliar în urmă cu 3 ani la RE/MAX Magnum, având o ascendiune rapidă după ce a urmat un proces de formare și training intensiv la Academia RE/MAX.

Când ți-ai început cariera de agent imobiliar?

Am început să lucrez ca agent imobiliar pe 9 septembrie 2016, la 9 zile după ce am sosit în București, fiind de loc din orasul Petrila, județ Hunedoara. Am avut parte de suport și susținere din partea colegilor mei, fiind prima oara când interacționam cu acest domeniu.

În ce măsură a contat pregătirea educațională?

Pregătirea educațională ne ajută în orice context. Însă pentru mine a contat în măsura în care nu vândusem niciodată case, lucrând într-o companie de MLM timp de 2 ani cu o componentă de vacanțe, în care sistemul de cursuri este și acum unul foarte bun. Cursurile din Academia RE/MAX m-au ajutat să mă integrez ușor, să înțeleg care sunt pașii și cât de important este să ne înțelegem clienții, să le venim în ajutor cu componente specifice nevoilor lor pe acest segment, într-un timp cât mai scurt pentru a le putea oferi o experiență bună prin colaborarea cu noi. 

Ce te-a ajutat cel mai mult să dezvolți o carieră din acest job?

Cred că este foarte important mediul înconjurător, mediul de lucru și calitatea oamenilor alăaturi de care îți desfășori activitatea. Sunt fericită că îi am alături de mine pe cei mai buni, din toate punctele de vedere.

Ce înseamnă să fii femeie în domeniul imobiliar? Este un avantaj sau un dezavantaj? 

Să fii femeie în domeniul imobiliar înseamnă, mai presus de toate, muncă și disciplină. Avantajul nostru este că ne putem exploata latura sensibilă, deoarece în final jobul nostru este acela de a-i ajuta pe oameni să vândă sau să cumpere locuințe, ceea ce implică emoție, sentimente și responsabilitate.

Care este viziunea RE/MAX vis-a-vis de recrutarea femeilor?

Cred ca RE/MAX este brandul care are încredere în femei și bărbați în egală măsură în ceea ce privește succesul și reușitele.

De ce trebuie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul tău?

De o rețetă compusă din mai multe ingrediente: muncă, disciplină, educație, perseverență, dezvoltare.

Cum arată o zi din viața unui agent imobiliar?

Zilele din viața agenților imobiliari nu sunt niciodată plictisitoare, monotone sau parte din rutină. Zilele din viata agenților sunt pline de activități, întâlniri cu oameni noi, studii și multe altele.

Poți numi 3 satisfacții pe care nu le-ai putea obține în altă parte - la un job de o altă natură?

Cred că satisfacțiile diferă de la etapă la etapă și de la persoană la persoană, însă aș enumera aici: mulțumirea clienților atunci când împreună cu noi își finalizează în cele mai bune condiții tranzacțiile imobiliare, mulțumirea clienților pentru consilierea pe care o primesc ajutându-i să aleagă ce e mai bun pentru ei dintr-o plajă de produse similare, dar totuși atât de diferite, relațiile pe care le creezi în timp cu clienții, flexibilitatea programului și cel mai important lucru, faptul că nu există limite în evoluția profesională, nu există limită financiară. Singurii care își pot pune limite în aceste segmente suntem noi înșine.

Este complicat să menții un echilibru între viața profesională și cea personală?

Nu este simplu sa păstrezi echilibrul în viață, indiferent de domeniul de activitate. Pentru tot ceea ce îți dorești să obții, trebuie să depui efort.

Ce înseamnă succes în imobiliare prin prisma activității tale?

Succes în imobiliare înseamnă clienți fericiți, care te recomandă cu căldură celor ce au nevoie de un profesionist. Succes în imobiliare înseamnă că la finalul fiecărei zile de lucru să știi că ai ajutat pe cineva să își rezolve o situație.

Cât de important este brandul sub care lucrezi pentru obținerea unor rezultate?

Cred că brandul ne ajută să ne identificăm cu valorile lui și cu cele ale profesioniștilor ce activează sub umbrela lui, iar cu cât aceste valori sunt mai clare și mai puternice, cu atât recunoștința este mai mare.  

Poți numi 3 lucruri pe care le-ai învățat din acest job și ți-au fost utile și în alte domenii, inclusiv în plan personal?

Am învățat să fiu organizată, să perseverez, să ascult.

Cât de repede te poți aștepta la rezultate de pe poziția de agent imobiliar și ce te ajută să le obții?

Rezultatele în mod normal apar după o perioadă de acomodare și studiu, să spunem după primele 6 luni. Eu însă am avut noroc să intru într-o echipă de 5 oameni frumoși, care au început vânzările la un proiect rezidențial de 380 de apartamente, numit Citta Residential Park by Nusco Imobiliara, în regim de vânzare exclusivă. De aceea, rezultatele au apărut imediat, ajutată fiind de cunoștințele și studiile din vânzari pe care le-am acumulat înainte prin cursuri naționale și internationale.

De ce ar trebui să se orienteze o femeie către acest domeniu?

Intrebarea mea este: De ce nu ?

Este un domeniu antrenant, în care poți să evoluezi din toate punctele de vedere și să îți îmbogățești cunoștințele și cea mai importantă componentă cred ca este flexibilitatea programului care îți permite să ai și o carieră de succes și în același timp să poți să aloci timp și familiei sau vieții personale. 

Descoperă și alte povești de succes!

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX