Afaceri imobiliare în România - merită să deschizi o agenție în 2023?

Timp de citire: 8 min
Share this Share on email Share on twitter Share on linkedin Share on facebook

Te gândești să pui bazele unei afaceri în domeniul imobiliar, însă ai dubii legate de profitabilitatea unei astfel de investiții? Înainte de a lua decizia, este bine să iei în calcul toate argumentele - atât cele financiare, cât și cele care țin de siguranța unui astfel de business. Descoperă în continuare ce ar trebui să știi despre piața de afaceri imobiliare din România.

Afaceri imobiliare profitabile - deschide o agenție imobiliarăAfaceri imobiliare 2023 - cât de sigur este domeniul

Oricât de mult ți-ai dori să prevezi întotdeauna viitorul cu precizie de 100%, adevărul este că nimic în viață nu este sigur. Există afaceri care peste noapte au ajuns pe culmile succesului, în timp ce altele au avut pierderi din cauze externe, dificil de controlat.

Totuși, există o oarecare marjă de siguranță cu care poți aproxima cât de bine funcționează un business într-un anumit domeniu. Afacerile imobiliare au reprezentat în ultimii ani o investiție foarte bună, chiar și în contextul perioadei pandemice.

RE/MAX a realizat la finalul anului 2022 studiul anual, la care participă specialiști din domeniul imobiliar, iar respondenții au subliniat inclusiv faptul că în ultimul an numărul persoanelor din agenția în care lucrează sau pe care o dețin nu s-a micșorat. Doar în 16% dintre cazuri s-a întâmplat acest lucru, în timp ce în 52% dintre agenții activitatea s-a extins.

Poți afla mai multe detalii accesând cea mai recentă ediție a studiului RE/MAX.

Cât de profitabil este să faci afaceri imobiliare în România

Dacă ai în plan să achiziționezi un apartament, o casă sau un teren, ai șanse mari ca investiția ta să fie una reușită. Prețurile proprietăților au crescut în ultimii ani și sunt în continuare într-un trend ascendent. De altfel, afacerile imobiliare s-au aflat întotdeauna pe lista ideilor bune de investiții - spre deosebire de acțiuni, care pot fluctua foarte mult, o locuință sau un teren înseamnă un venit destul de sigur din închiriere sau o vânzare în favoarea ta, dacă aștepți ca piața să crească față de momentul în care ai realizat achiziția.

O agenție imobiliară este o variantă de afacere profitabilă pe care să o iei în calcul, dacă vrei să ai un business propriu și să obții rapid profit. Câștigurile în imobiliare pot fi consistente, iar propria agenție îți oferă independență, flexibilitate și perspectiva unui business de succes, pe termen lung.

În cadrul studiului RE/MAX din acest an, 63% dintre specialiștii în imobiliare au declarat că au început să câștige peste medie încă din primul an. 53% dintre ei au obținut între 3000 și 10.000 de lei pe lună, 15% au câștigat între 10.000 și 20.000, iar 10% au depășit 20.000 lunar. Așa cum observi, câștigurile în domeniul imobiliar sunt tentante și pot fi obținute chiar din primul an de activitate.

 

banner-top-razv-cuc-franciza-v2

Cum te asiguri că agenția ta imobiliară este o afacere profitabilă

Există câțiva factori care te pot ajuta să pui bazele unei afaceri imobiliare profitabile în 2023. Iată care sunt aceștia:

  • Informează-te cât mai bine. Educația este una dintre principalele componente ale succesului, în orice domeniu. E important să știi cum găsești proprietățile potrivite pentru clienții tăi, cum negociezi contractele, ce detalii de ordin legal trebuie să oferi și cum stabilești un preț optim de listare.

    Toate aceste informații și multe altele, plus tehnici utile de comunicare cu clienții, pot fi ușor deprinse și îți pot aduce rezultate excelente. De exemplu, în RE/MAX punem mare accent pe educația fiecărui agent și ne asigurăm astfel că francizele noastre oferă servicii de calitate.

  • Alege o zonă în care afacerea ta imobiliară are perspective bune de viitor. Un oraș cu o infrastructură în plină dezvoltare va reprezenta întotdeauna o resursă importantă de tranzacții imobiliare - oamenii își vor dori să locuiască în acea zonă, vor investi în apartamente, case și terenuri, afacerile vor avea nevoie de sedii, iar agenția ta va avea constant clienți.

  • Alătură-te unui brand cu o bună reputație pe piață. Când faci parte dintr-o rețea de francize imobiliare de succes, precum RE/MAX, funcționezi sub umbrela unui brand care inspiră încredere și atrage clienții. În plus, ai acces gratuit la resurse și cursuri, te promovezi mai simplu, iar modelul de business te ajută să urmezi o strategie care deja s-a dovedit eficientă. A te baza pe o rețea puternică, mai ales atunci când ești la început de drum, este un avantaj de care merită să ții cont.

  • Promovează-te în zona online. Internetul a devenit tot mai important în viața și activitatea celor mai mulți dintre noi în ultimii ani, iar promovarea în acest mediu înseamnă vizibilitate crescută. Dacă alegi să ai o franciză RE/MAX, nu mai trebuie să îți faci griji pentru costurile și strategia de promovare  - îți vom fi alături la fiecare pas.

Ești gata să scrii o nouă filă din povestea ta și să devii un antreprenor de succes? Consultanții noștri îți pot oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a decide dacă te alături rețelei RE/MAX.

 

Click me

 

Află ultimele noutăți de la RE/MAX