[Interviu femei de succes 2] Anca Olariu, Sales Associate RE/MAX Concept, Cluj

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Anca Olariu - Agentie imobiliara RE/MAX Concept, Cluj

“Satisfacția cea mai mare pentru mine, este bucuria din ochii clienților. Fie că sunt vânzători, fie cumpărători, se bucură că au rezolvat o treabă grea, care implică multe emoții și în care, eu i-am ajutat, sfătuit și sprijinit.”

Anca Olariu, Sales Associate la RE/MAX Concept și-a început cariera în imobiliare în urmă cu trei ani și jumătate, după o bogată experiență în domeniul construcțiilor și vânzărilor. Astăzi, cu răbdare, înțelepciune și gândul de a nu renunța niciodată, a ajuns să aibă o carieră înfloritoare, care îi aduce satisfacții zi de zi.

În timpul său liber, Anca pictează, călătorește și organizează seri de canastă, alături de prietenii ei.

Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu?

Am început să lucrez ca agent imobiliar acum 3 ani și jumătate. Eram convinsă că este o treabă temporară. Mă rugase Diana să mă alătur biroului Concept și să o ajut să creăm o echipă valoroasă. În primul an, am vrut să renunț cam de 100 de ori, în al doilea numai de trei și acum, cred că locul meu este aici.

Ce te-a ajutat să evoluezi în acest domeniu?

Pregătirea mea de bază este de matematician și informatician, ceea ce mi-a format o gândire logică, care mă ajută în orice meserie. Ceea ce a contat mult însă, au fost anii de management și antreprenoriat. Am importat și distribuit vopsele, am fost producător de polistiren, am construit trei fabrici și mai multe case, experiențe care m-au învățat să vând, să construiesc și să relaționez. Un alt avantaj este că iubesc oamenii și casele iar dacă îmi plac imobilul și proprietarii, vânzarea este floare la ureche.

Crezi că domeniul imobiliar este mai potrivit pentru femei?

Să fii femeie în domeniu imobiliar mi se pare că este un avantaj. Femeile, în general, sunt mai comunicative, mai empatice, mai intuitive, mai flexibile și mai tenace. Dacă acestor calități li se adaugă niște cunoștințe tehnice, o bună educație și multă seriozitate, succesul e garantat!

De ce calități ai nevoie pentru a dezvolta o carieră în imobiliare?

În primul rând trebuie să iubești oamenii. Să-i asculți oricând și oricât. Trebuie să fii un bun psiholog, trebuie să ai cunoștințe tehnice bune, adică să fii un pic arhitect, un pic constructor, un pic designer de interioare, un pic avocat și toate acestea nu fac nimic fără dedicare, seriozitate, punctualitate și pasiune. Pasiunea este cea care se transmite cel mai repede și ușor clientului. Pasiunea clădește încredere și siguranță. Pentru mine imobiliarele nu sunt un job, sunt un hobby. Eu nu plec la serviciu, ci plec într-o nouă aventură.

Cum arată o zi de muncă pentru tine?

Iubesc ceea ce fac, îmi doresc să inovez, îmi place să fac lucruri de care să fiu mândră, iar succesul vine din zâmbetele oamenilor din jurul meu. îmi place să-mi depășesc limitele în mod constant, iar atunci când ies din zona mea de confort, simt că evoluez cu adevărat.

Cum definești succesul?

Succesul în imobiliare, după mine, este să te caute clienți necunoscuți, că le-ai fost recomandat de niște prieteni ca fiind un om de încredere și profesionist, ne spune Anca Olariu, de la Agenția imobiliară RE/MAX Concept, Cluj.

Cum poți obține rezultate în primele luni?

După experiența mea, sunt necesare minim șase luni pentru a vedea rezultate. După doi ani, apar cu adevărat rezultate. Așa cum am mai spus pasiunea, dedicarea, perseverența, disciplina și seriozitatea sunt ingrediente ale succesului în această meserie. 

Vrei să afli mai multe despre povestea de succes a Ancăi? Aceasta a acordat un interviu în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2020”.

 


Descoperă și alte povești inspiraționale
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2020
DESCARCĂ GRATUIT


 

Vei afla care este cuvântul cheie de succes al unui job în imobiliare pentru Anca și cum reușește ea să gestioneze provocările profesionale și să-și creeze propriul noroc. De asemenea vei descoperi și alte povești inspiraționale ale femeilor de succes din rețeaua RE/MAX România.

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX