Cinci sfaturi: pregătirea casei pentru vânzare

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Pregătirea proprietății pentru vânzare întotdeauna poate părea o sarcină copleșitoare. Există lucruri de depozitat undeva, trebuie făcută curățenie generală, iar încercarea de a-ți vizualiza casa prin ochii unui cumpărător și analiza acesteia din orice unghi este poate cea mai provocatoare. În tot acest context este important să vezi ce anume merită atenția ta și ce anume poți ignora?

 

05 Home for sale

În ziua de azi, vânzătorii sunt obișnuiți cu ideea că vor trebui făcute reparații minore acolo unde există necesitate dacă vor ca proprietatea lor să fie vândută - concurența este pur și simplu prea acerbă, iar cumpărătorii caută, bineînțeles, tot ce este mai bun. Am pus cap la cap 5 aspecte esențiale de care să ții cont atunci când urmează să-ți listezi proprietatea pe piață.

STRUCTURA

Începând cu elementele de bază, structura și caracteristicile clădirii sau ale apartamentului sunt primele considerente din mintea cumpărătorului. Se va gândi la lucruri precum: „cât de groși sunt pereții?”, „ce orientare are din punct de vedere al punctelor cardinale?”, „cât de bună este izolația?”, „care este performanța energetică a apartamentului?”, iar din ce în ce mai des „dacă are dotări smart?” și „cât de vechi este acoperișul?”. Datoria ta de vânzător este să calmezi cât mai multe dintre aceste temeri, în mod corect. 

În majoritatea cazurilor, nu va fi necesar să acorzi aspectelor structurale și mecanice ale proprietății tale o schimbare completă, dar dacă vreunul dintre aspectele importante, cum ar fi apa, electricitatea, ferestrele, pereții, pardoseala sau încălzirea sunt un risc - este momentul să le rezolvi. 

A avea o proprietate pe deplin funcțională și a păstra chitanțe pentru a arăta orice lucrare anterioară sau recentă va contribui mult la consolidarea încrederii cu potențialii cumpărători și la creșterea șanselor ca tranzacția să meargă până la capăt.

ASPECTUL PROPRIETĂȚII

Primele impresii sunt extrem de importante, iar casele nu fac excepție de la regulă. Înfrumusețarea proprietății contează foarte mult atunci când vine vorba de a impresiona cumpărătorii. Vor să știe că s-au făcut eforturi pentru ca proprietatea să fie cât mai locuibilă, vor o imagină clară, în care să-și poată imagina viețile lor în acest viitor cămin și ce le poate oferi fiecare colț al casei. 

Dar, înainte de a ajunge la fiecare cameră, să ne orientăm puțin spre ușa de la intare. Deoarece aceasta este cartea de vizită a proprietății și (mai ales în cazul apartamentelor), primul lucru pe care un potențial cumpărător îl va vedea despre noua lui casă, recomandat ar fi să se investească și în acest aspect. Cumpărătorii urmăresc dacă ușa de la intare este modernă, curată și mai presus de toate, dacă este sigură; curăț-o, vopsește-o, înlocuiește-o dacă este cazul, fă tot ce trebuie pentru a te asigura că cumpărătorul se simte mulțumiț de ea. De asemenea, verifică să nu rămână nicio plăcuță cu nume, sau orice altceva agățat de ușă.

Încearcă să oferi fiecărei camere un strat proaspăt de vopsea. Culorile neutre oferă fundalul perfect pentru ca potențialii cumpărători să-și imagineze cum ar arăta dacă și-ar decora spațiul cu propriile idei de mobilier. Dacă nu ești sigur ce culoare să alegi, nu te complica...alege albul clasic, cu siguranță nu vei greși. Arată proaspăt, este cât se poate de neutru și este ușor pentru cumpărător să dea cu ce culoare dorește el după vânzare.

Verifică corpurile de iluminat, ventilatoarele și întrerupătoarele din casă. Asigură-te că sunt funcționale și vezi ce poți înlocui, acolo unde cazul - poate face diferența. Asigură-te că aderă la un aspect neutru cu un design simplu și curat.

