Culisele unei tranzacții imobiliare de 8,1 milioane de euro

Timp de citire: 12 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Vânzarea Hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca este cea mai mare tranzacție încheiată până acum de agenții RE/MAX România în cursul acestui an. Tranzacționarea acestui imobil de 8000 de metri pătrați aflat în zona centrală a orașului către Universitatea Babeș-Bolyai este rezultatul unei colaborări exemplare între două dintre agențiile RE/MAX România.

hotel plaza cluj

 

Anca Olariu, RE/MAX Concept, și Mihaela Keller, RE/MAX Grup de Lux, sunt protagonistele acestei reușite. Cele două ne-au împărtășit o parte din povestea lor, dar și detalii din culisele acestei tranzacții imobiliare de 8,1 milioane de euro despre care iată ce a declarat Călin Buzoianu, fostul proprietar al Hotelului Opera Plaza:

„În cele circa șase luni cât a durat tranzacția am avut în agenții RE/MAX niște parteneri de nădejde, care au contribuit semnificativ la închiderea cu succes a tranzacției- drept pentru care doresc să subliniez că a colabora cu profesioniștii de top din domeniu, cum sunt cei din RE/MAX, este esențial în orice tranzacție, mai ales în tranzacții de asemenea amploare.”

„A fost o bucurie să închidem o tranzacție record la nivel de RE/MAX România! Și într-adevăr, nu a fost o tranzacție ușoară. Dar dacă mă uit în urmă și fac o analiză a tranzacțiilor din portofoliul meu, mi-e tare greu să spun care anume au fost tranzacții ușoare... Fiecare tranzacție, și asta indiferent de prețul de tranzacționare, a avut momentele ei care i-au adus acel ceva special și unic pe care ți-l amintești veșnic. În plus, în ultimul an, am avut parte de tranzacții pe care le-aș numi nu neapărat grele, dar cu siguranță au fost tare complicate! Dar la finalizarea lor, cu atât a fost mai mare bucuria!, a subliniat Mihaela Keller, Sales Associate RE/MAX Grup de Lux, Cluj-Napoca.

 „Nu există tranzacții ușoare așa cum crede multă lume. Orice tranzacție poartă o încărcătură emoțională enormă, fie că suma este mare sau mică. Oricând pe parcursul ei poate apărea o complicație juridică sau pur și simplu o întorsătură neașteptată de situație.Și DA, a fost o tranzacție grea.”, a adăugat Anca Olariu, Sales Associate RE/MAX Concept, Cluj-Napoca.

 Cariere în domeniul imobiliar începute în RE/MAX România

 Atât pentru Anca, cât și pentru Mihaela, RE/MAX România a fost locul în care și-au început cariera în domeniul imobiliar. 

„Anul acesta se împlinesc 10 ani de când m-am alăturat brand-ului RE/MAX, iar „vinovată" de intrarea mea în real estate este Ramona Atena Cuc care m-a convins rapid că acest domeniu este tare frumos! Nu a fost o decizie îndelung studiată, pot să spun că a fost de azi pe mâine, deși la momentul respectiv nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce înseamna piața imobiliară. La început de drum, am avut nu doar șansa să mă alătur liderului mondial din domeniu imobiliar, ci și norocul imens să găsesc o echipă de profesioniști de la care am învățat enorm., a mărturisit Mihaela.

Mihaela este licențiată în Drept, cu studii postuniversitare și cu un master în Drept Civil. Înainte de studiile juridice a absolvit Școala Tehnică de Proiectare în Construcții și Arhitectură și a lucrat 14 ani într-un institut de cercetare și proiectare. Ea susține că „atât studiile juridice, cât și cele tehnice în construcții m-au ajutat imens toți acești ani de când sunt în imobiliare. Și nu în ultimul rând, vin în imobiliare după o carieră militară de peste 20 de ani care și-a pus amprenta și care m-a format.”

Pe de altă parte, Anca este absolventă a Facultății de matematică-informatică fapt care a contat la formarea logicii și a disciplinei care sunt esențiale în acest domeniu și timp de 15 ani a fost antreprenor în domeniul producției și vânzării de materiale de construcții.

 Am început acum 5 ani și nu am fost convinsă deloc că o să rămân în domeniu. Am intrat la marea insistență a Dianei Radu - Broker/Owner RE/MAX Concept din Cluj-Napoca, să o ajut într-un moment greu. Atunci imobiliarele se făceau agresiv și total neprofesionist, în mare parte. Revoluția de Catifea pe care a inițiat-o RE/MAX, care a transformat agentul imobiliar într-un consultant în care poți avea încredere și care este educat să fie profesionist, este cea care m-a convins să mă îndrăgostesc de meserie. Este o activitate care presupune o bună comunicare, multă psihologie, imaginație combinată cu logică, cunoștințe bune despre construcții, cunoștințe juridice, seriozitate, tenacitate,consecvență și, nu în ultimul rând, rezistență la stres. Eu la toate astea le spun „balet pe sfoară", ne-a mărturisit Anca.

 Cum poți deveni un profesionist imobiliar de top

 „Muncă din imobiliare te scoate din zona de confort, fără doar și poate! Dar faptul că interacționezi permanent cu oameni, business-ul acesta fiind despre oameni și abia apoi despre casele lor, bucuria este imensă când știi că ai luat parte la o decizie așa de importantă din viață unui om cum este achiziția unei case. De fapt, este momentul în care agentul imobiliar poate spune cu satisfacție: da, am reușit! Pentru că asta presupune activitatea de agent imobiliar, satisfacția clienților și, de asemenea, a lui, că profesionist!, a subliniat Mihaela. 

De ce este nevoie să ții cont pentru a deveni lider în domeniul imobiliar? Iată ce ne-au mărturisit cele două agente de top: 

„Ca în orice domeniu și în imobiliare, pentru a deveni lider, ai nevoie de o bună pregătire profesională, de multă implicare și muncă, de perseverență și voință. Din fericire, RE/MAX România oferă cel mai eficient plan în domeniul pregătirii profesionale celor care aleg această carieră și apoi, fără să ții cont de vârstă, cu o atitudine bună, poți ajunge ușor în top!, a mai punctat Mihaela.

Anca consideră că dragostea pentru această profesie este caracteristica celor care devin lideri în domeniul imobiliar: „De dragostea ta pentru meserie trebuie să ții cont pentru a deveni lider în acest domeniu. Eu una nu mi-am propus niciodată să devin lider în niciun domeniu, dar trebuie să recunosc că mă simt mai mult decât confortabil în această poziție. Am vrut doar să-mi fac bine treaba și m-au ajutat intuiția, informația și experiența. Și mai cred ceva: nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă nu se aliniau perfect stelele.

Performanța în domeniul imobiliar poate fi atinsă dacă te afli în mediul potrivit, într-o echipă de specialiști precum RE/MAX România pentru care colaborarea este una dintre valorile de bază. Această tranzacție record este dovada că acest lucru se întâmplă în munca de zi cu zi a celor peste 600 de agenți imobiliari care își desfășoară activitatea în cele peste 50 de francize RE/MAX România din țară.

Dacă dorești să intri și tu în comunitatea RE/MAX și să pui bazele unei agenții imobiliare, discută cu unul dintre consultanții noștri. Îți va răspunde cu plăcere la toate întrebările, iar noi îți vom fi alături.

 



Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX