Studiul Imobiliar European RE/MAX 2021 – Piața Imobiliară Europeană post COVID-19

Timp de citire: 6 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Dacă ești pasionat de imobiliare sau ești interesat de oportunitățile investiționale ale acestei piețe, probabil ai văzut deja o mulțime de studii și materiale informative realizate de RE/MAX.

Anual echipa RE/MAX face studii de piață, analize și ghiduri despre imobiliare. Însă, anul acesta agenții și ownerii agențiilor RE/MAX de la nivel european ți-au pregătit ceva special.

Studiu 2021 - Piața Imobiliară Europeană post COVID-19

 

Pentru a te bucura de ajutor în analiza pieței și identificarea oportunităților din imobiliare, RE/MAX a realizat un studiu complet. O cercetare de piață la nivel european. Astfel, anul acesta îți putem pune la dispoziție Studiul Imobiliar European – un material complex, bazat pe cercetare și date interne RE/MAX.

Descarcă gratuit Studiul Imobiliar European 2021 realizat de RE/MAX România și vei avea parte de o imagine de ansamblu mult mai detaliată asupra pieței imobiliare la nivel european. Vei vedea care sunt tendințele de cumpărare și care sunt proprietățile cele mai căutate.

De asemenea, raportul îți va prezenta preferințele cumpărătorilor și tipurile de cumpărători care dictează piața în fiecare țară. Vei putea vedea comparații între prețuri și volume de vânzări în 2019, dar și post pandemie (2020, 2021).

De asemenea, experții au făcut previziuni cu privire la piața imobiliară pentru fiecare țară.

Studiul prezintă în detaliu 4 aspecte importante:

1. Perspectiva asupra pieței și a prețurilor în fiecare țară 2. Cine dictează cererea și ce tip de comportament există între vânzători și cumpărători 3. Ce tipuri de proprietăți se află la mare căutare 4. Factorii cheie care influențează piața

Perspectiva asupra pieței și a prețurilor

În raport se arată care sunt prețurile pe fiecare tip de proprietate aflată la mare căutare în fiecare țară. În plus, se face separarea între prețurile de vânzare și de închiriere, în mediul urban și rural. De asemenea, se fac previziuni cu privire la piața din viitorul apropiat, pe baza datelor și cifrelor analizate de experții RE/MAX.

Cine dictează cererea și ce tip de comportament există între vânzători și cumpărători

Vei putea descoperi în raport informații prețioase despre comportamentul cumpărătorilor și al vânzătorilor și vei vedea cine dictează piața în fiecare țară participantă la studiu. Vei putea să te orientezi în funcție de preferințele cumpărătorilor și în funcție de tendințe, pentru a investi profitabil în imobiliare.

Ce tipuri de proprietăți se află la mare căutare

În cazul în care dorești să intri în piață, ca investitor imobiliar, cu siguranță te va ajuta să știi care sunt principalele proprietăți care atrag noii cumpărători sau chiriași. Vei găsi în raport exemple și detalii cu privire la tipurile de proprietăți care se află la mare căutare în fiecare țară.

Factorii cheie care influențează piața

Vei vedea care sunt factorii care determină activitatea din piață. Spre exemplu, rata de ocupare a forței de muncă sau accesibilitatea și nivelul de cerere – ofertă. Toate aceste aspecte sunt exemplificate și analizate, pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu asupra pieței la nivel european.

Piața imobiliară din Europa post COVID-19

În pofida unui an afectat de pandemie și de măsurile și reglementările impuse de autorități, piața imobiliară la nivel european a rămas puternică.

Studiile arată că 62% dintre europeni se simt încrezători și au încredere în piața imobiliară. 40% dintre europeni consideră că vor intra pe piață în 2021, pentru a cumpăra sau pentru a vinde, în timp ce 30% dintre europeni consideră că se vor muta.

În același timp, 35% dintre europeni consideră că pandemia le-a determinat o creștere a interesului în a cumpăra sau a vinde o proprietate imobiliară.

Descarcă Studiul Imobiliar European oferit gratuit de RE/MAX și vei avea acces la o mulțime de informații și statistici care te vor ajuta să privești piața imobiliară cu alți ochi și să poți realiza o analiză obiectivă, ca un adevărat profesionist.

 

New call-to-action

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX