[Interviu Femei de Succes 2020] Ligia Ghinea, Sales Associate RE/MAX Magnum București

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Ligia Ghinea - agentia imobiliara RE/MAX Magnum București„Felul în care te comporți este cartea ta de vizită și determină calitatea serviciilor pe care le oferi.” 

Ligia Ghinea și-a început cariera în vânzări și în momentul în care a simțit nevoia de o schimbare, s-a reorientat către domeniul imobiliar. Astăzi, după doi ani, are parte de o carieră dinamică, în care se dezvoltă continuu, care îi oferă flexibilitate și mai mult timp pentru viața personală.

În timpul său liber, Ligia alege să călătorescă, să facă drumeții și să gătească.

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul imobilar?

Am început activitatea ca și agent imobiliar în luna aprilie 2018. Anterior, am lucrat în vânzări într-o companie multinațională de top de pe piața de leasing auto și apoi în cadrul unei instituții publice. Eram într-un moment în care simțeam că trebuie să fac altceva, să trec la următoarea etapă. Întâmplător, asistând la o discuție în familie, am auzit de RE/MAX, franciza imobiliară numărul 1 în lume.

Pur și simplu am simțit că rezonez și toată seara m-am întrebat oare cum este să fii agent imobiliar alături de cei mai buni în domeniu, ce calități și aptitudini trebuie să ai. Nu am stat foarte mult pe gânduri și a doua zi mi-am actualizat CV-ul și l-am trimis pe adresa de e-mail a agenției imobiliare RE/MAX Magnum din București. Foarte curând de la momentul respectiv am dat startul cu mult curaj și entuziasm în noua activitate, chiar și fără prea multe confirmări și încurajări din partea oamenilor din preajmă care priveau cu reticiență decizia mea.

Crezi că domeniul imobiliar este mai potrivit pentru femei?

Este un avantaj să fii femeie în domeniul imobiliar datorită faptului că suntem organizate, implicate, atente la detalii. Plus că avem abilitatea de a empatiza, de a putea folosi emoțiile într-un scop pozitiv și constructiv în relație cu clienții.

Cum arată o zi de lucru pentru tine?

Nu ai timp niciodată să te plictisești pentru că în permanență vorbim la telefon, avem întâlniri și vizionări. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, deoarece oamenii sunt diferiți și imprevizibili și situațiile sunt diferite de la caz la caz. Trebuie să ne adaptăm într-un timp foarte scurt diverselor tipologii și caractere. Rutina nu cred ca există în viața agentului imobiliar.

Cum definești succesul?

Succes în imobiliare înseamnă aprecierea muncii tale de zi cu zi. Atâta timp cât ți se mulțumește pentru ceea ce faci, înseamna că tot efortul tău dă roade și succesul este de partea ta. Succesul în imobiliare înseamnă clienții pe care îi ajuți și care te recomandă pe tine ca și profesionist în acest domeniu.

Cum poți obține rezultate reale din primele luni?

În cazul meu rezultatele au apărut relativ repede, la aproximativ 3 luni de la începerea activității. Primele luni au fost de acomodare, am participat la cursurile de formare, am înțeles care sunt etapele procesului de tranzacționare, am avut timp să interacționez cu clienții.

Următoarea provocare a fost când m-am alăturat echipei din cadrul proiectului rezidențial Petru Rareș 1259, un proiect premium din centrul orașului, pe care biroul RE/MAX Magnum îl are în exclusivitate. Am alături de mine agenți de vânzări de top și împreună am reușit să avem rezultate excelente.

O mare importanță în obținerea rezultatelor a avut-o experiența anterioară, cât și cunoștințele acumulate la cursurile de vânzări de-a lungul timpului.

 



Descoperă și alte povești inspiraționale
în eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2020

DESCARCĂ GRATUIT


 

Vrei să afli mai multe despre povestea de succes a Ligiei? Aceasta a acordat un interviu în exclusivitate echipei RE/MAX ROMÂNIA pe care îl poți citi integral dacă descarci gratuit eBook-ul ”Femei de succes în imobiliare - ediția 2020”.

Vei afla care este cuvântul cheie de succes al unui job în imobiliare pentru Ligia și cum reușește ea să gestioneze provocările profesionale și să-și creeze propriul noroc. De asemenea vei descoperi și alte povești inspiraționale ale femeilor de succes din rețeaua RE/MAX România.

Click me

Află ultimele noutăți de la RE/MAX