Comunicat de presa - RE/MAX România a înregistrat afaceri de cca. 12 mil. € în 2023

Timp de citire: 5 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Cuvinte cheie: cariera de succes in imobiliare, agent imobiliar, lideri mondiali in imobiliare, RE/MAX Romania.

Compania țintește comisioane de 15 mil. Eur și un total de 70 de birouri până la finele anului

RE/MAX România - parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de 12 mil. Eur și peste 10.000 de tranzacții la nivel național. Până la finele anului curent, compania are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de cca. 15 mil. Eur, peste 70 de birouri la nivel național și 870 de agenți imobiliari.

Potrivit datelor centralizate, birourile RE/MAX România au înregistrat tranzacții în valoare totală de 281 mil. Eur, aproximativ 82% fiind intermedieri pe segmentul rezidențial, 8% terenuri, 8% spații comerciale & office și 2% industrial. Din totalul de intermedieri efectuate, cca. 86% au fost vânzări și 14% închirieri.

Raportat la numărul de tranzacții, în topul orașelor s-au regăsit București, Brașov și Oradea. Tot în Capitală se regăsesc și cele mai scumpe proprietăți tranzacționate de agenții RE/MAX anul trecut, respectiv o clădire de birouri în valoare de 3,45 mil. Eur, un spațiu industrial de 2,8 mil. Eur și un teren la prețul de 2,15 mil. Eur.

Pentru anul acesta, RE/MAX România țintește atingerea unui volum de comisioane de cca. 15 mil. Eur, respectiv peste 70 de birouri și 870 de consultanți imobiliari.

„2023 a fost un an turbulent, cu inflație și constrângeri pe zona de creditare, cu o piață care inițial a stagnat, apoi s-a apreciat, în a doua jumătate de an. Privind retrospectiv, suntem mândri de lucrurile pe care le-am realizat, în ciuda provocărilor apărute. Începând din iulie anul trecut, RE/MAX România a trecut la un sistem de reprezentare exclusivă, ce s-a dovedit a fi foarte eficient și valoros, atât pentru noi, cât și pentru clienți, care au înțeles importanța unei astfel de schimbări. Odată cu legiferarea breslei imobiliare, ceea ce astăzi pare o inovație, mâine va va fi o normalitate.”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România „Totodată, 2024 va fi un an bun pentru imobiliarele din România, care rămâne în continuare o piață ieftină în Uniunea Europeană, cu un potențial de creștere semnificativ mai mare decât piețele din vestul Europei”, adaugă acesta.

La nivel de piață, reprezentanții companiei estimează că piața imobiliară își va continua aprecierea, mai ales în sezonul de vară. Aceștia preconizează o scădere a dobânzilor la creditare, precum și o creștere a prețurilor - ca urmare a unei cereri crescute de unități noi, în paralel cu încetinirea ritmului de dezvoltare a stocului, la nivelul anului trecut. Totodată, se subliniază faptul că investițiile în infrastructură, realizate în foarte multe orașe, vor genera zone cu oportunități de investiții, unde prețurile pot crește peste medie.

Despre RE/MAX

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenți imobiliari, având, în prezent, peste 60 de francize și peste 700 de membri. RE/MAX este recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare.

La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 140.000 de agenți afiliați, în 8.300 de birouri, aflate în peste 110 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de țări, cu peste 2200 birouri și 30.000 de agenți, continuând să se extindă. Pentru mai multe detalii accesați: www.remax.ro

Află ultimele noutăți de la RE/MAX