De ce să devii antreprenor deschizând propria agenție imobiliară?

Timp de citire: 7 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Aștepți momentul perfect pentru a deveni antreprenor? Atunci trebuie să citești câteva dintre rândurile lui Seth Godin, unul dintre cei mai apreciați autori de cărți de afaceri:

Probabil aștepți ca lucrurile să se așeze. Copiii să fie suficient de mari, să se termine agitația de la birou, economia să-și revină, vremea să coopereze, ghinionul să nu te mai urmărească...

Adevărul e că oamenii care își doresc schimbarea nu așteaptă momentul potrivit. Știu că acesta nu va sosi niciodată. În schimb, se pregătesc să dea lovitura chiar dacă n-au dormit suficient, nu au bani, sunt înfometați, în mijlocul unui haos, în timpul furtunii. Se pregătesc oricând.

Atâta timp cât «oricând» înseamnă «acum».”

Nu există momentul perfect pentru a deveni antreprenor, astfel că ar trebui să te gândești mai puțin la ”Când?”. Știi că ai calitățile unui antreprenor și că ai munci cu pasiune pentru propria afacere, dar sunt mari șanse ca până acum să nu fi definit încă răspunsul la întrebarea ”Încotro?”.

Ai luat în calcul până acum avantajele de a deveni antreprenor deschizând propria agenție imobiliară? Te invitâm să găsești răspunsul la întrebarea ”De ce agenție imobiliară?” Sunt mari șanse ca această alternativă să intre pe lista ta scurtă.

house-money-capitalism-fortune-12619-1.jpg


Siguranță


Crezi cu adevărat că ai siguranța jobului și veniturilor când lucrezi pentru altcineva? Cu toții am văzut colegi părăsind jobul, iar unele concedieri au fost cu totul surprinzătoare. Credeau că dedicându-se 100% jobului și fiind loiali companiei, își asigură un loc de muncă stabil.

Dacă lucrezi în vânzări, veniturile tale depind foarte mult de felul în care se împarte comisionul, contează foarte mult felul în care ai negociat cu angajatorul și ești responsabil de propria supraviețuire.

Într-un fel, ești deja managerul propriei afaceri, dar beneficiez de profitul acestui business și nici nu ai control asupra viitorului tău financiar. Siguranța pe care o ai când ești stăpân pe forțele proprii și când aplici tot ceea ce știi pentru propria afacere este incomparabilă.

Independență


Ca antreprenor ești propriul tău șef - ceea ce înseamnă că te ghidezi după propriile reguli și principii. Ai libertatea, dar și responsabilitatea de a lua decizii cruciale pentru succesul afacerii tale. Ești liber să îți organizezi timpul și programul cum îți convine ție mai mult.

Să știi că ai control asupra dezvoltării propriei afaceri este una dintre cele mai mari răsplăți în antreprenoriat. Încetul cu încetul, vei căpăta tot mai multă încredere în abilitățile tale ca antreprenor.

Împlinire personală


Ce sentiment incredibil te cuprinde atunci reușești să duci la bun sfârșit un lucru de care nu credeai că vrei fi în stare vreodată să te apuci. Sentimentul de împlinire este amplificat atunci când reușești să îți asiguri un viitor liniștit pentru tine și familia ta. Succesul ca antreprenor înseamnă creșterea respectului de sine, încrederii și ablităților de management.

Formarea propriei echipe


Dacă ai fost mereu genul de persoană căreia îi place să lucreze în echipă, acum ai ocazia să formezi acel ”dream team” - oameni cu valori comune, care aspiră către aceleași obiective și care se aliniază principiilor tale de lucru.

Networking-ul realizat de-a lungul timpului te-a ajutat să ai un număr mare de cunoștințe, parteneri sau colaboratori. Recrutarea personalului nu ar trebui să fie o problemă, iar când vine vorba de retenția oamenilor, nu te teme să înlocuiești verigile slabe până când găsești armonia în echipă. Nimeni nu-și dorește ore de muncă alături de oameni nemulțumiți și demotivați.


Creștere financiară


Satifacția ta va veni din faptul că ajuți clienții să își găsească locuința perfectă sau imobilul potrivit pentru afacerea lor la cel mai bun preț. Pe măsură ce acumulezi tot mai multă experiență, vei observa că și veniturile vor începe să crească proporțional cu abilitățile și că domeniul imobiliar aduce satisfacții cum puține domenii pot genera.

Să începi o afacere a devenit mai simplu. Nu mai e nevoie să ”reinventezi roata”, dar ai nevoie de creativitate, curiozitate și determinare. În ceea ce privește deschiderea unei agenții imobiliare, poți apela la o franciză imobiliară care să îți ofere un model de business actual, de succes și fiabil pentru piața în care dorești să te lansezi.

Îmbinând skillurile tale ca antreprenor cu know-how-ul unui francizor, nu te poți aștepta decât la un viitor în care tu vei fi din ce în ce mai împlinit, capabil și plin de energie pentru următorul nivel al propriei agenții imobiliare.

 

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX