Piața rezidențială începe din nou să „duduie”!

Timp de citire: 10 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

tranzactii imobiliare

Un indicator fidel al direcției unei piețe este dat de apetitul pentru investiții. Din acest punct de vedere, peisajul rezidențial autohton arată că a depășit perioada de recesiune și se pregătește pentru un nou ciclu de creștere. Pentru Capitală, semnele acestei tendințe au fost evidente la ediția de toamnă a Târgului Imobiliar Național (tIMOn) de anul acesta (20-23 octombrie).

Portofoliile expozanților au format un stoc de 18.500 de locuințe noi, cu o valoare de piață de peste un miliard de euro. „În total, oferta târgului se concentrează în 303 proiecte imobiliare, care reprezintă cea mai mare parte a proiectelor rezidențiale disponibile pe piață la momentul actual”, notează organizatorii evenimentului. Interesant este că, potrivit acestora, o treime din oferta disponibilă spre vânzare în cadrul târgului, respectiv 6.500 de unități locative (cu o valoare de piață de 420 de milioane de euro), face parte din ansambluri rezidențiale demarate chiar în această perioadă.

 

Iată câteva exemple:

Citta Residential Park

- proiect promovat in EXCLUSIVITATE de RE/MAX Properties!

Unul dintre proiectele noi prezente la tIMOn este Citta Residential Park , lansat de italienii de la Nusco – companie cunoscută în țara noastră pentru producția de uși și ferestre, dar și pentru dezvoltarea de birouri. Amplasat în apropiere de Piața Delfinului, complexul va fi format din patru blocuri cu un total de 380 apartamente, cu două și trei camere. Construcția va avea loc în două etape, cea dintâi urmând a fi gata în aprilie 2017. „Ne aflăm într-un moment bun al pieței imobiliare, în care apetitul clienților este din ce în ce mai mare spre achizițiile de locuințe noi, iar fondurile companiei trebuie utilizate pentru a investi și dezvolta proiecte care aduc valoare adăugată și profit”, spune Michele Nusco, CEO și acționar în cadrul grupului Nusco. Citta Residential Park este cel de-al doilea proiect rezidențial inițiat de companie pe piața locală, după ce a finalizat, în luna iunie, un ansamblu de lux în zona centrală a Capitalei.

Citta Residential Park

Estic Park

Tot în Pantelimon, israelienii de la Eagle Development Estate (companie deținută de Israel Land Development Company – ILDC) au anunțat că în primăvara anului viitor vor finaliza prima clădire din cadrul ansamblului rezidențial Estic Park . Blocul va avea 125 de apartamente, dintr-un total de 1.500 planificate per total. Complexul este amplasat în sectorul 2 al Capitalei, la intersecția șoselelor Pantelimon și Dobroești, pe malul lacului Dobroești. Proiectul va fi construit în patru etape principale, pe parcursul a șase ani. Până în prezent, dezvoltarea ansamblului a atras investiții de peste 26 de milioane de euro, dintre care aproximativ șase milioane de euro pentru construcția primei clădiri.

Grünenpark

Un alt dezvoltator de birouri atras de potențialul pieței rezidențiale este Iridex Group, care a demarat recent lucrările la ansamblul rezidențial Grünenpark, situat în apropierea viitoarei stații de metrou Valea Ialomiței (ce urmează a fi dată în folosință în primăvara viitoare, potrivit planurilor oficiale). „Ansamblul Grünenpark este situat într-un cartier din interiorul orașului, Drumul Taberei, are 85 apartamente, aflate în trei clădiri de câte patru etaje, durabile, rezistente la cutremur, dar cu facilități occidentale, necesare unui trai modern, precum ascensoare – un lucru mai rar întâlnit la blocurile cu mai puțin de cinci etaje, dar obligatoriu în standardele de confort occidentale, spălătorii și uscătorii pentru fiecare scară, locuri de parcare subterane și supraterane, boxe pentru depozitare, cameră gunoi echipată în conformitate cu regulile sanitare (aer răcit, apă, canal) etc.”, detaliază Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International, compania de consultanță și agentul exclusiv de vânzări al proiectului.

New Point

În zona de nord a Bucureștiului, un ansamblu nou-lansat este New Point, o investiție ce se va ridica, potrivit estimărilor inițiale, la circa 25 de milioane de euro. Amplasat pe șoseaua Pipera, vizavi de pădurea Băneasa, acesta va fi format din șase blocuri, cu un total de 408 apartamente. Clădirile vor fi structurate pe parter și nouă etaje, iar prețurile vor fi cuprinse între 49.000 euro (+TVA), pentru un studio dublu, și 119.000 euro (+TVA), pentru un apartament situat la ultimul etaj.

Belvedere

Un alt ansamblu recent anunțat pe piață este Belvedere Residences (foto jos), din zona Aviației–Barbu Văcărescu. Situat pe latura nordică a lacului Tei, pe Strada Fabrica de Glucoză, acesta se află în imediata apropiere a clădirilor de birouri de lângă stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu. Primele două blocuri din cadrul proiectului, însumând 238 de apartamente, urmează a fi livrate pe piață la începutul anului 2018, în urma unei investiții de 16,75 milioane de euro. Per total, ansamblul este prevăzut să ajungă la 1.556 de apartamente, în 13 clădiri. Prima etapă de construcție va cuprinde mai multe tipuri de apartamente: studiouri duble, apartamente cu două camere și apartamente cu trei camere.

Valletta Residence

Un alt proiect din zona de nord este Valletta Residence (foto jos). Dezvoltat de investitorul de origine malteză Zacaria Group, acesta este amplasat pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, în apropierea viitoarei stații de metrou Străulești. Ansamblul va fi compus din șase blocuri, cu un total de 182 de apartamente (cu două, trei și patru camere) și 186 locuri de parcare. Investiția totală în proiect se va ridica la 11 milioane de euro. Prima etapă de construcție constă într-o clădire cu regim de înălțime de S+P+5E, ce va totaliza 40 de unități locative și are ca termen de finalizare luna martie 2017.

sursa: www. imobiliare.ro

Află ultimele noutăți de la RE/MAX