BUCĂTĂRIA 

Bucătăria a fost inima casei de generații, iar pentru majoritatea cumpărătorilor aceasta este cea care face diferența. De regulă, nu toți cumpărătorii doresc același lucru de la o cameră în care s-au pus anumite eforturi și au ieșit rezultate specifice. Există suficient spațiu? Există suficiente suprafețe / prize / dulapuri? Unde va încăpea cuptorul cu microunde? Am suficient spațiu încât să-mi pot invita prietenii la mine? Pot să gătesc în timp ce copiii sunt aici? Există cuptor încorporat? şi multe altele... Iată ce trebuie să faci pentru a-i oferi umilei tale bucătării o șansă.

În primul rând, dă un refresh dulapurilor spre un design modern și practic, iar acest lucru va da un aer mai aerisit și mult mai atrăgător. Asigură-te că există cât mai multe suprafețe curate și fără prea multe obiecte. Pentru a oferi un look fresh bucătăriei: pune o vază cu flori, niște plante, pune prosoape curate și colorate, niște fructe proaspete pe masă și nu uita: un spațiu luminos este mereu actractiv, așa că asigură-te că draperiile sunt trase la o parte, astfel încât să intre cât mai multă lumină. Iar în cele din urmă, lasă-ți spectatorii să decidă dacă ar putea locui aici sau nu.

BAIA

Baia este o cameră surprinzător de simplă atunci când vine vorba de cumpărători. Aceștia vor trei lucruri în general: curățenie, spațiu și funcționalitatea lucrurilor din baie. Dacă nu poți îmbunătăți dimensiunea băii, poți cel puțin să ai în vedere schimbarea robinetele și corpurile de duș, încearcă să faci camera să pară mai luminoasă cu un nou strat de vopsea și cu oglinzi curate și să repari micile crepături acolo unde este cazul. Asigură-te că orice problemă cu țevile sau cu încălzirea este rezolvată înainte de începerea vizionărilor.

PARDOSEALĂ

Încearcă să gasesți o nuanță potrivită pentru pardoseală astfel încât să nu fie foarte stridentă. Îmbunătățirea pardoselii proprietății tale poate adăuga valoare și poate dezvolta un sentiment de „acasă” pentru potențialii cumpărători. Dacă îți permiți să faci o singură schimbare majoră în casa ta (în afară de a te asigura că țevile și electricitatea sunt optime), atunci acesta ar fi - pardoseala. Pardoseala laminată este cel mai simplu mod de a îmbunătăți aspectul podelelor, iar montarea lor prin glisare și clic face ușoară instalarea de către proprietari fără a fi necesară o pregătire specializată. 

Pardoseala nouă poate transforma în totalitate aspectul spațiului tău și poate reprezenta factorul X pe care-l caută unii cumpărători. 

 SFAT  BONUS: REPREZENTAREA

Să pregătești o casă de vânzare, să știi cum să o poziționezi pe piața competitivă de astăzi, să cauți cumpărătorii potriviți, să califici acei cumpărători și să găsești contractanții de construcții potriviți pentru a face îmbunătățirile necesare implică foarte mult timp chiar și pentru cei mai organizați și independenți oameni. De aceea, o soluție utilă pentru a-ți vinde casa în mod eficient și rapid este să lași toate aceste acțiuni în seama unui agent RE/MAX. Agenții RE/MAX oferă un serviciu complex, care începe prin listarea proprietății tale și căutarea cumpărătorilor pre-calificați, până la recomandarea unor profesioniști în mutare, urmând să facă follow-up cu tine chiar și după finalizarea tranzacției. Agenții RE/MAX folosesc, de asemenea, cele mai recente tehnologii de fotografiere la 360 de grade, tururi și vizionări virtuale - nu numai că realizează procesul în condiții de siguranță pentru toți cei implicați, ci facilitează expunerea proprietății la peste 140.000 de agenți RE/MAX la nivel global.

În orice clipă te putem pune în legătură cu un agent local RE/MAX și cu siguranță vei simți diferența de listare cu cel mai recunoscut brand imobiliar din lume.

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX