Kati Roșca
#Sfaturi business
Kati Roșca / 03 noiembrie 2022

Cum îți pregătești locuința pentru vizionări

Timp de citire: 9 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Ți-ai pus apartamentul sau casa în vânzare, iar acum te pregătești să primești primii posibili cumpărători? Cu siguranță îți dorești să scoți în evidență avantajele locuinței, astfel încât să poți încheia tranzacția cât mai rapid și să poți obține prețul solicitat. Pentru asta, e indicat să te pregătești cât mai bine pentru vizionări, iar în continuare îți vom prezenta câteva soluții care te vor ajuta să îți pui locuința în cea mai bună lumină posibilă.

 

Ocupă-te de curățenia generală înainte de a programa vizionările

curatenie-generala-inainte-de-a-programa-vizionarile

Persoanele care vin la vizionări îți vor studia locuința cu interes, pentru a se asigura că este spațiul pe care îl vor numi acasă. De aceea, este esențial ca prima impresie să fie una pozitivă. Chiar și cea mai elegantă locuință poate fi dezavantajată de praful depus pe mobilă, teancul de vase din chiuvetă sau podelele pătate. Înainte de a primi vizitatorii, curăță cu atenție fiecare cameră, așază lucrurile la locul lor, spală gresia și faianța, spală vasele și golește coșul de gunoi. 

Unii proprietari cred că este mai simplu să facă o curățenie rapidă, de suprafață, însă gândește-te că potențialii cumpărători se vor uita cu atenție chiar și la detalii care ție îți pot scăpa. Cum ar fi să deschidă dulapul din bucătărie, pentru a-i observa dimensiunile, și să se trezească deodată cu cutii care le cad în față sau să simtă mirosul emanat de coșul de gunoi?

Organizează cămara și dressingul

organizeaza-camara-si-dressingul

Știm că nu este plăcut ca o mulțime de oameni necunoscuți să se uite prin lucrurile tale personale. Totuși, trebuie să te aștepți ca în timpul unei vizionări să fie necesar să prezinți și spații în care de obicei depozitezi alimente, unelte, încălțăminte sau haine - de exemplu, dressingul de pe hol sau cămara.

Îți recomandăm să ordonezi hainele și pantofii din dressing, precum și alimentele sau obiectele pe care le ții în cămară. Nu este vorba neapărat de aspectul estetic, cât despre faptul că potențialii cumpărători vor să vadă cât de încăpătoare sunt aceste spații și cât de bine își vor putea organiza în viitor propriile lucruri.

Înlătură mirosurile neplăcute din locuință

inlatura-mirosurile-neplacuta

Ți s-a întâmplat vreodată să intri într-o încăpere și să te întâmpine un miros neplăcut, care să te facă să ieși mai rapid decât intenționai? Pentru ca vizitatorii să se simtă confortabil în locuința ta, este important să nu lași mirosurile puternice, precum cele de mâncare, să le creeze o experiență stânjenitoare. Știai că și magazinele cunoscute, de exemplu cele din malluri, folosesc simțul olfactiv pentru a atrage clienții? Mai precis, comercianții apelează la arome care să lase o senzație de confort, bun gust și eleganță.

Încearcă să nu gătești în ziua vizionării, să aerisești bine toate încăperile și să înlături orice potențială sursă de miros neplăcut, cum ar fi litiera pisicii sau oalele cu mâncare. E posibil ca unele mirosuri să ți se pară greu de perceput, pentru că te-ai obișnuit cu ele, însă o persoană care intră pentru prima dată în casă le va simți imediat. După ce aerisești, poți să folosești un odorizant discret, însă nimic foarte pregnant, pentru că nu știi ce gusturi au vizitatorii în materie de arome. În niciun caz nu parfuma puternic locuința cu spray-uri sau ape de toaletă, pentru că vei obține efectul contrar - nimeni nu își dorește să se plimbe minute întregi printr-un nor de parfum intens.

Asigură o temperatură plăcută

asigura-o-temperatura-placuta

Chiar dacă acest detaliu nu ține întotdeauna de tine, mai ales dacă nu deții o centrală termică sau un aparat de aer condiționat, poți încerca să creezi un mediu potrivit cu ceea ce ai la dispoziție. Dacă e vară și vremea e caniculară, un ventilator de calitate poate asigura o temperatură plăcută, care să ajute potențialii cumpărători să observe în voie locuința, fără a fi goniți de căldură. În timpul iernii, vizitatorii trebuie primiți într-un spațiu cald și plăcut, în care să se simtă ca acasă. Dacă ai probleme cu sistemul de încălzire, o aerotermă sau un calorifer electric te pot ajuta să obții temperatura dorită.

Acordă atenție și exteriorului locuinței

acorda-atentie-si-exteriorului-locuintei

Dacă vinzi o casă cu grădină, verifică ca iarba să fie tunsă și să aibă un aspect îngrijit, mătură aleea și nu lăsa în curte unelte care pot strica imaginea de ansamblu. Asigură-te că garajul și magaziile sunt și ele curate și bine organizate. 

În cazul în care stai la bloc, nu ai cum să influențezi foarte mult casa scării sau spațiul verde, însă poți așeza la intrarea în apartament un covoraș curat și plăcut privirii, care să facă vizitatorii să se simtă bineveniți.

Gândește-te la micile detalii care pot face diferența

micile-detalii-care-pot-face-diferenta

La final, nu uita să te pui în locul persoanelor care ar putea să îți cumpere locuința. Întreabă-te ce poți face pentru ca spațiul să fie unul cât mai primitor, care să trezească interesul și să dea senzația de acasă. Dacă vizionările au loc seara, poți folosi un sistem de iluminat care să creeze o atmosferă cât mai caldă - nu îți sugerăm să schimbi lustrele, dar poți utiliza veioze sau lampadare, care să învăluie casa într-o lumină primitoare. Alte detalii interesante ar putea fi o muzică plăcută, precum jazzul, care să se audă la un nivel scăzut, cafea proaspătă, apă și limonadă pentru persoanele cu care vei sta de vorbă despre locuință.

O experiență plăcută de vizionare îți poate aduce mai repede decât crezi cumpărătorii pe care îi aștepți. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi sau de o mână de ajutor pentru a organiza vizionări de nota 10, agenții RE/MAX îți stau la dispoziție. Avem experiența și cunoștințele prin care te putem ajuta să găsești clienții potriviți și să finalizezi rapid tranzacția de vânzare, așa că apelează cu încredere la noi!

 
bnr-btm-new-2

Află ultimele noutăți de la RE/MAX